197/2004. (VIII. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola pedagógiai programjának f

Kiegészítette a 286/2004.(XI.26.) számú önkormányzati határozat.

 

197/2004. (VIII.26.) számú önkormányzati határozat

az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola pedagógiai programjának fenntartói jóváhagyásáról

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 44. § (1) és 129. § (6) bekezdése alapján a fenntartásában működő Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola pedagógiai programját az ezen határozat 1. sz. melléklete szerint jóváhagyja.

 

 

2. Az önkormányzat a fenntartásában lévő közoktatási intézmények működtetése során elsődleges szempontnak tekinti a közoktatási törvényben maghatározott kötelező feladatok ellátásának zavartalan biztosítását. A közoktatási törvényben meghatározott kötelező feladatokon túl a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények csak olyan, önkormányzati többletfinanszírozást igénylő feladatokat vállalhatnak, illetve végezhetnek, amelyeket az önkormányzat mint fenntartó engedélyezett. Így többek között az önkormányzat nem vállalja a közoktatási törvény 114. § (4) bekezdésében felsorolt szolgáltatások ingyenes biztosítását, ezért ezeket a fenntartásában működő közoktatási intézmények a gyermekek/tanulók számára csak nem kötelező jelleggel, önkormányzati finanszírozást erre nem igényelve és nem fordítva valósíthatják meg.

 

Felelős: intézményvezető

Határidő: folyamatos

 

 

3. A pedagógiai program költségvetési szempontból történő átláthatósága érdekében kimutatást kell készíteni arról, hogy az intézményben

a. melyek a kötelezően ellátandó közoktatási feladatok (jogszabályi hivatkozással), és

b. melyek a nem kötelezően ellátandó közoktatási feladatok.

E kimutatást a pedagógiai program mellékletévé kell tenni, illetve azt a 2004. szeptemberi önkormányzati ülésre elő kell terjeszteni.

 

Felelős: intézményvezető

Határidő: 2004. szeptember 10.

 

 

4. A pedagógiai programot ki kell egészíteni a következőkkel:

- az intézményi óratervet tantárgyszerkezetre és képzéstípusokra bontva,

- az iskolai írásbeli beszámoltatások formáit, rendjét, korlátait,

- az otthoni felkészüléshez előírt írásbeli és szóbeli feladatok meghatározásának elveit és korlátait,

- a tanulók értékelésének és minősítésének formáit,

- a helyi tanterv részeként a középszintű érettségi vizsga témaköreit és a tanulók fizikai állapotának méréséhez szükséges módszereket, moduláris oktatás esetén az egyes modulok értékelését és minősítését, valamint beszámítását az iskolai évfolyam sikeres befejezésébe.

Határidő: 2004. október 31.

Felelős: intézményvezető

 

2

 

5. Meg kell vizsgálni, hogy a kétszintű érettségi bevezetése és az érettségire való felkészítések várhatóan milyen költségigénnyel járnak, és az önkormányzat fenntartásában működő két középfokú közoktatási intézmény helyben hogyan tud együttműködni a feladatok ésszerű és költségtakarékos ellátása érdekében. Erről az önkormányzat előterjesztés formájában tájékoztatást és javaslatot kér.

 

Határidő: 2004. decemberi testületi ülés

Felelősök: a középfokú közoktatási intézmények vezetői

 

6. Az e határozat 1. pontjával jóváhagyott pedagógiai program alapján felül kell vizsgálni az intézmény szervezeti és működési szabályzatát. A felülvizsgálat eredményeképpen szükséges módosításokat meg kell tenni.

 

Határidő 2004. novemberi testületi ülés

Felelősök: intézményvezető

 

7. Az önkormányzat elismeri és megköszöni az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola nevelőtestületének és intézményvezetőjének a nevelési program elkészítése során végzett szakmai munkáját, valamint dr. Pataki Mihály közoktatási szakértő alapos elemző, szakértői munkáját.

 

8. Az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola 26/1998. (IV. 14.) sz. önkormányzati határozattal elfogadott, és a 118/2001. (VI. 28.) sz. önkormányzati határozattal módosított pedagógiai programjából az érvényben lévő aktuális helyi tantervek az ezen határozattal elfogadott pedagógiai programba épülnek be, a 26/1998. (IV. 14.) és a 118/2001. (VI. 28.) sz. önkormányzati határozatok pedig ezt követően hatályukat vesztik.

 

Erről értesül:

1. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola

2. Palágyi Gábor polgármester

3. Dr. Pataki Mihály (5000 Szolnok, Mikszáth út 10. II/9.)

4. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 

K. m. f.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

  

A határozat melléklete a manuális nyilvántartásban található. 

« Vissza
Vissza a főmenübe