13/2007. (IV. 25.) önkormányzati rendelet
Tárgy: az önkormányzati kommunikációról

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

13/2007. (IV.25.)
önkormányzati rendelete

az önkormányzati kommunikációról

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (2) bekezdése és a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az önkormányzati kommunikációról a következő önkormányzati rendeletet (a továbbiakban: rendelet) alkotja:

1. §
A rendelet célja

Kisújszállás Város Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) alapvető célja, hogy egész tevékenysége, működése és kommunikációja a napi politikától mentes, objektív és humánus legyen.


2. §
A rendelet hatálya

A rendelet hatálya kiterjed Kisújszállás város közigazgatási területén, az önkormányzat tulajdonában álló ingó és ingatlan vagyonra, az önkormányzati költségvetési szervekre.

3.§

A városi kulturális, oktatási, művészeti, tudományos, egészségügyi, hagyományőrző és sportrendezvényeken az önkormányzat programjaiban politikai pártok nem szerepelhetnek, nem működhetnek közre, fórumot nem tarthatnak, kivéve az emlékművek, emlékhelyek, szobrok, kegyeleti helyek koszorúzását.

4. §

(1) Az önkormányzati költségvetési szervek feladatellátásához használt épületekben – kivéve a Művelődési és Ifjúsági Központ használatában lévő épületeket – politikai pártok rendezvényt nem tarthatnak, részükre bérbe, használatba helyiség nem adható a (2) bekezdés kivételével.

(2) A választási és népszavazási kampányrendezvények megtartásához – a Polgármesteri Hivatal kivételével - az önkormányzati költségvetési szervek helyiséget azonos feltételekkel, térítés ellenében biztosíthatnak.
A Polgármesteri Hivatal elhelyezésére szolgáló épületben választási kampányt folytatni, választási gyűlést tartani tilos.

5. §

(1) Az Önkormányzat hírlevelében, kiadványaiban politikai pártok nem publikálhatnak, nem hirdethetnek.

(2) Az Önkormányzat tulajdonában lévő hirdetőtáblák politikai pártok részére bérbe, használatba nem adhatók, azokon politikai pártok hirdetései nem helyezhetők el, kivéve a választási, népszavazási kampány időszakát, valamint a Művelődési és Ifjúsági Központ használatában lévő hirdetőtáblákat.

 

6. §

Értelmező rendelkezések

1. Önkormányzati program: az önkormányzat, illetve költségvetési szervei szervezésében összeállított eseménysorozat, fórum, felvonulás, megemlékezés, műsor, előadás.
2. Önkormányzati hírlevél: Kisbíró című önkormányzati lap
3. Önkormányzati kiadvány: az önkormányzat kiadásában megjelenő könyvek, füzetek, meghívók, szórólapok, műsorfüzetek, turisztikai kiadványok, plakátok, térképek.


7. §

Záró rendelkezések

(1) Ez a rendelet 2007. április 25. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésekor fennálló bérleti, használati szerződéseket a bérbe-, használatba adónak 2007. június 30-ig meg kell szüntetni.

Kisújszállás, 2007.április 24.

(:Kecze István :)                                                                  (:Dr.Kittlinger Ilona:)
polgármester                                                                            címzetes főjegyző


A rendelet kihirdetésre került: 2007. április 25-én a Városháza hirdetőjében.
Kisújszállás, 2007. április 25.
 

(:Dr.Kittlinger Ilona:)
címzetes főjegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe