365/2005. (X. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kálvin út 13. szám alatti épület további hasznosításáról
 

365/2005.(X.27.) számú önkormányzati határozat

a Kálvin út 13. szám alatti épület további hasznosításáról 

 

1./A képviselő-testület az Egységes Egészségügyi Intézmény alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja 2005. november 4-étől:

1.1./ Az alapító okirat II./B „Az intézmény telephelyei” pontjának 2./ alpont alatti szövegéből törli a „Reumatológia és fizioterápia, valamint” szövegrészt.

 

1.2./ Az alapító okirat II./B „Az intézmény telephelyei” pontjának 3./ alpont alatti szövegéből törli a „ valamint ügyeleti szolgálat” szövegrészt.

 

1.3./ Az alapító okirat II./B „Az intézmény telephelyei” pontjának 4./ „Egészségügyi intézmény, Kisújszállás, Kálvin u. 13.” alpontját törli.

 

1.4./ Az alapító okirat III./ „Állami feladatként ellátott alaptevékenysége:” „A betegellátás területén” alcím 1./ alpontjának szövegéből a „ezen belül központi ügyeleti szolgálat)” kifejezést törli.

 

1.5./ Az alapító okirat III./ „Állami feladatként ellátott alaptevékenysége:” pont „A betegellátás területén” alcímének alábbi pontjait törli:

„3./ Kiegészítő alapellátási szolgálat (laboratórium működtetése)

4./ Járóbetegek szakorvosi ellátása és gondozása az alábbi szakrendeléseken:

- szemészeti szakrendelés

- reumatológiai és fizioterápiai szakrendelés

- belgyógyászati szakrendelés

- nőgyógyászati szakrendelés

- UH-diagnosztikai szakrendelés” 

1.6./ Az alapító okirat III./ „Az állami feladatként ellátott alaptevékenységekhez kapcsolódó szakfeladatszámok:” pontban lévő felsorolás közül a „85127-5 járóbetegek szakorvosi ellátása” sort törli.

 

1.7./ Az alapító okirat IX./ „A feladatellátást szolgáló vagyon:” pontjának 3./ alpont alatti szövegéből törli a „Reumatológia és fizioterápia, valamint” szövegrészt.

 

1.8./ Az alapító okirat IX./ „A feladatellátást szolgáló vagyon:” pontjának 4./ alpont alatti szövegéből törli a „ valamint ügyeleti szolgálat” szövegrészt.

 

1.9./ Az alapító okirat IX./ „A feladatellátást szolgáló vagyon:” pontjának 5./ „Egészségügyi intézmény, Kisújszállás, Kálvin u. 13., Hrsz.: 2203” alpontját törli.

 

 

2./ A képviselő-testület a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja 2005. november 4-étől:

 

2.1./ Az alapító okirat II./B „Az intézmény telephelyei” pontját az alábbi 4.) alponttal egészíti ki:

„4.) Nappali Ellátó és Házi Gondozói Szolgálat, Kálvin u. 13.”

 

2/3

 

 

2.2./ Az alapító okirat IX./ „A feladatellátást szolgáló vagyon” pontját egy 5./ alponttal egészíti ki:

5.) Nappali Ellátó és Házi Gondozói Szolgálat, Kisújszállás, Kálvin u. 13. Hrsz.: 2203” 

 

3./ A képviselő-testület megbízza a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ vezetőjét, hogy 2005. november 10-éig terveztesse meg a Kálvin út 13. szám alatti épület átalakítását, úgy hogy az épület alkalmassá váljon az idősek nappali ellátására az alábbi szempontok alapján:

- amennyiben az épület mérete, szerkezete lehetővé teszi a terv egy legalább 30 vagy optimális esetben egy 50 férőhelyes nappali ellátó kialakítását tartalmazza, úgy hogy a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfeleljen,

- vizsgálja meg, hogy az 50 férőhelyes idősek nappali ellátása mellett elfér-e a Házi Gondozói Szolgálat a Kálvin u. 13. szám alatti épületben,

- amennyiben a Házi Gondozói Szolgálat kialakítására van elegendő hely az 50 férőhely mellett, akkor ezt a terv tartalmazza.

Az intézményvezető a tervezés során vegye figyelembe a helyi igényeket, és a terveket egyeztesse az illetékes módszertani intézettel, ÁNTSZ-szel, tűzvédelmi, érintésvédelmi engedélyt kiadó hatóságokkal.

Az intézményvezető a tervet ne engedélyeztesse és ne kezdeményezze az épület földhivatali bejegyzésének és rendeltetésének módosítását mindaddig, amíg a képviselő-testület a terv és a költségek ismeretében nem támogatja az átalakítás megvalósítását.

 

 

4./ Az intézményvezető a 3./ pont szerint elkészült terv és a tervező által kiszámolt költségvetés, valamint a 40 férőhelyes idősek nappali ellátásának 2006. évi üzemeltetési tervét terjessze elő a 2005. novemberi testületi ülésre.

 

 

5./ A képviselő-testület a 3./ pontban megjelölt tervezési feladat költségeire 350.000.- Ft cél jellegű költségkeretet biztosít a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ költségevetésében a 2005. évi költségvetésről szóló 11/2005. (III. 11.) önkormányzati rendelet 10. cím, 2. alcím, 4. sorszám alatti Építés és településfejlesztés keretből történő átcsoportosítással. Az átcsoportosításhoz a költségvetés módosítását a novemberi önkormányzati ülésre elő kell készíteni.

 

 

 

6./ A képviselő-testület megbízza az Egységes Egészségügyi Intézmény vezetőjét, hogy 2005. november 10-éig adja át a Kálvin út 13. szám alatti épületet a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ intézményvezetőjének, az átadás-átvételről készítsenek részletes jegyzőkönyvet.

 

 

 

Határidő: 3./ és 4./ pont esetében 2005. november 10.

5./ pont esetében 2005. novemberi testületi ülés

6./ pont esetében 2005. november 10.

Felelős: 3./-4./ pont esetében Tapasztó Szabolcs intézményvezető

5./ pont esetében Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

6./ pont esetében Dr. Gyergyói László intézményvezető

 

3/3

 

 

Erről értesül:

1./ Palágyi Gábor polgármester

2./ Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3./ Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztály

4./ Polgármesteri Hivatal intézményi referense

5./ Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ

6./ Egységes Egészségügyi Intézmény

7./ Költségvetési Szolgáltató Iroda

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe