143/2004. (VI. 7.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő úszómedencéjének rekonstrukciója tárgyában
 

143/2004. (VI.7.) számú önkormányzati határozat

a Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő úszómedencéjének rekonstrukciója tárgyában folyó nyílt közbeszerzési eljárás eredményéről

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő úszómedencéjének rekonstrukciója tárgyában folyó nyílt közbeszerzési eljárásból az INTER ALIA Kft ( székhelye: 4030 Debrecen, Vikár Béla u. 4.) ajánlattevőt kizárja a közbeszerzésekről szóló 1995. évi XL. törvény 53. § (1) bekezdés a.) pontja alapján.  

Az ajánlattevő az ajánlat 417. oldalán a központi adóhatóság által nyilvántartott adótartozás hiányának igazolására olyan igazolást csatolt, amelyet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága 2003. év május hó 15. napján állított ki.

 

A jelen eljárásban alkalmazandó 1995. évi XL. törvény 46. § (5) bekezdése szerint : „Az ajánlattevő a (4) bekezdésnek megfelelően köteles csatolni az (1) bekezdés b) pontja és - ha az ajánlatkérő ezt előírta - a (3) bekezdés szerinti köztartozást nyilvántartó hatóságnak az eljárás eredménye kihirdetésének időpontját legfeljebb egy évvel megelőzően kelt eredeti vagy másolati igazolását arról, hogy az igazolás kiállításának időpontjában neki, illetőleg az alvállalkozónak nincs a hatóság által nyilvántartott köztartozása vagy ha van, milyen időpontban jár le és annak megfizetésére halasztást kapott-e.”

 

Az idézett törvényi előírás értelmében - mivel a jelen eljárás eredménye kihirdetésének időpontja 2004. év június hó 8. napja - az ajánlattevő által csatolt okirat a jelen közbeszerzési eljárásban nem alkalmas a Kbt. 46. § (1) bekezdés b) pontja szerinti köztartozások hiányának igazolására.

 

A Kbt. 53. § (1) bekezdés a) pontja értelmében az ajánlatkérőnek ki kell zárnia az eljárásból azt az ajánlattevőt, aki a 46. §-ban foglaltak ellenére nyújtotta be ajánlatát.

 

2. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő úszómedencéjének rekonstrukciója tárgyában folyó nyílt közbeszerzési eljárásban megállapítja, hogy az 1. pontban megnevezett ajánlattevő ajánlata egyben érvénytelen is.

 

Az ajánlattevő ajánlatát roncsolás mentesen bontható kötésben nyújtotta be. Az ajánlati felhívás 16.3 pontja szerint: „Az ajánlatot …roncsolás mentesen nem bontható kötésben…kell benyújtani…”. Az INTER ALIA Kft. ajánlatát egyszerű spirálozott formában nyújtotta be, amely látható nyom nélkül lapokra szedhető, így az ajánlat nem felel meg az ajánlati felhívásban meghatározott feltételeknek.

 

Az ajánlattevő ajánlata összeállítása során figyelmen kívül hagyta a dokumentációnak az ajánlat alaki feltételeit tartalmazó fejezete 3-4-5. pontjaiban foglaltakat, így az ajánlat 1-2-3-4. oldalainak adattartalma eltér az előírtaktól.

 

Az ajánlattevő az ajánlat 451. oldalán csatolt pénzügyi ütemtervében végszámlája ellenértéket olyan összegben adta meg, amely nem éri el a teljes ellenérték 40 %-át.

 

 

2

Az ajánlati felhívás 9. pontjának utolsó fordulata, valamint a dokumentáció Ajánlati és szerződéses feltételek c. fejezet 10.d) pontja értelmében a végszámla összege a teljes ellenérték 40 %-ánál kevesebb nem lehet.

 

A Kbt. 52. § (2) bekezdésének d) pontja értelmében érvénytelen az ajánlat, ha az nem felel meg az ajánlati felhívásban, illetőleg a dokumentációban meghatározott feltételeknek.

 

A Kbt. 53. § (2) bekezdése alapján az eljárás további szakaszában nem vehet részt az, aki érvénytelen ajánlatot tett, illetve akit az eljárásból kizártak.

 

3. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő úszómedencéjének rekonstrukciója tárgyában folyó nyílt közbeszerzési eljárásban megállapítja, hogy az ALTERRA-BAU Kft. (székhelye: 1105 Budapest, Ihász u. 21/a) által benyújtott ajánlat é r v é n y t e l e n , tekintettel arra, hogy az nem felel meg az ajánlati felhívásban, illetve a dokumentációban meghatározott feltételeknek.

