283/2004. (XI. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: a praxis labor egészségügyi ellátsra vonatkozó megállapodásról

283/2004. (XI.25.) számú önkormányzati határozat

a praxis labor egészségügyi ellátásra vonatkozó megállapodásról

  

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a praxis labor egészségügyi ellátásra a Pro Labor Kft-vel (5350 Eger, Széchenyi u. 23.) a határozat melléklete szerinti megállapodást köti.

 

2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a határozat melléklete szerinti megállapodás aláírására, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz a kapacitáslekötés módosítása iránti kérelem benyújtására.

 

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Pro Labor Kft. Dr.Patvaros István ügyvezető igazgató

3. Egységes Egészségügyi Intézmény Helyben

4. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 

Kmf.

Palágyi Gábor s. k. Dr.Kittlinger Ilona s. k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

A kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2004. november 30.

 

 

 

(:Kacsó Sándorné:)

aljegyző

 

 

 

A 283/2004. (XI.25.) számú önkormányzati határozat melléklete

 

Megállapodás

 

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata (5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1. képviselője Palágyi Gábor polgármester), mint egészségügyi közszolgáltatásért felelős (továbbiakban: Önkormányzat), másrészről Pro Labor Kft. (Székhelye: 5350 Eger, Széchenyi u. 23. képviselője Dr Patvaros István ügyvezető igazgató), mint egészségügyi szolgáltató (továbbiakban: Szolgáltató) között a következő feltételekkel:

1./ Az Önkormányzat az Egységes Egészségügyi Intézménye (5310 Kisújszállás, Nyár u. 2.) útján 16202 5021 számú praxis labor egészségügyi szolgáltatást végez a Kisújszállás, Kálvin u.13. alatt, mely ellátás nyújtására és finanszírozására az Intézmény a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral 1523400334 számú alapszerződést és mellékszerződést kötött.

 

2./ Az Önkormányzat a praxis labor egészségügyi ellátási kötelezettsége teljesítésének 2004. december 1. napjától határozatlan időre történő ellátására megállapodik a Szolgáltatóval.

Az Önkormányzat a Szolgáltató közvetlen társadalombiztosítási finanszírozásához hozzájárul.

 

3./ A Szolgáltató vállalja, hogy heti 30 nem szakorvosi óraszámban kisújszállási telephelyen Kisújszállásról beutalt járóbetegek JO szintű laboratóriumi vizsgálatát - a vonatkozó jogszabályok, valamennyi szabályok és a finanszírozásra vonatkozó jogszabályok alapján - folyamatosan elvégzi.

A szolgáltatás ellátásához szükséges működési engedélyt Szolgáltató az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól megkéri.

 

4./ Az Önkormányzat a praxis labor egészségügyi ellátáshoz szükséges önkormányzati tulajdonú Kisújszállás, Kálvin u. 13. szám alatt lévő - 1/a. melléklet szerinti - helyiségeket azok tartozékaival és a praxis labor által használt eszközökkel együtt az 1/b. számú melléklet szerint Szolgáltató részére térítésmentesen használatba adja.

Szolgáltató feladatát - az 1/b. számú mellékletben felsoroltakon túl - saját tulajdonú eszközökkel látja el.

 

5./a./ Az Önkormányzat, mint tulajdonos gondoskodik:

- a 3. pont szerinti ellátáshoz szükséges helyiségekről, épületről

- az épülettel kapcsolatos fenntartási, felújítási költségekről

- az épület környezetének rendbentartásáról

 

b./ Szolgáltató gondoskodik:

- praxis labor tevékenység ellátásához szükséges - mindenkor hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő - feltételek biztosításáról

- az 1. számú melléklet szerinti kizárólagos és közös használatban lévő helyiségek karbantartásáról, közüzemi költségeiknek viseléséről, takarításáról, bútorzatáról

- az 1. számú melléklet szerint használatra átvett eszközök javításáról, pótlásáról

- a labor és a közös helyiségek közüzemi költségeinek - az Egységes Egészségügyi Intézménnyel, illetve az önkormányzat egészségügyi feladatokat ellátó szervével kötött megállapodás alapján - a laborra jutó részének megfelelő viseléséről

- a veszélyes hulladék elszállításáról

- a takarítás megszervezéséről és költségeinek viseléséről.

 

 

2

6./ Szolgáltató a térítésmentesen átadott helyiségekben csak az e mellékletben meghatározott egészségügyi szolgáltatás ellátásához kapott működési engedélyben meghatározott egészségügyi szolgáltatást végezheti. A helyiségeket más célra nem használhatja, a helyiségeket másnak át nem adhatja és a helyiségbe mást nem fogadhat be.

 

7./ Szolgáltató a lakosság folyamatos ellátása érdekében a 2. számú mellékletben meghatározott rendelési időben végzi tevékenységét. A rendelési időben történt változást Szolgáltató köteles az Önkormányzatnak haladéktalanul bejelenteni.

 

8./ Szolgáltató a laboratóriumban dolgozó két közalkalmazott tovább foglalkoztatását - a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. Tv. 25/A § és 25/B § rendelkezéseire figyelemmel - biztosítja.

 

9./ Szolgáltató vállalja, hogy a MEDI-LAB Kft. 2000 Szentendre, Sztaravodai u. 42. és az Egységes Egészségügyi Intézmény 5310 Kisújszállás, Nyár u. 2. (szerződéskötéskor: 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.) között 2000. április 19-én megkötött készülék vásárlási- és laboratóriumi diagnosztikum vásárlási szerződésből az intézményre háruló kötelezettségeket átvállalja.

A szerződést a 3. számú melléklet tartalmazza.

 

10./ Szolgáltató kijelenti, hogy a Pannon-Labor Mérnöki Iroda 1056 Budapest, Só utca 8. és az Egységes Egészségügyi Intézmény 5310 Kisújszállás, Nyár u. 2. között 07/240/2002. számon 2002. július 24-én létrejött átalánydíjas karbantartási szerződésben foglaltakat nem vállalja át, azt az Egységes Egészségügyi Intézmény a szerződés 9. pontja alapján írásban mondja fel.

 

11./ Szolgáltató tudomásul veszi, hogy amennyiben az Önkormányzat a Kisújszállás, Kálvin u. 13. szám alatti ingatlant egyéb célra kívánja használni, vagy hasznosítani, illetve elidegeníteni, és a praxis labor működtetéséhez a lakosság ellátása érdekében másik helyiséget vagy épületet biztosít, Szolgáltató e helyiségbe, épületbe költözik át, és e helyiségre, épületre kér működési engedélyt, és ellátja a 3. pont szerinti egészségügyi szolgáltatást.

 

12./ Szerződő felek a megállapodást 180 napos felmondási idővel felmondhatják.

 

13./ Az Önkormányzat azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha a Szolgáltató működési engedélyét visszavonták, vagy a 3. pontban vállalt kötelezettségét folyamatosan nem látja el.

 

14./ A szerződés megszűnése esetén Szolgáltató köteles az önkormányzat részére az 1. számú melléklet szerint átadott berendezési tárgyakat, felszereléseket és eszközöket - az átadáskori állapotnak megfelelően - hiánytalanul visszaadni, a helyiségeket üresen szintén átadni.

 

15./A megállapodást a szerződő felek csak közös megegyezéssel módosíthatják.

 

3

16./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a közöttük felmerült vitákat, illetve a megállapodásba nem rendezett kérdéseket elsősorban egymás között megállapodással rendezik, ennek hiányában Karcag Városi Bíróság illetékességét kötik ki.

 

17./ E megállapodás alapján az Önkormányzat hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató pályázatot nyújtson be Kapacitás lekötés módosítása iránt. A kapacitáslekötés módosítási kérelmet az önkormányzat és a Szolgáltató közösen nyújtja be.

 

18./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy e megállapodás érvényességének feltétele, hogy a Szolgáltató a működési engedélyt megkapja.

 

19./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a kapacitáslekötési szerződés módosításáig és a Szolgáltató és OEP közötti finanszírozási szerződés megkötéséig - ha az 2004. december 1. napjáig nem történik meg - a folyamatos ellátás biztosítása érdekében az Önkormányzat Egységes Egészségügyi Intézménye szerződést köt a Szolgáltatóval a praxis labor működtetésére.

 

20./ Szerződő felek kijelentik, hogy mivel a praxis labor finanszírozása utófinanszírozott, ezért az Egységes Egészségügyi Intézmény által teljesített szolgáltatás után járó összeg az Egységes Egészségügyi Intézményt illeti meg.

 

21./ Az Önkormányzat nyilatkozik, hogy további támogatást nem nyújt a Szolgáltatónak, a Szolgáltató kijelenti, hogy további támogatási igénnyel nem él az Önkormányzat felé.

 

22./ Jelen szerződést felek elolvasás után mint akaratukkal mindenben megegyezőt helybenhagyólag aláírják.

 

Kisújszállás, 2004………………

 

 

 

 

 

………………………………. ……………………………….

Palágyi Gábor Dr. Patvaros István

polgármester ügyvezető igazgató

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe