325/2005. (IX. 29.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Művelődési és Ifjúsági Központ tetőfelújítási munkái kivitelezőjének kiválaszt
 

325/2005. (IX.29.) számú önkormányzati határozat

a Művelődési és Ifjúsági Központ tetőfelújítási munkái kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményének megállapítására

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 322/2005.(IX.14.) számú önkormányzati határozattal megindított, a határozat címében szereplő közbeszerzési eljárás eredményét a jelen határozatban foglaltak szerint állapítja meg.

 

 

  1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a közbeszerzési eljárásban az ajánlattételi határidő lejártáig két ajánlattevő nyújtott be ajánlatot:

 

  • KENARKISS Kft., 5310 Kisújszállás, Kossuth L. u. 10.

  • Kisújszállási Városgazdálkodási Kft., 5310 Kisújszállás, Kossuth L. u. 74.

 

  1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a KENARKISS Kft ajánlata érvényes, mivel az mindenben megfelel a vonatkozó közbeszerzési jogszabályokban, a dokumentációban, valamint az ajánlattételi felhívásban meghatározott formai (alaki) követelményeknek.

 

  1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft. ajánlata érvénytelen, mivel az a Kbt. 88. § (1) bekezdésének f) pontja szerint egyéb módon nem felel meg az ajánlattételi felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek.

 

Az ajánlat érvénytelenségét megalapozó tényezők és indokok a következők:

 

- Az ajánlattételi felhívás III.2.1) pontjában az ajánlatkérő előírta, hogy az ajánlattevők kötelesek a Kbt. 299. § (4) bekezdése szerint nyilatkozni, hogy sem ők, sem pedig alvállalkozójuk nem tartozik a Kbt. 60. § (1) bekezdésének a)-g) pontjaiban, a 61. § (1) bekezdésének a)-d) pontjaiban és (2) bekezdésében, valamint a 62. § (1) bekezdésének a)-b) pontjaiban meghatározott kizáró okok hatálya alá.

Az ajánlattevő elmulasztotta a kért nyilatkozattételt, azt sem a maga, sem pedig alvállalkozója vonatkozásában nem csatolta az ajánlathoz.

 

- Az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívás VI.4.11) - egyéb információkra vonatkozó - pontjában kérte az ajánlattételi határidő lejártát megelőző 90. napnál nem régebbi cégkivonat becsatolását.

 

Az ajánlattevő által benyújtott cégkivonat keltezéséből (2005. május 31.) kiderül, hogy azt a még elfogadható határidő előtt bocsátotta ki az illetékes Cégbíróság.

 

- Az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívás VI.4.13) pontjában előírta a pénzügyi és műszaki ütemterv elkészítését és beadását.

Az ajánlattevő csupán építési ütemtervet készített, az ehhez kapcsolódó pénzügyi jellegű tervét nem nyújtotta be.

 

- A közbeszerzési törvény 306. § (2) bekezdése előírja, hogy építési beruházás esetén az ajánlattevőként szerződő fél köteles megfelelő felelősségbiztosítási szerződést kötni.

Erre a rendelkezésre tekintettel az ajánlatkérő szándéknyilatkozat becsatolását kérte (VI.4.16.), miszerint az ajánlattevő az eljárás megnyerése esetén felelősségbiztosítást fog kötni.

 

2/2

 

Az ajánlatban nem szerepel ilyen tárgyú nyilatkozat, egyéb dokumentum.

- Az ajánlatkérő előírta továbbá, hogy a dokumentáció részét képező szerződéstervezetet kitöltve és aláírva nyújtsák be az ajánlattevők.

A kért szerződéstervezet az ajánlatban nem volt fellelhető.

- Az ajánlattételi felhívás VI.4.20. pontjában előírt formai követelmények körében az alábbi hiányosságok voltak:

§ Az ajánlattevő az előírt 2 példány (egy eredeti és egy másolati) helyett ajánlatát csak egy példányban készítette el és nyújtotta be.

§ A kért feliratot és jeligét nem tüntette fel a borítékon.

§ Ajánlatát elmulasztotta számozni.

§ Ajánlatának nem minden információt tartalmazó oldalát szignózta.

§ Ajánlatában nem szerepelt tartalomjegyzék.

 

  1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a 2 és 3. pont alapján a közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a KENARKISS Kft. (5310 Kisújszállás, Kossuth L. u. 10.), mivel az általa benyújtott ajánlat mindenben megfelel a vonatkozó közbeszerzési jogszabályokban, az ajánlattételi felhívásban és a dokumentációban meghatározott formai (alaki) és tartalmi követelményeknek és a közbeszerzési ajánlati dokumentációban meghatározott értékelési módszer szerint ő adta a meg ajánlatában a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást.

 

  1. A Képviselő-testület a beruházás megvalósításához szükséges - a jelenleg rendelkezésre álló bruttó 9.850.000.- Ft-on túl - pénzösszeget az alábbiak szerint biztosítja:

 

- A 2005. évi költségvetés terhére 1.729.000.- Ft.

Forrás: önkormányzati költségvetés 14. cím, 1. alcím 2.2. pont (felhalmozási céltartalék)

- A 2006. évi költségvetés terhére a kivitelezés vonatkozásában 1.421.000.- Ft, a műszaki ellenőri költségek vonatkozásában 104.000.- Ft.

 

  1. A Képviselő-testület az 5. pontban szereplő pénzösszeg biztosításáról külön határozatban is dönt.

 

  1. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy - az ajánlattételi felhívás, az ajánlattevő ajánlata, valamint a közbeszerzési tárgyalásról felvett jegyzőkönyv figyelembe vételével - a nyertes ajánlattevővel a közbeszerzési vállalkozási szerződést kösse meg.

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. KENARKISS Kft., 5310 Kisújszállás, Kossuth L. u. 10.

3. Kisújszállási Városgazdálkodási Kft., 5310 Kisújszállás, Kossuth L. u. 74.

4. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

5. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe