39/2010. (XII. 22.) önkormányzati rendelet
Tárgy: a hivatali helyiségen kívül, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése estén fizetendő díjak mértékéről

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

 

 

39/2010. (XII.22.) önkormányzati rendelete

 

a hivatali helyiségen kívül, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése estén fizetendő díjak mértékéről

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96.§ - ában biztosított felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8.§ (1) bekezdésében foglalt feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:

 

1. A rendelet hatálya

 

1.§ A rendelet hatálya Kisújszállás Város közigazgatási területén az önkormányzat által biztosított hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli házasságkötésre és bejegyzett élettársi kapcsolat létrehozására terjed ki.

 

 

 

2. Díjfizetési kötelezettség

 

 

2. § (1) Az önkormányzat által biztosított hivatali helyiségen kívül, hivatali munkaidőben történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése esetén, a többletszolgáltatás ellentételezéseként az önkormányzat részére fizetendő díj mértéke 

alkalmanként 50.000.- Ft .

 

(2) Az önkormányzat által biztosított hivatali helyiségen kívül, hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése esetén, a többletszolgáltatás ellentételezéseként

a) az önkormányzat részére fizetendő díj mértéke alkalmanként 50.000.- Ft,

b) az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértéke alkalmanként a mindenköri köztisztviselői illetményalap 30 %-a.

 

(3) Az önkormányzat által biztosított hivatali helyiségben, hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése esetén, a többletszolgáltatás ellentételezéseként az anyakönyvvezető részére fizetendő díj mértéke alkalmanként a mindenkori köztisztviselői illetményalap 30 %-a.

 

(4) Az (1), (2) és (3) bekezdésben meghatározott díj az általános forgalmi adót nem tartalmazza.

 

(5) Mentesül az (1), (2) bekezdésben meghatározott díj fizetése alól a házasuló vagy a bejegyzett élettársi kapcsolatot létesítő, ha valamelyikük mozgáskorlátozottsága, egészségi állapota vagy életkora miatt a házasságkötés vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésére egészségügyi vagy szociális intézményben vagy a házasulók, bejegyzett élettársi kapcsolatot létesítők lakásán kerül sor.

 

(6) Az (1) – (3) bekezdésben meghatározott díjakat a házasságkötés vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésére vonatkozó bejelentéssel egyidejűleg kell megfizetni.

 


2/2

 

3. Záró rendelkezések

 

3.§ Ez a rendelet 2011. január 1-jén lép hatályba.

 

 

Kisújszállás, 2010. december 21.

 

 

 

(:Kecze István:)                                                                                   (:Dr. Kittlinger Ilona:)

polgármester                                                                                        címzetes főjegyző

 

 

A rendelet kihirdetésre került: 2010. december 22-én, a Városháza hirdetőjében.

 

Kisújszállás, 2010. december 22.

 

 

                                                                                                                (:Dr. Kittlinger Ilona:)

                                                                                    címzetes főjegyző


« Vissza
Vissza a főmenübe