91/2010. (III. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás Város Településrendezési terv módosítási igényeinek meghatározásáról szóló 331/2009. (XI.26.) számú önkormányzati határozat módosításáról

91/2010. (III. 30.) számú önkormányzati határozat
Kisújszállás Város Településrendezési terv módosítási igényeinek meghatározásáról szóló 331/2009. (XI.26.) számú önkormányzati határozat módosításáról 

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kisújszállás Város Településrendezési terv módosítási igényeinek meghatározásáról szóló 331/2009. (XI.26.) számú önkormányzati határozatát (továbbiakban: határozat) a következők szerint módosítja:

1. A határozat mellékletének 3. pontja helyébe a következő 3. pont lép:

„3.) Vállalkozók által kezdeményezett rendezési terv módosítási igény:
3.1. A belterület délnyugati szélén a Jókai utca nyugati végéhez csatlakozó gyepterületen lévő 767/2 Hrsz-ú major területén és a környezetében lévő önkormányzattól megvásárolni kívánt területen tervezett idegenforgalmi jellegű vállalkozás (terápiás lovaglás, lovarda, panzió) megvalósítása érdekében.
Várható tervezési díja: 400.000.- Ft +áfa
(A kezdeményező vállalkozó előzetesen jelezte a tervezési díj megtérítését.)

3.2. A Nyár utca 12-14 sz. alatti ingatlanon a parkoló kialakítása kerüljön megvizsgálásra és a felmérés eredményeként, a rendezési terv módosítása során legyen figyelembe véve, hogy szükséges-e annak fenntartása.

3.3. A városközpontban működő gazdasági tevékenységek fejlesztését elősegítve a Településközpont vegyes építési övezetekben megfelelő szakmai kontrolt követően, a helyi sajátosságokat és a városközponti környezet elvárásait is figyelembe véve, az országos előírásoknál szigorúbb helyi szabályozás az elhelyezhető építmények körére vonatkozóan kerüljön felülvizsgálatra.

3.4. Az Eposz Kft. Örményesi út városból kivezető szakaszának északi oldalán, külterületen a 01057/1,7 hrsz-ú ingatlanokon található telephelyének hatályos rendezési tervben meghatározott Gmg –jelű (mezőgazdasági- ipari) besorolása Gip-1 jelű ipari-gazdasági övezetre módosuljon.
A módosítást követően továbbra is csak a környezeti hatás szempontjából semleges gazdasági tevékenység legyen megengedve, de a jelenlegi övezeti besorolásból következő, a vállalkozás fejlesztésének gátat jelentő kötöttség viszont (a mezőgazdasági termeléshez való kötelező kapcsolódás) ezzel kerüljön feloldásra.

A 3.2., 3.3. pont szerinti módosítás a tervezőkkel történt előzetes egyeztetés alapján többletköltséget nem igényel, ezért a határozat 1. pontja szerinti Településrendezési terv módosítás összköltsége a fentiek miatt nem változik.
A 3.4. pont szerinti módosítást egyeztetni kell a tulajdonos vállalkozókkal és amennyiben további terület bevonását kérik, és ez költségekkel jár, és e költségeket vállalják, akkor a 3.4. pont szerinti rendezési terv módosítását elő kell készíteni.”

2. A határozat több része változatlan marad.

Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Zsemberi István városi főépítész
3. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya
4. Polgármesteri Hivatal Építési- és Városüzemeltetési Osztálya
5. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe