156/2010. (V. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: a méhnyakrák elleni védőoltás folytatására és az oltás kiterjesztésének vizsgálatáról

156/2010. (V.25.) számú önkormányzati határozat
a méhnyakrák elleni védőoltás folytatására és az oltás kiterjesztésének vizsgálatáról

1./ Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a méhnyakrák elleni védőoltás beszerzési eredményének megállapítására szóló 117/2009. (IV. 28.) számú önkormányzati határozat 4. pontja alapján megállapítja, hogy a védőoltás sikeres volt, mert az érintettek 89%-a élt a lehetőséggel. A tapasztalatok alapján az önkormányzat úgy dönt, hogy ingyenesen biztosítja a méhnyakrák elleni védőoltás-sorozatot a 1996. január 1-je után született, Kisújszálláson 2010. május 1-je előtt bejelentett állandó lakóhellyel rendelkező, a 2010/2011. tanévben 7. évfolyamon tanuló leánygyermekek részére, illetve azok részére, akik az előzőekben felsorolt életkori feltételeknek megfelelnek, de 13. életévüket nem a hetedik osztályban töltik. Az önkormányzat a védőoltás-sorozat lebonyolítására felkéri:
- Dr. Bozó Erzsébet gyermekorvost,
- Dr. Molnár István gyermekorvost,
- és a Védőnői Szolgálatot.

2./ A képviselő-testület a védőoltás elvégzéséért oltásonként bruttó 200.- Ft szolgáltatási díjat fizet a gyermekorvosoknak. Ezt az összeget az önkormányzat társas vállalkozásban működő gyermekorvosnak az oltássorozat végén egy összegben fizeti ki számla ellenében, a közalkalmazott gyermekorvosnak pedig az oltássorozat végén egy összegben, megbízási díjként. (A közalkalmazott gyermekorvos esetében a bruttó 200.-Ft tartalmazza a munkáltatói járulékot is.)

3./ A képviselő-testület a védőoltás megszervezéséért, adminisztrálásáért az oltássorozat végén egy összegben az iskolavédőnőnek bruttó 30.000.- Ft megbízási díjat fizet, amely nem tartalmazza a munkáltatói járulékot.

4./ A képviselő-testület az önkormányzati beszerzések szabályozásáról szóló 1/2008. (I. 30.) önkormányzati rendelet alapján felkéri a Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottságot a beszerzési eljárás lefolytatására, azzal a kitétellel, hogy az eljárást a négy HPV vírustörzs ellen védettséget adó vakcinára írják ki.
Felelős: Nagy István Zoltán elnök
Határidő: 2010. szeptember 20.

5./ Az e határozat szerinti költségeket a 2011. évi költségvetési koncepció készítésekor figyelembe kell venni.
Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző, polgármester
Határidő: 2010. november

Erről értesül:
1./ Kecze István polgármester
2./ Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
3./ Polgármesteri Hivatal Intézményi Osztálya
 

« Vissza
Vissza a főmenübe