192/2004. (VIII. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városi Óvodai Intézmény nevelési programjának fenntartói jóváhagyásáról

Hatályon kívül helyezte a 195/2008. (V.27.) önk. határozat.

192/2004. (VIII.26.) számú önkormányzati határozat

a Városi Óvodai Intézmény nevelési programjának fenntartói jóváhagyásáról 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 44. § (1) és 129. § (6) bekezdése alapján a fenntartásában működő Városi Óvodai Intézmény nevelési programját az ezen határozat 1. sz. melléklete szerint jóváhagyja.  

2. Az önkormányzat a fenntartásában lévő közoktatási intézmények működtetése során elsődleges szempontnak tekinti a közoktatási törvényben maghatározott kötelező feladatok ellátásának zavartalan biztosítását. A közoktatási törvényben meghatározott kötelező feladatokon túl a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények csak olyan, önkormányzati többletfinanszírozást igénylő feladatokat vállalhatnak, illetve végezhetnek, amelyeket az önkormányzat mint fenntartó engedélyezett. Így többek között az önkormányzat nem vállalja a közoktatási törvény 114. § (4) bekezdésében felsorolt szolgáltatások ingyenes biztosítását, ezért ezeket a fenntartásában működő közoktatási intézmények a gyermekek/tanulók számára csak nem kötelező jelleggel, önkormányzati finanszírozást erre nem igényelve és nem fordítva valósíthatják meg.

Felelős: intézményvezető

Határidő: folyamatos 

3. A pedagógiai program költségvetési szempontból történő átláthatósága érdekében kimutatást kell készíteni arról, hogy az intézményben

a) melyek a kötelezően ellátandó közoktatási feladatok (jogszabályi hivatkozással), és

b) melyek a nem kötelezően ellátandó közoktatási feladatok.

E kimutatást a nevelési program mellékletévé kell tenni, illetve azt a 2004. szeptemberi önkormányzati ülésre elő kell terjeszteni.

Felelős: intézményvezető

Határidő: 2004. szeptember 10. 

4. Az e határozat 1. pontjával jóváhagyott nevelési program alapján felül kell vizsgálni az intézmény szervezeti és működési szabályzatát. A felülvizsgálat eredményeképpen szükséges módosításokat meg kell tenni.

Határidő 2004. novemberi testületi ülés

Felelősök: intézményvezető 

5. Az önkormányzat elismeri és megköszöni a Városi Óvodai Intézménynek nevelőtestületének és intézményvezetőjének a nevelési program elkészítése során végzett igényes és példaértékű szakmai munkáját, valamint Szabó Lászlóné közoktatási szakértő alapos elemző, szakértői munkáját. 

6. E határozattal egyidejűleg hatályát veszti a Városi Óvodai Intézmény 92/1999. (V.27.) számú önkormányzati határozattal jóváhagyott nevelési programja.  

Erről értesül:

1. Városi Óvodai Intézmény

2. Palágyi Gábor polgármester

3. Szabó Lászlóné (5000 Szolnok, Csokonai út 41.)

4. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

K. m. f.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

A határozat melléklete a manuális nyilvántartásban található. 

« Vissza
Vissza a főmenübe