 

Az ajánlattevő ajánlatát roncsolás mentesen bontható összefűzéssel nyújtotta be.

Az ajánlati felhívás 16.3 pontja előírja, hogy „Az ajánlatot …roncsolás mentesen nem bontható kötésben…kell benyújtani…”.

Az ALTERRA-BAU Kft. ajánlatát egyszerű spirálozott formában nyújtotta be, amely látható nyom nélkül lapokra szedhető, így az ajánlat nem felel meg az ajánlati felhívásban meghatározott feltételeknek.

 

Az ajánlattevő a késedelmi kötbér maximált mértékét a dokumentációban előírtakkal ellentétesen ajánlotta fel. A csatolt vállalkozási szerződés tervezetek VI/22. pontja szerint: „Arra az esetre, ha a Vállalkozó neki felróható okból késedelembe esik, a felek kötbért kötnek ki,.….a késedelmi kötbér maximuma a nettó szerződéses összeg 10 %-a lehet”.

A közbeszerzési ajánlatkérési dokumentáció 9. pontjának utolsó fordulata szerint: „A kötbér összege nem haladhatja meg a bruttó ajánlati ár 20 %-át.”.

 

Az ajánlat nem egyértelmű az ajánlati ár meghatározásában. Az ajánlat 2. oldalán csatolt I. számú Ajánlati lapon (felolvasó lap) az ajánlattevő a tenderdokumentáció szerinti alapajánlat vonatkozásában 84.008.887 Ft + 26.252.777 Ft ÁFA, összesen 110.261.664 Ft-ot, míg alternatív ajánlata szerint 69.981.335 Ft + 17.495.334 Ft ÁFA, összesen 87.476.669 Ft-ot tüntetett fel. A 44. oldalon található ajánlati összesítő szerint Alap ajánlati ár összesen nettó: 84.008.887, 25 % ÁFA: 26.252.777, Alap ajánlati ár összesen bruttó: 110.261.664. A 64. oldalon szereplő ajánlati összesítő szerint: Alap ajánlati ár összesen nettó: 69. 981.335, 25 % ÁFA: 17.495.334, Alap ajánlati ár összesen bruttó: 87.476.669.

Az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárási dokumentáció Ajánlati és szerződéses feltételek c. fejezet 3. pontjában előírta, hogy „Az ajánlati összeget a befejezési határidő figyelembe vételével végleges összeggel kell megadni úgy, hogy az ár az általános forgalmi adót (ÁFA) tartalmazza. Az ajánlati árat úgy kell meghatározni, hogy az nem haladhatja meg az ajánlatkérő rendelkezésére álló 87. 500.000,- (Nyolcvanhétmillió-ötszázezer) Ft-ot. Az ezen összeget meghaladó ajánlati árat tartalmazó ajánlat érvénytelen.”.

 

A Kbt. 52. § (2) bekezdésének d) pontja értelmében érvénytelen az ajánlat, ha az nem felel meg az ajánlati felhívásban, illetőleg az ajánlati dokumentációban meghatározott feltételeknek.

 

A Kbt. 53. § (2) bekezdése alapján az eljárás további szakaszában nem vehet részt az, aki érvénytelen ajánlatot tett.

3

 

4. Az ajánlatkérő Kisújszállás Város Önkormányzata nevében döntésre jogosult Képviselő-testülete a Bíráló Bizottság által elé terjesztett szakvéleményben foglalt indokokat megvizsgálva és azokat elfogadva úgy döntött, hogy a jelen közbeszerzési eljárásban a n y e r t e s ajánlattevő a LANA'91 Kft. (székhelye: 5430 Tiszaföldvár, Baross körút 30.), tekintettel arra, hogy az ajánlatkérő részére az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott feltételek szerint a legkedvezőbb ajánlatot tette.

 

5. A képviselő-testület határozata ellen az 1995. évi XL. törvény 79. § (3) bekezdésében foglaltak szerint lehet jogorvoslattal élni.

 

 

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. INTER ALIA Kft ( székhelye: 4030 Debrecen, Vikár Béla u. 4.)

4. ALTERRA-BAU Kft. (székhelye: 1105 Budapest, Ihász u. 21/a)

5. LANA'91 Kft. (székhelye: 5430 Tiszaföldvár, Baross körút 30.)

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe