181/2004. (VI. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: logopédiai szakszolgálati feladatok kistérségi együttműködésben való ellátásáról

181/2004. (VI.28.) számú önkormányzati határozat

logopédiai szakszolgálati feladatok kistérségi együttműködésben való ellátásáról

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata a Belügyminisztérium többcélú kistérségi társulások 2004. évi ösztönző támogatásáról szóló pályázati felhívására a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás által benyújtott pályázata keretében vállalja, hogy - a Társulással kötött megállapodás alapján - előkészíti és megvalósítja a pedagógiai szakszolgálati ellátást Kisújszállás és Kenderes önkormányzati fenntartású óvodáiban és általános iskoláiban Kisújszállás alközponttal.

 

2. Az 1. pontban megfogalmazottakkal kapcsolatos feladatait - sikeres pályázat esetén - az alábbiak szerint valósítja meg:

- A 2004/2005-ös tanévben megteremti e szakszolgálati ellátás tárgyi feltételeit,

- 2004. szeptember 30-ig kidolgozza a személyi feltételek biztosításnak tervét,

- 2004. október 1-jén megkezdi a teljes körű logopédiai szakellátás biztosítását Kisújszállás és Kenderes önkormányzati fenntartású óvodáiban és általános iskoláiban.

 

3. A tárgyi feltételek biztosítása az alábbi alapelvek szerint történik:

a) Minden érintett intézményben legyen biztosított a logopédiai foglalkoztató szoba, illetve ahol ez nem lehetséges, ott mobil eszközparkkal kell ellátni az érintett intézményeket, óvodákban tagintézményeket, hogy a kevésbé súlyos problémák orvoslása fejlesztő pedagógus közreműködésével a helyszínen megoldható legyen.

b) Kisújszálláson egy központi, mozgásfejlesztő szoba kialakítása szükséges a súlyosabb problémák kezelésére, ugyanitt maximum 4 logopédiai fejlesztő szoba kialakítása szükséges, melynek célja, hogy a szakellátást igénylő gyermekeknek egy helyben történjen a logopédiai ellátása.

 

4. A logopédiai központ céljára Kisújszállás Város Önkormányzata biztosítja a Kossuth út 2. szám alatti iskolaépületet (hrsz.: 2178), és nyilatkozik, hogy ezen épület a saját tulajdonában van, azt a pályázati projekt indításától számított legalább három évig a pályázati tervben megfogalmazott feladatok ellátására biztosítja.

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Karcag Város Önkormányzata

3. Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

4. Polgármesteri Hivatal intézményi referense

 

K. m. f.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe