137/2010. (IV. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: „Országzászlós emlékmű” állításáról

137/2010. (IV.27.) számú önkormányzati határozat
„Országzászlós emlékmű” állításáról

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

1. A Kisújszállás 1 hrsz-ú ingatlanon, a Városháza előtti park K felőli részén, a Szabadság téri iskola mellett, a mellékelt tervek szerinti megjelenéssel „Országzászlós emlékművet” állít.

2. Az emlékmű állításához az országzászló és a tér kialakítására a 2010. évi költségvetés 11. cím 2 alcím 5. pontjában bruttó 2 millió forintot biztosít.

3. A szobor a civil szervezetek, cégek és magánszemélyek közadakozásból a Városvédő és –Szépítő Egyesület koordinálásával valósul meg. A képviselő-testület a szobor elhelyezéséhez hozzájárul.

4. Jelen határozatával egyidejűleg a 233/2007. (VI.26.) számú önkormányzati határozat 2./ pontját hatályon kívül helyezi.

5. A kopjafát az alkotó Nagy István Zoltán egyetértése és a Városvédő és –Szépítő Egyesület véleménye alapján a Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon Kossuth Lajos utcai épületének É-i oldala előtti park területre helyezi át.

6. Felhatalmazza a polgármestert az országzászlós emlékmű állításával kapcsolatos feladatok elvégzésére és szerződések megkötésére.

Felelős: Kecze István polgármester
Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2010. június 4.

Erről értesül: 1. Kecze István polgármester
2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
3. Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztály


 

« Vissza
Vissza a főmenübe