285/2005. (VIII. 25.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2005. augusztus 15-17-ei rendkívüli nagy mennyiségű esőzés során a lakóingatla
 

 

285/2005. (VIII.25.)számú önkormányzati határozat

a 2005. augusztus 15-17-ei rendkívüli nagy mennyiségű esőzés során a lakóingatlanokban keletkezett károk helyreállításáról

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2005. augusztus 15-17. közötti rendkívüli nagy mennyiségű esőzés során a lakosság részére megjelentetett, a határozat mellékletét képező önkormányzati közleményt jóváhagyja.

 

2. A képviselő-testület egyetért azzal, hogy a 2005. augusztus 15-17. közötti rendkívüli nagy esőzés alkalmával károsodott magántulajdonban lévő lakóingatlanokban keletkezett károkról készült és 2005. augusztus 19-én, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak megküldött felmérésen túl a pótfelmérésekről készült kimutatás 2005. augusztus 25-én 14. óráig továbbításra kerüljön.

 

3. A képviselő-testület egyetért azzal, hogy 2005. augusztus 25. 12. óra után bejelentéseket - mivel nincs lehetőség annak továbbítására - nem tud fogadni.

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya 

Kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

 

Kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2005. augusztus 26.

 

 

 

(:Kacsó Sándorné:)

aljegyző

 

 

A 285/2005. (VIII.25.) számú önkormányzati határozat melléklete

 

 

 

 

Közlemény

Kisújszállás várost ért újabb esőzés okozta károk bejelentéséhez

 

 

A 2005. augusztus 15-17. között városunkban jelentkező újabb nagy mennyiségű csapadék ismételten jelentős károkat okozott a belterületen, önkormányzati ingatlanokban és a lakóépületekben.

 

2005. augusztus 16-án III. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltem el Kisújszállás város területén, továbbá elrendeltem az esőzésből adódó belvízvédelmi károk elhárítására a belvízelvezetők takarítását, a védekezést.

 

Ezzel egyidejűleg a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya folyamatosan fogadta a lakossági ingatlanokra vonatkozó kárbejelentéseket, a szivattyúzásra és a fertőtlenítésre, illetve az azonnali védekezésre vonatkozó igényeket.

A magántulajdonban keletkezett károk felmérését azonnal megkezdtük.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács felé a vis maior helyzetet bejelentettem és kértem a Tanács további segítségét a védekezéshez és károk helyreállításához.

 

Tájékoztatom a lakosságot, hogy az önkormányzat nehéz anyagi helyzete miatt saját költségvetéséből nem tudja biztosítani a helyreállítási költségeket, ezért az önkormányzat segítséget kért a Magyar Köztársaság Kormányzatától.

A Kormányzat a beérkező kárbejelentések és felmérések feldolgozása után dönt a kárenyhítés lehetőségéről és mértékéről .

 

A rendkívüli esőzés okozta károk felmérését 2005. augusztus 19-ig önkormányzatunknak továbbítani kell a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ezért felhívom a belvízkárokat szenvedett lakosok figyelmét, hogy

 

kárbejelentéseiket legkésőbb 2005. augusztus 18-án 16 óráig jelenthetik személyesen, a Városháza emelet 20-as irodájában (Műszaki Osztály), illetve az 59/520-243 telefonon.

 

A fenti időpont után bejelentéseket - mivel nincs lehetőség annak továbbítására - nem tudunk fogadni.

 

Azoknak, akik már a második rendkívüli esőzés miatt - tehát 2005. augusztus 15-17.között - bejelentették helyreállítási igényüket nem kell újabb bejelentést tenniük.

 

Kisújszállás, 2005. augusztus 17.

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzata

  

« Vissza
Vissza a főmenübe