157/2010. (V. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás Város Önkormányzata és Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás módosításáról


157/2010. (V.25.) számú önkormányzati határozat
Kisújszállás Város Önkormányzata és Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás módosításáról 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata és Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata között létrejött – a 353/2006. (XII.14.) számú önkormányzati határozattal elfogadott, 2007. január 9-én aláírt- együttműködési megállapodást (továbbiakban: együttműködési megállapodás) a következők szerint módosítja:
1.1. Az együttműködési megállapodás IV. Költségvetés és Gazdálkodás fejezete helyébe a következő fejezet lép:

„IV.
KÖLTSÉGVETÉS ÉS GAZDÁLKODÁS

1. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: Áht.) 68. § (3) bekezdése alapján Kisújszállás Város Önkormányzata és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat a költségvetés tervezetének összeállítása és a költségvetési rendelet megalkotása során az önkormányzatok együttműködésére vonatkozó részletes szabályokat és eljárási rendet a következők szerint rögzíti:

1.1. A címzetes főjegyző Kisújszállás Város Önkormányzata költségvetési koncepció tervezetének a Cigány Kisebbségi Önkormányzatot érintő adatairól, keretszámairól - a tervezet elkészültét követő három napon belül írásban - tájékoztatja a helyi kisebbségi önkormányzat elnökét.
1.2. A címzetes főjegyző Kisújszállás Város Önkormányzatának költségvetési koncepcióját - annak az Áht. 70. §-ában rögzített határidőben történő elfogadását követő egy munkanapon belül - a Cigány Kisebbségi Önkormányzat Elnöke rendelkezésére bocsátja.
1.3. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat költségvetési határozatának előkészítése során a címzetes főjegyző a Cigány Kisebbségi Önkormányzat költségvetési határozatának előkészítéséhez szükséges adatokat - a költségvetési törvényből adódó részletes információk rendelkezésre állást követően - közli a helyi kisebbségi önkormányzat elnökével.
1.4. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat költségvetési határozatát az elnök - annak elfogadását követő egy munkanapon belül - megküldi a címzetes főjegyzőnek annak érdekében, hogy a határozat - változatlan formában – Kisújszállás Város Önkormányzata költségvetési rendeletébe beépítésre kerüljön.
1.5. A címzetes főjegyző Kisújszállás Város Önkormányzata költségvetési rendeletét - annak az Áht. 71. §-ának (1) bekezdésében rögzített határidőben történő elfogadását követő egy munkanapon belül - a Cigány Kisebbségi Önkormányzat Elnöke rendelkezésére bocsátja.
1.6. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat Kisújszállás Város Önkormányzata költségvetési koncepciójának tervezetét és költségvetési rendeletének tervezetét - a helyi kisebbségi közügyeket érintő ügyekben - véleményezi, az erről szóló határozatát a Cigány Kisebbségi Önkormányzat költségvetési koncepciójával és költségvetési határozatával egyidejűleg küldi meg a címzetes főjegyzőnek.

2. A költségvetésről és a zárszámadásról szóló kisebbségi döntésről
2.1. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat költségvetési határozatának szerkezetére az államháztartás rendjéről szóló 292/2009(XII.19.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ámr. 36. § (1) bekezdés a)-b), h)-b) és k) pontjában foglalt szabályokat kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy az e) pontban szereplő önkormányzati hivatal költségvetése alatt a Cigány Kisebbségi Önkormányzat igazgatási és egyéb, nem intézményi formában folytatott tevékenységét kell érteni.

 

2.2. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat kérésére a címzetes főjegyző készíti elő a költségvetési (zárszámadási) határozat tervezetét, amelyet a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke terjeszt a helyi kisebbségi önkormányzat testülete elé.
2.3. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat költségvetési határozatát a tárgyév február 10-ig, zárszámadási határozatát a tárgyévet követő év április 10-ig úgy fogadja el, és az ezekről szóló információját úgy készíti el, hogy a helyi önkormányzat az Áht. 72. §-ában, 79. §-ában és 82. §-ában, valamint az e rendeletben foglalt határidőknek eleget tudjon tenni.

3. A költségvetési határozat módosítása
Ha a Cigány Kisebbségi Önkormányzat az eredeti előirányzatán felül többletbevételt ér el, bevételkiesése van, illetve kiadási előirányzatain belül átcsoportosítást hajt végre módosítja a költségvetéséről szóló határozatát és a módosításról – a döntés meghozatalát követő 5 napon belül – értesíti a polgármestert.
Kisújszállás Város Önkormányzatának költségvetési rendeletébe beépül a Cigány Kisebbségi Önkormányzat költségvetési határozata, mely kizárólag a Cigány Kisebbségi Önkormányzat határozata alapján módosítható.
Kisújszállás Város Önkormányzata soron következő ülésén, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló felügyeleti szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja emiatt a költségvetési rendeletét.

4. Beszámolási kötelezettség teljesítésének rendje
A Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak a naptári év első feléről június 30-i fordulónappal féléves költségvetési beszámolót, a naptári évről december 31-i fordulónappal éves költségvetési beszámolót kell készítenie a központilag előírt nyomtatványon és tartalommal. A féléves költségvetési beszámolót legkésőbb július 31-ig, az éves költségvetési beszámolót legkésőbb a következő év február 28-ig kell a felügyeleti szervnek megküldeni,

A polgármester az önkormányzat gazdálkodásának I. féléves helyzetéről szeptember 15-ig, míg a III. negyedéves helyzetéről a költségvetési koncepciójához kapcsolódóan tájékoztatja a képviselő-testületet. A tájékoztató többek között tartalmazza a Cigány Kisebbségi Önkormányzat  költségvetési előirányzatainak időarányos alakulását, a tartalék felhasználását, a hiány (többlet) összegének alakulását, valamint az önkormányzat költségvetési teljesülésének alakulását.
A Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke a fentiekre kiterjedően Kisújszállás Város Önkormányzata részére a beszámolási kötelezettség teljesítéséhez információt szolgáltat, az I. féléves végrehajtás esetében augusztus 5-ig, a III negyedéves végrehajtás esetében november 5-ig.

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat kérésére a megbízott – legkésőbb a költségvetési évet követő év március 31-ig – készíti elő a zárszámadási határozat tervezetét. A határozattervezetet a Cigány Kisebbségi Önkormányzat április 10-ig megtárgyalja és dönt annak elfogadásáról. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat zárszámadási határozatát az elnök Kisújszállás Város Önkormányzata zárszámadási rendelettervezetének elkészítéséhez továbbítja a polgármester részére.”

 

1.2. Az együttműködési megállapodás V. fejezet 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. pont lép:
„V.
EGYÉB RENDELKEZÉSEK
1. Jelen együttműködési megállapodásban foglaltakat a két önkormányzat testülete minden év január 15-éig áttekinti és szükség esetén – eddig az időpontig – egyeztetéssel módosítja.”

 

2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az együttműködési megállapodás módosításának aláírására.


Erről értesül:
1. Kecze István polgármester
2. Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata Kisújszállás
3. Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya
4. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

 

« Vissza
Vissza a főmenübe