217/2004. (IX. 2.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás Város I/a és I/b szennyvízöblözeteiben a szennyvízcsatorna hálózat

217/2004. (IX.2.) számú önkormányzati határozat

Kisújszállás Város I/a és I/b szennyvízöblözeteiben a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése kivitelezőjének kiválasztására irányuló meghívásos közbeszerzési eljárás részvételi jelentkezéseinek elbírálásáról

 

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 182/2004. (VII.12.) számú önkormányzati határozattal megindított, a határozat címében szereplő közbeszerzési eljárás részvételi szakaszának eredményét a jelen határozatban foglaltak szerint állapítja meg.

 

  1. a) A Képviselő-testület megállapítja, hogy a METRÓÉPSZOLG Rt. (Szolnok) által benyújtott részvételi jelentkezés a Kbt. 114. § (1) bekezdésének f) pontja alapján érvénytelen, mivel az alábbi okok miatt nem felel meg a részvételi felhívásban meghatározott feltételeknek:

 

A jelentkező a számviteli törvény szerinti beszámolóit - mindhárom vizsgált év vonatkozásában - könyvvizsgálói záradék nélkül csatolta a részvételi jelentkezéséhez. A részvételi felhívás III.2.1.2) pontjának első francia bekezdésének értelmében a pénzügyi és gazdasági alkalmasság vizsgálatához megkövetelt igazolási mód „a számviteli jogszabályok szerinti beszámolója a 2001., 2002. és 2003. évekről, könyvvizsgálói záradékkal és cégbírósági érkeztetéssel”.

 

A jelentkező részvételi jelentkezésében a részvételi felhívás VI.4.10) pontjában foglalt előírásnak sem tett eleget teljeskörűen, amikoris nem nyilatkozott arra vonatkozóan, hogy a szerződés teljesítéséhez nem vesz igénybe kizáró okok hatálya alá tartozó alvállalkozót. A részvételi jelentkezés 177. oldalán csatolt nyilatkozata a Kbt. 71. § (1) bekezdésének a) pontja tekintetében tartalmazza a közbeszerzésnek azon részeit, amelyekkel összefüggésben harmadik személyekkel szerződést fog kötni, míg a 178. oldalon a 71. § (1) bekezdésének b) pontja vonatkozásában mellékelt nyilatkozat szerint a jelentkező alvállalkozót 10 %-ot meghaladó mértékben nem tervez foglalkoztatni.

Nem található azonban a részvételi jelentkezésben a Kbt. 71. § (3) bekezdése szerinti nyilatkozat.

 

b) A Képviselő-testület a Kbt. 114. § (1) bekezdésének e) pontja alapján megállapítja továbbá a DÉL-PESTI T. ÉS T. Kft. által benyújtott részvételi jelentkezés érvénytelenségét is, mivel a jelentkező nem felel meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági feltételeknek:

 

A részvételi felhívás III.2.1) pontjának hetedik francia bekezdése értelmében alkalmasságot kizáró tényező, ha a részvételre jelentkező „az elmúlt három évben (2001., 2002., 2003.) nem rendelkezik legalább kettő, (…) legalább nettó 300 millió Ft összegű csatornaépítési referenciával”.

A részvételi jelentkezés 51. oldalán csatolt, Pesterzsébet Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala által igazolt „Referenciajegyzék” szerint a 2001-2002. években az önkormányzat megbízásából végzett csatornaépítési munka összes nettó értéke: 214 millió Ft. A jelentkezés 52. oldalán mellékelt, Budapest-Zugló Polgármesteri Hivatala által igazolt „Referenciajegyzék” szerint a 2002. évben az önkormányzat megbízásából végzett út- és csatornaépítési munka összes nettó értéke: 153 millió Ft.

 

A részvételi felhívás III.2.1) pontjának kilencedik francia bekezdése értelmében alkalmasságot kizáró tényező, ha a részvételre jelentkező nem rendelkezik kettő fő olyan vezető szakemberrel, akinek a tárgyi munka műszaki vezetéséhez szükséges megfelelő felsőfokú végzettsége és három év szakmai gyakorlata van, valamint nem rendelkezik az 51/2000. (VIII.9.) FVM-GM-KöViM együttes rendelet által előírt A kategóriás vízgazdálkodási építmény megvalósítására jogosító felelős műszaki vezetővel.

 

 

 

2

 

Az alkalmasság igazolására a részvételi jelentkezés 62-67. oldalain csatolt okiratokból megállapíthatóan a megjelölt három vezető személy egyike sem rendelkezik felsőfokú végzettséggel, illetve A kategóriás vízgadálkodási építmény megvalósítására jogosító felelős műszaki vezetői jogosultsággal.

 

 

  1. A Képviselő-testület kizáró okok hatálya alá nem eső, érvényes jelentkezést benyújtó, a szerződés teljesítésére alkalmas jelentkezőnek ítéli az alábbi jelentkezőket:

 

  1. CAEMENTÁRIUS Kft. (Békéscsaba)

  2. SOMOGYI ÉS TÁRSA Kft. (Kecskemét)

  3. ERRO 96 Kft. (Budapest)

  4. „Kisújszállás 2004. szennyvízcsatorna-építő konzorcium” (Békéscsaba)

  5. SADE-Magyarország Kft. (Budapest)

  6. VAKOND Kft. (Kecskemét)

  7. Pest Megyei Víz- és Csatornamű Építő Kft. (Szigetszentmiklós)

  8. OMS-Hungária Kft. (Tata)

 

  1. A Képviselő-testület kéri, hogy a 2. pontban megjelölt jelentkezők részére kerüljön sor közvetlen ajánlattételi felhívás megküldésére.

 

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Településrendezési és Műszaki Társulás (9. példányban)

4. Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya

5. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

 

K. m. f.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe