299/2005. (IX. 1.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2005. I. félévi költségvetési beszámoló elfogadására
 

A határozat 4. pontját hatályon kívül helyezte a 107/2006.(IV.27.) számú önkormányzati határozat.

 

299/2005. (IX.1.) számú önkormányzati határozat

a 2005. I. félévi költségvetési beszámoló elfogadására 

1. Az Önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót Kisújszállás Város Önkormányzati képviselő-testülete elfogadja. Megállapítja, hogy a Polgármesteri Hivatal. és az intézmények a gazdálkodás során a bevételek növelésére, a kiadások csökkentésére, és az önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló rendeletének betartására törekedtek, melynek következményeként az I. félévi pénzügyi gazdálkodás egyensúlyosnak tekinthető.

 

2. A képviselő - testület az I. féléves beszámoló során az intézmények által önkormányzati támogatás növelésére benyújtott többletigény befogadását a teljesítés adatok felülvizsgálata alapján jelenleg nem tartja indokoltnak, és a költségvetést emiatt nem módosítja.

 

3. A képviselő-testület a költségvetési teljesítés ismeretében a működési bevételeket és kiadásokat minden intézményre és a Polgármesteri Hivatalra kiterjedően ismételten felülvizsgálja, elemzi és dönt a várható hiány finanszírozási módjáról. A költségvetési rendelet 16. §. (2) bekezdésében meghatározott 120.000 ezer Ft-os működési hitel összegén addig nem változtat.

 

4. A megszűnt Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő intézmény követeléseként nyilvántartott 4.145.920 Ft vízdíj és szennyvízdíj tartozást az önkormányzat visszaadja behajtásra a Vízmű Kft-nek. A behajtott összeg átengedésére és felhasználására külön megállapodást kell kötni. A képviselő-testület a megállapodás megkötésére felhatalmazza a polgármestert.

 

5. A képviselő-testület utasítja a Polgármesteri Hivatal, hogy az I/a. és I/b.öblözet szennyvízcsatorna építés beruházási számlái ÁFA tartalmának kifizetésére dolgozzon ki finanszírozási megoldásokat, melyet a 2005. évi költségvetés I-VIII havi teljesítéséről szóló beszámolóval egyidejűleg terjesszen a képviselő-testület elé.

 

6. A képviselő-testület a Citybusz Kft. támogatására megszavazott összegből fennmaradó 2.875.000 .- Ft fedezet biztosításáról a szeptemberi soron következő testületi ülésen dönt.

 

7. A képviselő-testület a Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium részére határozott időre, 2005. szeptember 1-jétől 2007. június 30-ig 1 fő technikai dolgozó álláshelyet biztosít a pedagógus létszámkeret terhére a pályázati program megvalósítására kapott támogatásból.

 

8. A képviselő-testület megköszöni az intézmények és a Polgármesteri Hivatal fegyelmezett, takarékos gazdálkodását és kéri, hogy a II. félévben is következetes, szigorú gazdálkodást folytassanak a működőképesség megőrzése érdekében.

 

9. Az önkormányzat által elhatározott és megkezdett beruházások saját forrásának biztosításához feltétlenül szükséges a tervezett ingatlanértékesítési bevételek pénzügyi teljesítése.

 

2/2

 

10. Az önkormányzat a szeptemberi soron következő testületi ülésen az I. - VIII. hónap gazdálkodását megtárgyalja és kitér a kiemelkedő gazdasági feladatok megoldásának pénzügyi finanszírozására.. 

Felelős: dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző a 3., 4, 5.és 6. pont esetében

Határidő: 2005.szeptember 29. a 3, 4.,5.és 6. pont esetében

Erről értesül: 

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Intézményvezetők

4. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya

 

 

  

Kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző 

« Vissza
Vissza a főmenübe