189/2004. (VIII. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2004. I. félévi költségvetési beszámoló elfogadásáról
 

 

189/2004. (VIII.26.) számú önkormányzati határozat

a 2004. I. félévi költségvetési beszámoló elfogadásáról

 

1. Az Önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete elfogadja.

Megállapítja, hogy a Polgármesteri Hivatal és az intézmények a gazdálkodás során a bevételek növelésére, a kiadások csökkentésére és az önkormányzat 2004. évi költségvetéséről szóló rendeletének 15.§-a betartására törekedtek, melynek következményeként az I. félévi pénzügyi gazdálkodás egyensúlyosnak tekinthető. 

2. A költségvetésben tervezett 165.740 ezer Ft működési hitel önkormányzati eladósodást eredményezhet, ezért ennek nagyságát csökkenteni kell.

Első körben 141.000 ezer Ft-ban kell megállapítani a működési hiányt. A második körben - a 2004. III. negyedéves költségvetési beszámoló keretében - a működési hiány összegét 120.000 ezer Ft-ban határozza meg.  

2. A képviselő-testület az I. féléves beszámoló során az intézmények által önkormányzati támogatás növelésére benyújtott többletigény befogadását a teljesítési adatok felülvizsgálata alapján jelenleg nem tartja indokoltnak, és a költségvetést emiatt nem módosítja.  

3. A képviselő-testület a III. negyedéves költségvetési teljesítés ismeretében - a költségvetési munkacsoport és az intézményvezetők bevonásával - a működési kiadásokat minden intézményre és a Polgármesteri Hivatalra kiterjedően ismételten felülvizsgálja, elemzi és dönt a működési hitel összegéről. A költségvetés 16. § (2) bekezdésében meghatározott 120.000 ezer Ft-os működési hitel összegén addig nem változtat. 

4. A képviselő-testület megköszöni az intézmények és a Polgármesteri Hivatal fegyelmezett, takarékos gazdálkodását és kéri, hogy a II. félévben is következetes, szigorú gazdálkodást folytassanak a működőképesség megőrzése érdekében.  

5. Az önkormányzat által elhatározott és megkezdett beruházások saját forrásának biztosításához feltétlenül szükséges a tervezett ingatlanértékesítési bevételek pénzügyi teljesítése. Ennek hiányában az egyébként is hiányos működési bevételekből kell fedezni a felhalmozási kiadásokat, ami likviditási gondokhoz vezethet, és a felhalmozási egyensúly felborulhat. Ezért az önkormányzat a fejlesztéseknél él a nagyobb arányú fejlesztési hitel felvételével.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző a 4. pont esetében

Határidő: 2004. október 20. a 4. pont esetében

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. önkormányzati intézmények (14 példány)

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

 

K. m. f.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

 
« Vissza
Vissza a főmenübe