295/2005. (IX. 1.) önkormányzati határozat
Tárgy: a városi strandfürdő termálkútjának kísérőgáz hasznosítására
 

295/2005. (IX.1.) számú önkormányzati határozat

a városi strandfürdő termálkútjának kísérőgáz hasznosítására  

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete hozzájárul ahhoz, hogy - a Városi Strandfürdő területén lévő B-110-es jelű hévízkút kísérőgázának energetikai hasznosítása érdekében - a GeoGas Kft. Budapest 2 db OD 150 típusú CHT egység 215 kWh villamos és 345 kWh hőenergiai teljesítményű kiserőművet létesítsen és azt a Gázipari Energiahasznosító és Szolgáltató Kft. üzemeltessen a következő feltételekkel:

 

a.) A megállapodás 15 év meghatározott időre szóljon.

b.) A GeoGas Kft kiépíti távfűtővezeték hálózatot és a beruházási költségeket viseli, elvégzi a távhő fogadásához szükséges kazánház átalakításokat a következő intézményeknél:

· Illéssy S. Szakközép és Szakiskola ( új szárny és tornaterem)

· Móricz Zs. Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola

· Móricz Zs. Gimnázium leánykollégium

· Kossuth L. Ált Iskola Rákóczi u. épület

· Arany J. Ált Iskola

c.) A GeoGas Kft. a b.) pontban meghatározott hálózatot 6 év elteltével az önkormányzat tulajdonában adja 0 forint értékben.

d.) Az önkormányzat és intézményei a szolgáltatott gázért 6 évig a jelenlegi hatósági árat , mely 1765, 78 Ft/ GJ fizeti .

e.) A szolgáltatott villamosenergia árából 10 % kedvezményt kap az önkormányzat.

f.) A beruházástól számított 7. évtől a hőenergia ára 900 Ft/GJ + a mindenkori Európai Uniós inflációs rátával növelt összeg.

g.) Vis maior vagy a kút kimerülése esetén, ha megállapodás időbeli hatálya alatt bármely fél részéről lehetetlenné válna a teljesítés, úgy a fél a lehetetlenülési ok bekövetkezésének napjától kötelezettségei alól mentesül, jogosultságaival nem élhet.

h.) A kiserőmű felügyeletét az önkormányzat látja el, a felügyeletre a Geogas Kft a mindenkori minimálbér háromszorosát utalja az önkormányzat részére.

 

2. A képviselő-testület kéri a jegyzőt, hogy az 1. pontban meghatározott feltételekkel készítse elő a termálkút kísérőgáz hasznosítására vonatkozó megállapodást, illetve felhatalmazza a polgármestert, hogy a meghatározott feltételekkel kössön megállapodást a GeoGas Kft-vel és a Gázipari Energiahasznosító és Szolgáltató Kft-vel.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2005.09.10.

 

Kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

  

« Vissza
Vissza a főmenübe