358/2005. (X. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: "fejlesztési koncepció" a Helyi építési szabályzat kiegészítésének előkészítésér
 

358/2005.(X.27.) számú önkormányzati határozat

„fejlesztési koncepció” a Helyi építési szabályzat kiegészítésének előkészítéséről, valamint a koncepcióban körülhatárolt tömbök szabályozási tervének elkészítéséről  

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kisújszállás Helyi építési előírásairól szóló 29/2002.(XI.29.) önkormányzati rendelet kiegészítésének előkészítéséről, valamint a koncepcióban körülhatárolt tömbök szabályozási tervének elkészítéséről a következők szerint dönt:

 

1.1 A Nefelejcs utca zsák jellegű részének (Nefelejcs u. 4-8. sz.) továbbvezetésének kiszabályozása szükséges, a 2537 helyrajzi számú önkormányzati és a 2515/1 helyrajzi számú lakóingatlan egy részének felhasználásával. Jogilag is szabályozott lehetőséget kell teremteni a kiszolgáló út megfelelő kiépítésére. A szabályozás módosítása során megoldást kell adni az önkormányzati tulajdonú 2537 helyrajzi számú ingatlan fennmaradó részének hasznosíthatóságára is. (Önálló lakóingatlan kialakításának lehetősége, vagy a szomszédos ingatlanok tulajdonosai számára való értékesítés lehetősége.)

 

1.2 Az építmények között biztosítandó legkisebb távolság (országos keretszabályoktól megengedőbb, de helyileg kialakult, és jellemző érték megállapítását szolgáló) külön előírásának megalkotása szükséges annak érdekében, hogy a korábbi szabályok alapján beépült lakótömbök továbbépülése a kialakult jellegzetességek, és elvárható igények szerint folyhasson. El kell készíteni az országos előírásoktól való eltérés megkéréséhez szükséges dokumentációt, és meg kell kísérelni az építési szabályzat ilyen értelmű kiegészítését.

 

2. A képviselő-testület az 1. pont szerinti tervezési feladat elkészítésére bruttó 200.000 Ft összeget biztosít a 2005. évi költségvetés 10 cím 2 alcím 4 sorszám alatti építés és településfejlesztés szakfeladat terhére.

 

3. A képviselő-testület kéri, hogy a tervek 2005. december 20-ig készüljenek el, majd - az előírás szerinti egyeztetések lefolytatását követően - a terveket 2006. február 28-ig a képviselő-testület elé kell terjeszteni.

Felelős: Zsemberi István városi főépítész

Határidő: 2005. december 20.

2006. február 28.

 

Erről értesülnek:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

3. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

4. Zsemberi István városi főépítész

 

Kmf.

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző 

« Vissza
Vissza a főmenübe