301/2005. (IX. 1.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás Város Településszerkezeti tervének módosításáról
 

 

301/2005. (IX.1.) számú önkormányzati határozat

Kisújszállás Város Településszerkezeti tervének módosításáról

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a 60/2002. (III.28.) számú önkormányzati határozattal elfogadatott, majd a 215/2002. (XI.28.) számú önkormányzati határozattal módosított Kisújszállás Város Településszerkezeti tervét (továbbiakban: településszerkezeti terv ) - a város hatályban lévő hosszútávú Településfejlesztési Koncepciójával való összhangot megőrizve, a rendezési terv 2002. évi jóváhagyását követő visszajelzések, a terv alkalmazása során szerzett, tervmódosítást igénylő tapasztalatok figyelembe vételével - a következők szerint módosítja:  

1. A településszerkezeti terv II. fejezete (A belterület és környezete felhasználásának fejlesztése) bevezető része a következőkkel egészül ki.

„A 4. sz. főközlekedési út belterületet északi irányban elkerülő új nyomvonalszakaszát, mely első ütemben a főút elkerülő szakaszát képezi, de második ütemben a kiépülő M4. sz. gyorsforgalmi út részévé válik, az eltelt két év alatt módosult, nyomvonalon kell biztosítani. A nyomvonalat a hivatalos adatszolgáltatásoknak megfelelően, a északabbra, a 4. sz. főútról történő le- és visszaágazás is a belterülettől távolabb szükséges kijelölni..” 

2. A településszerkezeti terv II. fejezet 2.) B) pontja a következőkkel egészül ki:

„A 4. sz. főút és tervezett elkerülő szakasza korábban kijelölt csomópontjai közül a várostól keleti irányban lévő módosítása szükséges. A csomópont közelében kijelölt kereskedelmi- szolgáltató gazdasági terület északkelti irányban, az elkerülő út nyomvonaláig a 0263 és részben a 0254 hrsz. területek, valamint a 4. sz. út régi nyomvonaláig a 0248 hrsz. terület bevonásával, a szerkezeti terven jelöltek szerint tovább bővíthető.” 

3. A településszerkezeti terv II. fejezet 2.) pontja a következő F) ponttal egészül ki:

.„F)A 4205 sz. Dévaványa felé vezető út délnyugati oldalán, a Lógókert és a főút közötti területen Kereskedelmi- szolgáltató gazdasági terület alakítható. A kertség és a gazdasági terület között 100 m szélességű védőerdő telepítendő.” 

4. A településszerkezeti terv II. fejezet 2.) D) pont hatályát veszti. 

5. A településszerkezeti terv II. fejezet 3. pontja a következő G) ponttal egészül ki:

„G) A Téglagyár út nyugati oldalán, a Csorbai út- Deák Ferenc utcák közötti szakasz Kisvárosias lakóterületként hasznosítható, a korábban Kereskedelmi- szolgáltató gazdasági, illetve, védőerdő felhasználás helyett. A temető közvetlen közelében, a korábban kijelölt védőerdő, mintegy 50 m szélességben továbbra is biztosítandó. „ 

6. A településszerkezeti terv II.fejezet 2.) A) pontja helyébe a következő A) pont lép:  

„A) A város belterületétől távolabb, a Kenderesi közigazgatási határ közelében, 4. sz. út várost elkerülő tervezett szakaszának (távlatban autóútnak) és a jelenlegi főút találkozásánál kialakuló új csomópont környezetében tervezett „KG” -jelű kereskedelmi- szolgáltató gazdasági terület kijelölése, a főút mindkét oldalán, a szerkezeti terven kijelölt területen. A szerkezeti tervben korábban ilyen célra kijelölt, jelen módosítással megszüntetett terület nagysága közel azonos, a most kijelölt területtel. A korábbiakhoz képest nagyobb terület művelésből való kivonása nem szükséges.

 

  

2/2

 

 

- T-1/m jelű tervlap: Közigazgatási terület

- T-2/m jelű tervlap: Belterület és környezete „

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

3. Szemberi István városi főépítész

 

Kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző 

« Vissza
Vissza a főmenübe