246/2004. (X. 6.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetéséről szóló megállapodás módosít
 

246/2004. (X.6.) számú önkormányzati határozat

a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetéséről szóló megállapodás módosításáról

  

I. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetésére vonatkozó megállapodás (továbbiakban: megállapodás) módosítását a következők szerint fogadja el:

 

1. A megállapodás I. fejezetének 8. pontja az alábbiak szerint módosul:

„Az alapító önkormányzatok a társulást legalább 3 éves időtartamra hozzák létre.”

 

2. A megállapodás II. fejezetének 1. pont a következő 1. és 2. francia bekezdéssel egészül ki:

„ - 75.13 Üzleti élet szabályozása (a regionális területfejlesztési politika megvalósulása)

- 75.18.89. Gazdaság és területfejlesztési feladatok."

 

3. A megállapodás III. fejezet, B részének 1. pont "o") alponttal egészül ki:

" o) A kistérséghez tartozó önkormányzatok kötelezettséget vállalnak arra, hogy a területfejlesztéssel összefüggő feladatokat legalább 3 évig, az adott kistérséghez tartozó valamennyi települési önkormányzat részvételével kilépés, vagy a társulás megszüntetése nélkül ellátják"

 

4. A megállapodás IV. fejezet 2. pontjának az a) alpontja helyébe a következő szövegrész kerül:

" a) A társulásban résztvevő települések kötelezettséget vállalnak arra, hogy legalább 2007. június 30-ig együttműködnek a Társulás keretében.

 

A 3 év elteltét követően a Társulásból egyébként bármelyik résztvevő a képviselő-testület kilépésére vonatkozó, minősített többséggel hozott határozat megküldésével az év végén kiléphet. A kilépésre vonatkozó határozatot legalább 3 hónappal a kilépést megelőzően kell a Társulás képviseletét ellátó személynek írásban bejelenteni.”

 

5. A megállapodás IV. fejezet 2. pontjának c) alpontja a következőképpen módosul:

„Nem szűntethető meg a Társulás, illetve az adott település tagsága mindaddig, amíg visszafizetési kötelezettségét nem teljesíti."

 

6. A megállapodás IV. fejezete - hivatkozva a 65/2004. (IV.15.) Korm. rendelet rendelkezéseire - a következő 2/A. ponttal egészül ki:

„ 2/A. Visszafizetési kötelezettség

(A többcélú kistérségi társulások 2004. évi támogatása mértékének, igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának részletes feltételeiről szóló 65/2004. (IV.15.) Korm. rendelet )

a) A támogatást kamattal növelt összegben vissza kell fizetnie a központi költségvetésbe, ha

aa) a támogatás igénybevételével keletkezett vagyont a beruházás időtartama alatt vagy az aktiválást követően ingatlanvagyon esetében tíz éven, más vagyon esetében öt éven belül - elidegenítik, ide nem értve a 15. §-ban foglaltakat;

 

  

 

2

ab) a támogatást nem a támogatási megállapodásban rögzített támogatási célra és feltételeknek megfelelően használják fel.

b) Amennyiben az adott feladat többcélú kistérségi társulásban történő ellátása a 4. § (2) bekezdés b) pontja szerinti időtartamon belül megszűnik - kivéve, ha a feladat jogszabály által kerül megszüntetésre-, úgy az adott feladatra jóváhagyott támogatást kamattal növelten kell visszafizetni a központi költségvetésbe.

 

c) Amennyiben a többcélú kistérségi társulásból történő kilépés eredményeként a többcélú kistérségi társulás a 7. § (2) bekezdése szerinti támogatás esetén nem felel meg az 1. § ab) pontjában meghatározott feltételeknek, a 7. § (3) bekezdése szerinti támogatás esetén pedig nem felel meg az 1. § ba) pontjában meghatározott feltételeknek, úgy a kilépő önkormányzat(ok) köteles(ek) a kilépő önkormányzatra - lakosságszám szerint - jutó támogatásnak megfelelő összeget kamattal növelten a központi költségvetésnek megfizetni.

d) Az (1)-(3) bekezdés szerinti fizetési kötelezettség esetén a kamat az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 64/B. § (2) bekezdése szerint számított összeg, amelyet a támogatás igénybevétele napjától a visszafizetés napjáig kell felszámítani.

 

7. A megállapodás módosítása valamennyi társult önkormányzat közül az utolsóként jóváhagyó önkormányzat képviselő-testületének határozatával válik hatályossá.

 

II. A képviselő-testület a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetésére vonatkozó megállapodás kiegészítéséről és módosításáról szóló 232/2004. (IX.15.) számú önkormányzati határozatát hatályon kívül helyezi.

 

 

E r r ő l értesülnek:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Társult Önkormányzatok Polgármesterei, lakhelyükön.

 

 

K. m. f.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

  

« Vissza
Vissza a főmenübe