174/2005. (V. 12.) önkormányzati határozat
Tárgy: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány pályázatain való részvétel
 

174/2005. (V.12.) számú önkormányzati határozat

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány pályázatain való részvételről

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány által 2005 áprilisában meghirdetett pályázatain az alábbiak szerint vesz részt:

 

 

 

1. Az önkormányzat mint fenntartó pályázatot nyújt be a közoktatási intézmények taneszköz-ellátottságának javításának támogatására kiírt 1. sz. pályázati témában. Az önkormányzat pályázatát a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények - az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kivételével - hiányzó, a 319/2003. (XII. 18.) sz. önkormányzati határozattal jóváhagyott ütemtervben szereplő eszközök és felszerelések beszerzésének támogatására, a pályázatban szereplő prioritások figyelembevételével.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. május 14.

 

2. Az önkormányzat a pályázati felhívásra maximum 8.304.000 Ft-os pályázati projektet nyújt be, melyhez maximum 30%-os önerőt biztosít a pedagógiai szakmai szolgálatokra és a szakmai-informatikai fejlesztési feladatokra biztosított állami normatív támogatások felhasználásáról szóló, 145/2005. (IV. 28.) sz. önkormányzati határozat 2. pontjában szereplő önkormányzati forrás terhére, az intézményi programok alapján.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. május 14.

 

3. A 3%-os bírálati díjat az önkormányzat az e határozat 2. pontjában megnevezett önkormányzati határozatban szereplő 3 millió Ft-os taneszközfejlesztési önkormányzati forrás terhére biztosítja, az intézményi pályázati igények arányában.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. május 14.

 

4. Elnyert pályázati támogatás esetén a támogatásból az intézmények olyan arányban részesülnek, mint amilyen arányban a saját erőt vállalták.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. május 14.

 

5. Az önkormányzat támogatja a fenntartásában működő közoktatási intézményeknek a közalapítvány egyéb pályázatain való szereplését, és ezúton nyilatkozik az utófinanszírozás tudomásulvételéről, a pénzügyi feltételek, a saját erő forráshiány esetén is történő biztosításáról.

 

6. Az önkormányzat felhívja a pályázó intézmények vezetőinek figyelmét arra, hogy az önkormányzat az e határozat 5. pontja szerinti pályázatokhoz saját forrást nem biztosít, ezért ha a pályázó közoktatási intézmény saját erőt ajánl fel, a pályázat fenntartói aláíratása előtt a saját erő meglétéről, annak forrásáról a fenntartó részére írásban nyilatkoznia kell. Az intézményi pályázatok benyújtásához szükséges pályázati bírálati díj összegét az intézményeknek saját forrásból kell biztosítaniuk.

 

2/2

 

Felelősök: az önkormányzat közoktatási intézményeinek vezetői

Határidő: a pályázati program lezárulásának időpontja

 

7. Az önkormányzat felhatalmazza a polgármestert az önkormányzati és intézményi pályázatok fenntartói aláírására.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. május 14.

 

Erről értesülnek:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány, Szolnok

3. Városi Óvodai Intézmény

4. Arany János Általános Iskola

5. Kossuth Lajos Általános Iskola

6. Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

7. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

8. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola

9. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

10. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 
« Vissza
Vissza a főmenübe