361/2005. (X. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: helyi ifjúsági tanács létrehozásának vizsgálatáról

361/2005.(X.27.) számú önkormányzati határozat

helyi ifjúsági tanács létrehozásának vizsgálatáról 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete fontosnak tartja a kisújszállási ifjúság helyzetének javítását, szakmailag jónak tartja egy városi diákönkormányzat létrehozását, amely elősegíthetné a diákok bevonását a velük kapcsolatos önkormányzati döntésekbe. Továbbá fontosnak tartja javítani a fiatalok civil kezdeményező készségét, az ifjúsági szolgáltatások növelését, javítani a város fiatalokat megtartó képességét.

 

2. A képviselő-testület - tekintettel az önkormányzat anyagi helyzetére - jelenleg nem látja reális esélyét egy városi diákönkormányzat létrehozásának, de javasolja, hogy a 2007-2013 közötti időszakra szóló településfejlesztési koncepcióban a képviselő-testület a következő felülvizsgálatkor tervezze a létrehozását egy Ifjúsági Szolgáltató Irodával együtt.

 

3. A képviselő-testület javasolja, hogy a városban működő oktatási, közművelődési intézmények és a Diákönkormányzatokat segítő pedagógusok kezdjék el a háttérmunkát, és dolgozzanak ki javaslatokat a helyi Ifjúsági Tanács létrehozására vonatkozóan.

Határidő: 2006. március 31.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 

 

Erről értesül: 1./ Palágyi Gábor polgármester

2./ Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3./ Polgármesteri Hivatal intézményi referensek

 

Kmf.

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző   

« Vissza
Vissza a főmenübe