26/2010. (I. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetésére vonatkozó Megállapodás módosításáról

26/2010. (I.26.) számú önkormányzati határozat
a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetésére vonatkozó Megállapodás módosításáról

Kisújszállás Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többszörösen módosított 1990. évi LXV. törvényben. biztosított jogkörében eljárva, figyelemmel a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásairól szóló 2004. évi CVII. törvényre az alábbiak szerint dönt:

1. A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetésére vonatkozó jelenleg hatályos Megállapodás az alábbiak szerint módosul:

A Megállapodás „III. A Társulás részletes feladatai” című fejezete B/ Ágazati feladatok pontja az alábbi 6. alponttal egészül ki:
„ 6. Környezetvédelem
A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulásnak saját bevétele nincs, amiből finanszírozni tudná a rekultivált szeméttelepek utógondozását. Ezért a kivitelezés megkezdéséig a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás utógondozásra minden településsel megállapodást köt. A Megállapodás részét képezi az önkormányzatok részéről adott felhatalmazó nyilatkozat.
Amennyiben az önkormányzatok az utógondozást nem teljesítik, a felhatalmazó nyilatkozat alapján a Társulás az utógondozást az önkormányzatok terhére elvégezteti.
A II. ütem költségei hulladéklerakónként érintő költségek arányában az adott önkormányzat költségvetését terhelik.”

A Megállapodás „VII. A Társulás pénzügyi alapja, gazdálkodása, vagyona” című fejezete 2. pontja az alábbi résszel egészül ki:
„Az önkormányzatok vállalt pénzügyi hozzájárulása nem teljesítése esetére a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 3. § h) pontja alapján a társulási megállapodásnak tartalmaznia kell „az önkormányzatok vállalt pénzügyi hozzájárulása nem teljesítése esetén irányadó eljárást (a társulás döntésétől függően a társulás tagjai részéről a pénzforgalmi szolgáltatójuknak adott, a beszedési megbízás teljesítésére vonatkozó hozzájárulását, felhatalmazó nyilatkozatát, amely alapján a társulás beszedési megbízást nyújthat be a pénzforgalmi szolgáltatóhoz);”

Erről értesül:
1. Dr. Fazekas Sándor (Karcag, Kossuth tér 1. ) a Társulási Tanács elnöke
2. Valamennyi társult önkormányzat
3. Karcag Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási és Kistérségi Iroda
4. Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe