305/2005. (IX. 1.) önkormányzati határozat
Tárgy: Kisújszállás Város Önkormányzata és Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormá
 

Hatályon kívül helyezte a 353/2006. (XII.14.) számú önkormányzati határozat.

 

305/2005. (IX.1.) számú önkormányzati határozat

Kisújszállás Város Önkormányzata és Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat között létrejött együttműködési megállapodás módosításáról

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Kisújszállás Város Önkormányzata és Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodást - melyet a 248/2002. (XII.19.) számú önkormányzati határozattal elfogadott - a határozat melléklete szerint módosítja.

 

2. A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy az 1. pont szerinti megállapodás módosítását kezdeményezze Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata elnökénél és felhatalmazza a határozat melléklete szerinti megállapodás módosításának aláírására.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. szeptember 10.  

 

Erről értesül:

  1. Palágyi Gábor polgármester

2. Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata

 

Kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

Kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2005. szeptember 2.

 

 

 

(:Kacsó Sándorné:)

aljegyző

 

 

 

 

 

A 305/2005. (IX:1.) számú önkormányzati határozat melléklete 

  

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA 

1. Kisújszállás Város Önkormányzata (5310 Kisújszállás, Szabadság tér l., képviselője: Palágyi Gábor polgármester) és Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata (5310 Kisújszállás, Széchenyi u. 6., képviselője: Kovács Józsefné elnök) a közöttük 2003 január 10-én létrejött együttműködési megállapodást a következők szerint módosítják.

 

Az együttműködési megállapodás költségvetésről és gazdálkodásról szóló IV. fejezet 1. és 2. pontja helyébe a következő 1. és 2. pontok lépnek.:

„IV.

 

KÖLTSÉGVETÉS ÉS GAZDÁLKODÁS 

1./ A költségvetés elkészítésének és elfogadásának rendje

 

1.1. A költségvetési koncepció elkészítése

 

A települési önkormányzat és a kisebbségi önkormányzat közötti kapcsolattartást a címzetes főjegyző - megbízása alapján az aljegyző (továbiakban: megbízott) - biztosítja, aki a költségvetési koncepció összeállítását megelőzően áttekinti a kisebbségi önkormányzat elnökével a kisebbségi önkormányzat következő költségvetési évre vonatkozó feladatait, bevételi forrásait.

A kisebbségi önkormányzat a költségvetési koncepcióról kialakított véleményét - a koncepció tervezetének megismerését követő 5 napon belül - eljuttatja a polgármesterhez.

A jegyző által elkészített, a következő évre vonatkozó költségvetési koncepciót a polgármester, a kisebbségi önkormányzatnak a koncepció tervezetről alkotott véleményével együtt, november 30-ig, illetve - az önkormányzati választások évében - december 15-ig benyújtja a képviselő-testületnek. A koncepciót a képviselő-testület megtárgyalja és határozatot hoz a költségvetés-készítés további munkálatairól.

 

1.2. A kisebbségi önkormányzat költségvetési határozatának, az önkormányzat költségvetési rendelet-tervezetének elkészítése

 

A megbízott - a költségvetési koncepcióra vonatkozó döntést meghozatalát követően azonnal - tájékoztatja a kisebbségi önkormányzat elnökét a települési önkormányzat költségvetési koncepciójának a kisebbségi önkormányzatra vonatkozó részéről, valamint kisebbségi önkormányzat költségvetésének készítésére vonatkozó határidőről.

 

A költségvetési törvény kihirdetését követően, a költségvetésre vonatkozó részletes információk megismerése után a megbízott folytatja az egyeztetést a kisebbségi önkormányzat elnökével, ennek keretében az elnök rendelkezésre bocsátja a kisebbségi önkormányzatra vonatkozó költségvetési adatokat. Az egyeztetést a költségvetési rendelettervezet összeállításáig le kell folytatni.

A kisebbségi önkormányzat, illetve annak kérésére a megbízott legkésőbb az adott év január 31-ig készíti elő a kisebbségi önkormányzat költségvetési határozattervezetét.

 

2

 

A kisebbségi önkormányzat - a költségvetési rendelettervezet képviselő-testületi benyújtását megelőzően, legkésőbb az adott év február 10-ig - megtárgyalja és határozatában dönt feladatainak ellátásához szükséges költségvetési előirányzatairól, és határozatáról, az elfogadást követően azonnal értesíti a polgármestert.

 

1.3.A költségvetési határozat módosítása

 

Ha a kisebbségi önkormányzat az eredeti előirányzatán felül többletbevételt ér el, bevételkiesése van, illetve kiadási előirányzatain belül átcsoportosítást hajt végre, a kisebbségi önkormányzat módosítja a költségvetéséről szóló határozatát és a módosításról - a döntés meghozatalát követő 5 napon belül - értesíti a polgármestert.

A települési önkormányzat költségvetési rendeletébe beépült kisebbségi önkormányzati előirányzatok kizárólag a kisebbségi önkormányzat határozata alapján módosíthatók.

A települési önkormányzat döntése szerint soron következő ülésén, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló felügyeleti szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja emiatt a költségvetési rendeletét.  

2./ Költségvetési információ szolgáltatás rendje 

2.1. Információ szolgáltatás a költségvetésről 

A települési önkormányzat az elfogadott költségvetéséről - a benyújtást követő 30 napon belül - az államháztartás információs és mérlegrendszerének megfelelően tájékoztatja a Kormányt. A kisebbségi önkormányzat költségvetési határozatát úgy fogadja el, és erről információt az önkormányzatnak úgy szolgáltat, hogy az a költségvetésével kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségének határidőben eleget tudjon tenni.

 

2.2. Beszámolási kötelezettség teljesítésének rendje 

A települési önkormányzat költségvetési beszámolója a felügyelete alá tartozó költségvetési szervek, a polgármesteri hivatal, és a kisebbségi önkormányzat beszámolóit tartalmazza.

A települési önkormányzatnak és a kisebbségi önkormányzatnak a naptári év első feléről június 30-i fordulónappal féléves költségvetési beszámolót, a naptári évről december 31-i fordulónappal éves költségvetési beszámolót kell készítenie a központilag előírt nyomtatványon és tartalommal. A féléves költségvetési beszámolót legkésőbb július 31-ig, az éves költségvetési beszámolót legkésőbb a következő év február 28-ig kell a felügyeleti szervnek megküldeni.

 

A polgármester az önkormányzat gazdálkodásának I. féléves helyzetéről szeptember 15-ig, míg a III. negyedéves helyzetéről a költségvetési koncepciójához kapcsolódóan tájékoztatja a képviselő-testületet. A tájékoztató tartalmazza az önkormányzat - beleértve a kisebbségi önkormányzat - költségvetési előirányzatainak időarányos alakulását, a tartalék felhasználását, a hiány (többlet) összegének alakulását, valamint az önkormányzat költségvetési teljesülésének alakulását.

A kisebbségi önkormányzat elnöke a fentiekre kiterjedően a megbízott útján a települési önkormányzatnak a beszámolási kötelezettség teljesítéséhez információt szolgáltat, az I. féléves végrehajtás esetében augusztus 5-ig, a III negyedéves végrehajtás esetében november 5-ig.  

A kisebbségi önkormányzat kérésére a megbízott - legkésőbb a költségvetési évet követő év március 31-ig - készíti elő a zárszámadási határozat tervezetét. A határozattervezetet a kisebbségi önkormányzat április 10-ig megtárgyalja és dönt annak elfogadásáról. A kisebbségi önkormányzat zárszámadási határozatát az elnök a települési önkormányzat zárszámadási rendelettervezetének elkészítéséhez továbbítja a polgármester részére."

 

3

 

2. Felek az együttműködési megállapodás egyéb pontjait változatlanul hagyják.

 

3. Az együttműködési megállapodás módosítást

 

  • Kisújszállás Város Önkormányzata a ……………………………….. sz. határozatával

 

  • Kisújszállás Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata a ……………………………….. sz. határozatával fogadta el.

 

Kisújszállás, 2005…………………..

 

 

/: Palágyi Gábor :/ /:Kovács Józsefné:/

polgármester elnök

 

 

 

 

 

    
« Vissza
Vissza a főmenübe