331/2010. (XI. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: referenciaintézménnyé válás támogatásáról

331/2010. (XI.30.) számú önkormányzati határozat

referenciaintézménnyé válás támogatásáról

 

1.)    Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete támogatja a fenntartásában működő Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon referenciaintézményi minősítésre történő felkészülését, majd a „minősített referenciaintézmény” címmel járó szolgáltatói szerep betöltését. Ezért felhatalmazza a polgármestert, hogy – amennyiben az Egyenlő Bánásmód Hatóság BH/962/21/2010. számon indított eljárása elmarasztaló határozat nélkül befejeződik – az e határozat mellékletében szereplő fenntartói nyilatkozat aláírja (jelzése: K-2008-TÁMOP-3.2.2-08/…  2. sz. melléklet a közoktatás-fejlesztést szolgáló referenciaintézmények standardja és minősítési eljárásrendje).

Felelős: Kecze István polgármester

Határidő: 2010. december 31.

 

2.)    A Képviselő-testület az 1. pontban szereplő feladathoz önkormányzati költségvetési forrást nem biztosít.

Felelős: Kecze István polgármester

Határidő: folyamatos

 

3.)    Mivel a referenciaintézményi státusz feladat-ellátási helyekre vonatkozik, olyan feladat-ellátási hely nem jelölhető meg, amely az önkormányzat városfejlesztési tervei szerint a következő öt évben funkciójában megváltozhat (pl. Kossuth u. 2.). A referenciaintézményi minősítés sikeressége esetén a vállalt feladatok ellátásáért az intézmény mindenkori vezetője a felelős.

Felelős: Varga Vincéné intézményvezető

Határidő: folyamatos

 

 

Erről értesül:

1.)    Kecze István polgármester

2.)    Varga Vincéné intézményvezető

3.)    Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

4.)    Polgármesteri Hivatal I

Melléklet a referenciaintézményekké válás támogatásáról szóló

331/2010. (XI. 30.) sz. önkormányzati határozathoz

 

logopár szlogen_ff
K-2008-TÁMOP-3.2.2-08/ ….

A közoktatás-fejlesztést szolgáló referencia-intézmények standardja és minősítési eljárásrendje          2. sz. melléklet

 

Fenntartói nyilatkozat

 

Alulírott …………………………………………………………………… (fenntartó képviselőjének neve) ……………………………………………………..……………………. (intézményfenntartó neve és címe) képviselője az alábbiakról nyilatkozom.

·         Az intézmény fenntartója támogatja a Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon, Kisújszállás, Rákóczi u. 1. referenciaintézményi minősítésre történő felkészülését, majd a „minősített referenciaintézményi” címmel járó szolgáltatói szerep betöltését.

·         Nevezett intézmény ellen az Egyenlő Bánásmód Hatóság által indított eljárás nincs folyamatban, továbbá elmarasztaló határozattal nem rendelkezik. Az intézmény működésével eleget tesz a 2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és esélyegyenlőség előmozdításáról követelményeinek.

·         Nevezett intézménynek a Közoktatási Információs Rendszerben feltöltött alapító okirata és pedagógiai programja hatályos.

·         A fenntartó egyetért a referenciaintézményi regisztrációhoz szükséges intézményvezetői nyilatkozatban foglaltakkal.

·         A fenntartó tudomással bír arról, hogy a kifejlesztett referenciaintézményi szolgáltatásokat 5 évig fenntartási kötelezettség terheli, valamint hozzájárul és biztosítja annak lehetőségét, hogy a szolgáltatások más közoktatási intézmények számára elérhetők legyenek.

 

A fenntartó egyidejűleg vállalja, hogy – amennyiben ez szükséges – módosítja az intézmény alapító Okiratát annak érdekében, hogy az jogszerűen végezhessen referenciaintézményi szolgáltatást. (E tevékenységet beilleszti az alaptevékenységhez kapcsolódó kisegítő és kiegészítő tevékenységek körébe.)

 

Kelt: ……………… , ……… év …………… hó ... nap

 

                                                                                         ..................................................                          fenntartó képviselője


ntézményi Osztálya

 

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe