193/2004. (VII. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Arany János Általános Iskola pedagógiai programjának fenntartói jóváhagyásáró

  

Módosította a 148/2007. (IV.24.) számú önkormányzati határozat.

 

193/2004. (VIII.26.) számú önkormányzati határozat

az Arany János Általános Iskola pedagógiai programjának fenntartói jóváhagyásáról

 

 

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 44. § (1) és 129. § (6) bekezdése alapján a fenntartásában működő Arany János Általános Iskola pedagógiai programját az ezen határozat 1. sz. melléklete szerint jóváhagyja.  

 

 

2. Az önkormányzat a fenntartásában lévő közoktatási intézmények működtetése során elsődleges szempontnak tekinti a közoktatási törvényben maghatározott kötelező feladatok ellátásának zavartalan biztosítását. A közoktatási törvényben meghatározott kötelező feladatokon túl a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények csak olyan, önkormányzati többletfinanszírozást igénylő feladatokat vállalhatnak, illetve végezhetnek, amelyeket az önkormányzat mint fenntartó engedélyezett. Így többek között az önkormányzat nem vállalja a közoktatási törvény 114. § (4) bekezdésében felsorolt szolgáltatások ingyenes biztosítását, ezért ezeket a fenntartásában működő közoktatási intézmények a gyermekek/tanulók számára csak nem kötelező jelleggel, önkormányzati finanszírozást erre nem igényelve és nem fordítva valósíthatják meg.

 

Felelős: intézményvezető

Határidő: folyamatos 

 

 

3. A pedagógiai program költségvetési szempontból történő átláthatósága érdekében kimutatást kell készíteni arról, hogy az intézményben

a) melyek a kötelezően ellátandó közoktatási feladatok (jogszabályi hivatkozással), és

b) melyek a nem kötelezően ellátandó közoktatási feladatok.

E kimutatást a pedagógiai program mellékletévé kell tenni, illetve azt a 2004. szeptemberi önkormányzati ülésre elő kell terjeszteni.

Felelős: intézményvezető

Határidő: 2004. szeptember 10. 

 

 

4. Az e határozat 1. pontjával jóváhagyott pedagógiai program alapján felül kell vizsgálni az intézmény szervezeti és működési szabályzatát. A felülvizsgálat eredményeképpen szükséges módosításokat meg kell tenni.

 

Határidő 2004. novemberi testületi ülés

Felelősök: intézményvezető 

 

 

5. Az önkormányzat elismeri és megköszöni az Arany János Általános Iskola nevelőtestületének és intézményvezetőjének a nevelési program elkészítése során végzett igényes és példaértékű szakmai munkáját, valamint dr. Fábiánné dr. Kocsis Lenke közoktatási szakértő alapos elemző, szakértői munkáját.

 

2

 

 

 

6. Az Arany János Általános Iskola 24/1998. (IV. 14.) sz. önkormányzati határozattal elfogadott, és a 118/2001. (VI. 28.) sz. önkormányzati határozattal módosított pedagógiai programjából az érvényben lévő aktuális helyi tantervek az ezen határozattal elfogadott pedagógiai programba épülnek be, a 24/1998. (IV. 14.) és a 118/2001. (VI. 28.) sz. önkormányzati határozatok pedig ezt követően hatályukat vesztik.  

Erről értesül:

1. Arany János Általános Iskola

2. Palágyi Gábor polgármester

3. Dr. Fábiánné dr. Kocsis Lenke (5100 Jászberény, Szabadság út 16.)

4. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 

K. m. f.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

  

A határozat melléklete a manuális nyilvántartásban található. 

« Vissza
Vissza a főmenübe