201/2005. (V. 26.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállás belterületén őshonos fafajok beszerzése és telepítése tárgyban ki

201/2005. (V.26.) számú önkormányzati határozat

a Kisújszállás belterületén őshonos fafajok beszerzése és telepítése tárgyban kiírt közbeszerzési eljárás eredményének megállapítására

 

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 161/2005.(IV.28.) számú önkormányzati határozattal megindított, a határozat címében szereplő közbeszerzési eljárás eredményét a jelen határozatban foglaltak szerint állapítja meg.

 

 

  1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a Zöld Világ 2000 Kft. ajánlata érvényes, mivel az ajánlat mindenben megfelel a vonatkozó közbeszerzési jogszabályokban, az ajánlattételi felhívásban és a dokumentációban meghatározott formai (alaki) és tartalmi követelményeknek.

 

A Zöld Világ 2000 Kft.. által meghatározott ellenszolgáltatás összege:

 

nettó 6.664.000.- Ft.

+ 15 % ÁFA 1.113.300.- Ft.

Összesen (bruttó) 7.777.300.- Ft. 

  1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a Mészáros Díszfaiskola Kft. által benyújtott ajánlat érvényes mivel az ajánlat mindenben megfelel a vonatkozó közbeszerzési jogszabályokban, az ajánlattételi felhívásban és a dokumentációban meghatározott formai (alaki) és tartalmi követelményeknek.

 

 

A Mészáros Díszfaiskola Kft. által meghatározott ellenszolgáltatás összege:

 

nettó 5.098.220.- Ft.

+ 15 % ÁFA 894.803.- Ft.

Összesen (bruttó) 5.993.023.- Ft.

 

  1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft. által beadott ajánlat a Kbt. 88. § (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelen, mivel az ajánlattevő „egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek.”

 

  • Az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívás III.2.1.1) pontjában kérte, hogy az ajánlattevők nyilatkozzanak a Kbt. 60.§ (1) bekezdés a-f) pontjaiban, a 61. § (1) bekezdés a-e) pontjaiban és a 61. §(2) bekezdésében meghatározott kizáró okok fenn nem állásáról. Az ajánlattevő nem csatolt ilyen nyilatkozatot ajánlatához.

 

  • Az ajánlatkérő a pénzügyi és gazdasági alkalmasság igazolása körében meghatározott tartalmú pénzintézeti nyilatkozatot kért az ajánlattevőktől (ajánlattételi felhívás III.2.1.2.pont). Az ajánlattevő nem nyújtott be ilyen tartalmú igazolást.

 

  • A műszaki és szakmai alkalmasság igazolása körében az ajánlattevő a Kbt. 67. § (3) a), d), és e) pontjai szerinti leírást kért az elmúlt két év hasonló szolgáltatásairól, megfelelő szakember rendelkezésre állásáról, illetve a teljesítéshez szükséges eszközökről, felszerelésről. (ajánlattételi felhívás III.2.1.3 pont) Az ajánlattevő nem ismertette ajánlatában a kért adatokat.

2/2

 

  • Az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívásVI.4.8) pontjában előírta az ajánlattevőknek, hogy nyilatkozzanak az alvállalkozók igénybe vételéről, de arról is, ha nem kívánnak a teljesítésbe alvállalkozót igénybe venni. Az ajánlattevő nem tett ilyen tartalmú nyilatkozatot.

 

  • Az ajánlattevő az ajánlat benyújtására az ajánlattételi felhívás VI.4.13.) pontjában előírt formai követelményeket sem teljesítette maradéktalanul, hiszen ajánlatának oldalait nem számozta és nem szignózta az ajánlat valamennyi információt tartalmazó oldalát.

 

  1. A Képviselő-testület a beérkezett két érvényes ajánlat ellenére megállapítja, hogy az eljárás a Kbt. 92. § c) pontja alapján eredménytelen, mivel egyik ajánlattevő sem tett - az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet mértékére tekintettel - megfelelő ajánlatot.

 

  1. A Képviselő-testület elhatározza, hogy a címben szereplő tárgyban - a műszaki tartalom átdolgozása után - új közbeszerzési eljárást indít.

 

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Zöld Világ 2000 Kft.

3. Mészáros Díszfaiskola Kft

4. Mészáros Díszfaiskola Kft

5. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe