151/2010. (V. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről


151/2010. (V.25.) számú önkormányzati határozat
az Arany János Általános Iskolában elrendelt létszámcsökkentésről

1.) Kisújszállás Város Önkormányzata a feladatellátás racionalizálása érdekében az Arany János Áltaános Iskolában 2010. július 1. napjától 1 fő létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentéssel a feladat változatlan színvonalú ellátása biztosított.

2.) Az önkormányzat a 2010. évi költségvetésének R/9/a sz. mellékletében a 2010 évre az Arany János Általános Iskolában a 2010. január 1-jétől meghatározott 47 álláshelyet 2010. július 1-jétől 46-ra csökkenti. Az önkormányzat 1 fő szakmai álláshelyet szüntet meg.

3.) Az önkormányzat utasítja az Arany János Általános Iskola intézményvezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt, az ezen határozat 4.) pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.
Felelős: Nagy Lajos intézményvezető
Határidő: 2010. július 1.

4.) Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve a felmentési igény ismeretében - a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. tv. 5. sz. mellékletének 7. pontjában foglaltak alapján - pályázatot nyújt be, a helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások fedezetének támogatására.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
Határidő: 2010. szeptember 27.

5.) Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy
a) A költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál, az érintett munkavállaló - munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélkül - foglalkoztatására nincs lehetőség,
b) A megszüntetett álláshelyet legalább 5 évig nem állítja vissza, kivéve ha - önkormányzati rendeleten kívüli - jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik.

Erről értesül:
1.) Kecze István polgármester
2.) Nagy Lajos intézményvezető
3.) MÁK Észak-alföldi Regionális Igazgatósága
4.) Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
5.) Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
6.) Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
7.) Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe