238/2010. (VIII. 31.) önkormányzati határozat
Tárgy: Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő üzemeltetéséről

238/2010.(VIII.31.) számú önkormányzati határozat

Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő üzemeltetéséről

 

  1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a megvizsgálja az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő komplex üzemeltetésének lehetőségeit, ennek érdekében szakértői munkacsoportot hoz létre.

A szakértői munkacsoportba felkéri Kolics Károlyt, Dr. Várhelyi Tamást és a pályázatok projektmenedzsereit

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a munkacsoportba szükség esetén további tagokat kérjen fel.

  1. A szakértői munkacsoport feladata az üzemeltetési lehetőségek részletes megvizsgálása, üzemeltetési változatok kidolgozása, a képviselő-testület felé javaslat kidolgozása.

Felelős: Szakértői munkacsoport

Határidő: 2010. október 30.

  1. A képviselő-testület az ifjúsági szálláshelyet – a beruházás műszaki átadása-átvétele után, a strandfürdő komplex üzemeltetéséről szóló képviselő-testületi döntés meghozataláig – a Kisújszállási Vízmű Kft. üzemeltetésébe adja a határozat melléklete szerinti üzemeltetési szerződés alapján.
  2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az üzemeltetési szerződés aláírására.

Felelős: Kecze István polgármester

Határidő: 2010. szeptember 15.

5.      A képviselő-testület úgy dönt, hogy az ifjúsági szálláshelyeken térfigyelő kamerákat helyez el, melyhez a 2010. évi költségvetés 12. cím 1 alcím 2 sorszám felhalmozási céltartalék terhére 500.000 Ft-tot biztosít. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármester, hogy a térfigyelő kamerák telepítése ügyében járjon el.

Felelős: Kecze István polgármester

Határidő: 2010. szeptember 30.

6.      A 2010. évi költségvetés módosítását az 5. pontban foglaltaknak megfelelően elő kell készíteni.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2010. október 31.

 

Erről értesül:

  1. Kecze István polgármester
  2. A szakértői munkacsoport tagjai
  3. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző
  4. Kisújszállási Vízmű Kft.
  5. Polgármesteri Hivatal Építési és Városüzemeltetési Osztálya
  6. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya
  7. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

Iktatószám:                                               A 238/2010. (VIII.31.) sz. önk. határozat melléklete

 

Megállapodás

Az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő és az ehhez kapcsolódó vagyon üzemeltetéséről és használatba adásáról, a fürdőgyógyászati ellátás biztosításáról szóló megállapodás ……………/2010. számú megállapodás módosításáról

 

Mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata (Kisújszállás, Szabadság tér. 1.; képviselője: Kecze István polgármester, adószám: 15408710-2-16, KSH számjegy: 15408710-8411-321-16) mint tulajdonos, használatba adó (továbbiakban: tulajdonos), másrészről Kisújszállási Vízmű Kft. (Kisújszállás, Vásár u. 64,; képviselője: Zsótér László ügyvezető igazgató, adószám: 13094555-2-16, cég statisztikai számjele: 13094555-4100-113-16, cégjegyzékszáma: 16-09-007440) mint használatba vevő (továbbiakban: üzemeltető, együtt: szerződő felek) között a mai napon a következő feltételekkel:

 

1.      Szerződő felek a közöttük az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő és az ehhez kapcsolódó vagyon üzemeltetéséről és használatba adásáról, a fürdőgyógyászati ellátás biztosításáról szóló 2010……….napján,  ……………/2010. számon létrejött megállapodást (továbbiakban: Megállapodás) a következők szerint módosítják:

 

1.1.A Megállapodás 1. pontja helyébe a következő 1. pont lép:

„1. Tulajdonos a kizárólagos tulajdonában lévő 1. és 2. számú mellékletben részletezett gyógyvizű strandfürdő törzsvagyont és az ehhez kapcsolódó vagyont határozatlan időre, a 3. számú mellékletben részletezett  ifjúsági szálláshelyet – a beruházás műszaki átadása-átvétele után, a strandfürdő komplex üzemeltetéséről szóló képviselő-testületi döntés meghozataláig –üzemeltetés céljára az üzemeltető használatába adja, üzemeltető használatba veszi.”

 

1.2.A Megállapodás 2.  pontja helyébe a következő 2. pont lép:

„2. Az üzemeltető az 1. sz. mellékletben részletezett vagyon használatáért üzemeltetési díjat fizet, melynek összegéről a képviselő-testület a tárgyévet megelőző év december 31. napjáig az üzemeltető működésének szabályozásáról szóló határozatban dönt. Az eszközhasználati díj adott évre vonatkozó mértéke és összege a megállapodás 1. sz. függelékét képezi.

Üzemeltető a 3. számú mellékletben szereplő vagyon használatáért 2010. évre ……….. Ft egyszeri eszközhasználati díjat fizet.”

 

1.3.A Megállapodás 3. pontjának utolsó mondata helyébe a következő mondat lép:

„7.A tulajdonos a 2. és 3. számú mellékletben részletezett vagyon üzemeltetéséhez támogatást nem nyújt.”

 

1.4.A Megállapodás 10. pontja helyébe a következő 10. pont lép:

„10.Üzemeltető köteles a mindenkori hatályos jogszabályoknak és szakhatósági előírásoknak, valamint a tulajdonos által az üzemeltető részére átadott üzemeltetéssel, karbantartással és egyéb létesítmény használatával kapcsolatos – a 4. számú mellékletben átadott és részletezett -  dokumentumokban foglaltaknak megfelelően a vagyont rendeltetésének megfelelően üzemeltetni, az üzemeltetést szakszerűen, biztonságosan és folyamatosan ellátni, nyitva tartásáról egész évben gondoskodni.”

 

1.5.A Megállapodás 11. pontja helyébe a következő 11. pont lép:

„11. Üzemeltető köteles a vagyon fenntartásával (pótlásával, cseréjével, javításával, karbantartásával) kapcsolatos feladatokat, állagmegóvási munkákat, tűzvédelmi és biztonságvédelmi tevékenységet ellátni. A turisztikai fogadóközpont és az ifjúsági szálláshely üzemeltetési kötelezettségének ideje alatt amortizálódott, vagy egyéb okból nem megfelelő tárgyi eszközt azonos rendeltetésű, azonos, vagy jobb paraméterekkel rendelkező tárgyi

eszközzel saját forrás felhasználásával a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095 Budapest, Soroksári u. 22-24) előzetes engedélyével cserélheti le.

Az előzetes engedélyt a tulajdonos kéri meg az üzemeltető jelzése alapján. Az üzemeltető köteles gondoskodni a tevékenysége során keletkező hulladék elszállításáról. A fürdőgyógyászati ellátás során egészségügyi veszélyes hulladék nem keletkezik.”

 

  1. A megállapodás többi pontja változatlan marad.
  2. Jelen megállapodás aláírásával lép hatályba.

 

Kisújszállás, 2010…………….

 

 

 

(:Kecze István:)                                                                (: Zsótér László:)

Polgármester                                                                   ügyvezető igazgató

tulajdonos képviselője                                                        üzemeltető képviselője

 

 

 

Ellenjegyzem:

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe