38/2008. (XII. 20.) önkormányzati rendelet
Tárgy: az óvodáztatási támogatás helyi szabályozásáról

 

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

38/2008. (XII.20.)
önkormányzati rendelete

az óvodáztatási támogatás helyi szabályozásáról


Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.§ (1) bekezdésében, illetve a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/C. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő önkormányzati rendeletet /továbbiakban: rendelet/ alkotja.

 

I. fejezet

1. §
A rendelet célja

E rendelet célja, hogy a gyermekvédelmi törvény rendelkezéseinek megfelelően a helyi önkormányzat megállapítsa az első alkalommal járó óvodáztatási támogatás természetbeni nyújtásának módját és formáit, mellyel a gyermek rendszeres óvodába járásának feltételeit segíti elő.


2.§
A rendelet hatálya

E rendelet hatálya kiterjed
a) Kisújszállás város területén tartózkodó magyar állampolgárságú, valamint - ha nemzetközi szerződés másként nem rendelkezik - a letelepedett, bevándorolt, illetve befogadott jogállású, továbbá a magyar hatóságok által menekültként, illetve hontalanként elismert gyermekre, fiatal felnőttre és szüleire;
b) a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény (a továbbiakban: Szmtv.) szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyre, amennyiben az ellátás igénylésének időpontjában az Szmtv.-ben meghatározottak szerint a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodási jogát Kisújszállás város területén gyakorolja, és a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény szerint bejelentett lakóhellyel rendelkezik.

 

3.§
Óvodáztatási támogatás

(1) A Kisújszállási Térségi Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központ gyermekjóléti szolgálatának, illetve a Városi Óvodai Intézmény vezetőjének javaslata, véleménye alapján az első alkalommal folyósításra kerülő pénzbeli támogatás helyett a szülőnek gyermeke részére természetbeni támogatás nyújtható.

(2)A természetbeni támogatás formái különösen az alábbiak lehetnek:
- utcai ruha
- utcai cipő

- váltóruha
- váltó cipő
- tisztasági csomag
- tornafelszerelés
- ágyneműhuzat


4.§
Záró rendelkezések
 

Ez a rendelet 2009. január 1. napján lép hatályba.

Kisújszállás, 2008. december 19.


(: Kecze István:)                            (:Dr.Kittlinger Ilona:)
polgármester                                   címzetes főjegyző

A rendelet kihirdetésre került: 2008. december 20-án Városháza hirdetőjében.
Kisújszállás, 2008. december 20.

(:Dr.Kittlinger Ilona:)
címzetes főjegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe