23/2010. (I. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a köztisztviselők 2010. évi egyéni teljesítménykövetelményének alapját képező célok meghatározásáról.

23/2010. (I.26.) számú önkormányzati határozat
a köztisztviselők 2010. évi egyéni teljesítménykövetelményének alapját képező célok meghatározásáról.

I. Általános célok:

1. A költségvetés, a költségvetési beszámoló, a zárszámadás szabályszerű, határidőre történő elkészítése, a hiány összegét jól kezelő költségvetés készítése.
2. A költségvetési bevételek és kiadások tervszerű teljesítése, a bevételek növelése, források, pályázati lehetőségek kihasználása, a kiadások szabályszerűségének és a likviditásnak a biztosítása, költségkímélő racionális gazdálkodás, a hátralékok, tartozások behajtása, a kintlévőségek beszedése a kintlévőségek beszedéséhez szükséges intézkedések megtétele és a behajtás eredményéről a képviselő-testület negyedévenkénti tájékoztatása.
3. A kötvényforrással kapcsolatos feladatok, a befektetések koordinálása, folyamatos figyelemmel kísérése, kibocsátó bankkal való kapcsolattartás.
4. A kincstári rendszer folyamatos továbbfejlesztése, korszerű pénzügyi, gazdasági ügyviteli program (Ügyrend) folyamatos továbbfejlesztésének alkalmazása.
5. Az önkormányzati intézmények működésének, gazdálkodásának folyamatos figyelemmel kísérése, ellenőrzése. Az intézmények ösztönzése a költségkímélő, racionális gazdálkodásra.
6. Pályázatok figyelése, nyertes pályázatok pénzügyi koordinálása, a pályázatokhoz kapcsolódóan likviditási terv készítése, az előrehaladási jelentések, elszámolások szabályszerű, határidőben történő elkészítése.
7. A 2010. évi belső ellenőrzési terv ütemezett végrehajtása.
8. A 2010. évi országgyűlési képviselő választás és helyi önkormányzati választás előkészítése és végrehajtása.
9. A képviselő-testület és a bizottságok döntéseinek szakmai és jogi előírásoknak megfelelő, megalapozott, a lehetséges esetekben döntési alternatívákat tartalmazó előkészítése, határidőre történő, hatékony végrehajtása. Az előterjesztések előkészítése során a Szervezeti és működési szabályzatról szóló 37/2006. (XII.14.) önkormányzati rendeletben meghatározottak betartása.
10. A képviselő-testületi döntések informatikai nyilvánosságának biztosítása.
11. Vagyon-nyilvántartási rendszer jogszabálynak és a képviselő-testületi döntéseknek megfelelő folyamatos vezetése és továbbfejlesztése, vagyonkataszter folyamatos karbantartása.
A vagyongazdálkodás keretében az önkormányzati vagyon védelme, állagának megóvása, gyarapítása. Az önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságok működésének figyelemmel kísérése, javaslatok készítése a tulajdonosi érdekek érvényesítése érdekében.
12. A települési lakókörnyezet fejlesztése, közparkok, közterületek állapotának javítása, zöldterületek bővítése, a környezetterhelés csökkentése, valamint a település lakossága életminőségének javítása.
13. Helyi tévé- és rádióadások szolgáltatásának segítése.
14. Az önkormányzati PR tevékenység folyamatos fejlesztése, a Kisbíró és a városi honlap rendszeres karbantartása, aktualizálása.
15. A város foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében közfoglalkoztatási terv elkészítése, költségvetési forrásokra vonatkozó pályázatok előkészítése és megvalósítása (közhasznú, közcélú és közmunka program pályázatok előkészítése és végrehajtása).
16. A köztisztviselők szakmai képzése, továbbképzése feltételeinek biztosítása.
17. A hivatali ügyintézés korszerűsítésével összefüggő feladatok kiemelt kezelése, különös tekintettel az informatikai fejlesztésekre.

18. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény szabályainak megfelelő, gyors, hatékony, szakszerű, ügyfélbarát ügyintézés.
19. A kistérségi szervezet munkájának segítése.
20. Civil szervezetekkel való kapcsolattartás, tájékoztatás, a támogatások elszámoltatása, nyilvántartása.

II. A képviselő-testület 2010. évi munkatervéből következő célok:

1. Az önkormányzat 2010. évi városi rendezvény- és kiadványtervének elkészítése.
2. A 2010. évi költségvetés elkészítése.
3. A 2009. évi zárszámadás jóváhagyásának előkészítése
4. A képviselő-testület 2006-2010. évekre vonatkozó gazdasági programjának végrehajtásáról szóló előterjesztés elkészítése.
5. Az önkormányzati tulajdonú közutak forgalmi rendjének szabályozásáról szóló 12/2000.(IV.14.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
6. Az önkormányzat 2011. évi költségvetési koncepciójának előkészítése.

Erről értesül:
1. Kecze István Polgármester
2. Tatár Zoltán alpolgármester
3. dr.Ducza Lajos alpolgármester
4. dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
5. Polgármesteri Hivatal osztályvezetői

 

« Vissza
Vissza a főmenübe