409/2005. (XII. 1.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Egységes Egészségügyi Intézmény megszüntetéséről és a Költségvetési Szolgálta

409/2005. (XII.1.) számú önkormányzati határozat

az Egységes Egészségügyi Intézmény megszüntetéséről és a Költségvetési Szolgáltató Iroda alapító okiratának módosításáról

 

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy 2005. december 31. napjával az Egységes Egészségügyi Intézményt - a hatékonyabb feladatellátás érdekében, a határozat melléklete szerint - megszünteti és az általa ellátott feladatokat 2006. január 1. napjától a Költségvetési Szolgáltató Irodához (Kisújszállás, Nyár u. 2. szám ) helyezi.

 

 

2. A képviselő-testület megállapítja, hogy Dr.Gyergyói László intézményvezető Egységes Egészségügyi Intézménynél fennálló közalkalmazotti jogviszonya - a 411/2005. (XII.1.) számú önkormányzati határozattal, közös megegyezéssel, 2005. december 31. napjával -megszüntetésre kerül, ezzel egyidejűleg vezetői megbízása megszűnik.

 

 

3. A képviselő-testület felhívja a polgármestert, hogy a fenti intézményt érintő változásról értesítse a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatóságát, ugyakkor az Egységes Egészségügyi Intézmény költségvetési bankszámláját 2005. december 31. napjával szüntesse meg.

Továbbá a képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a Költségvetési Szolgáltató Iroda részére az egészségüggyel kapcsolatos feladatok elszámolására a „Háziorvosi szolgálat ellátása" alcímű költségvetési számlát nyittasson a Magyar Államkincstár megkeresésével 2006. január 1-től. Ezen alszámla utódszámlája lesz a megszűnő Egységes Egészségügyi Intézmény bankszámlájának.

 

 

4. A képviselő-testület a Költségvetési Szolgáltató Iroda állományi létszámát 2006. január 1. napjától 11 fővel (1 fő közalkalmazotti gyermekorvos, 1 fő közalkalmazotti körzeti ápolónő, 1 fő orvosirnok, 1 fő iskolafogászati aszisztens, 6 fő védőnői szolgálat, 0,75 fő takarító, 0,25 intézményi adminisztrátor) emeli és az 1. pont szerinti feladat ellátásához szükséges személyi és dologi kiadások fedezetét biztosítja.

A 2006. évi költségvetési rendeletben a fenti változást tervezni kell.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2006. január 31.

 

 

 

5. A képviselő-testület felhívja az Egységes Egészségügyi Intézmény és a Költségvetési Szolgáltató Iroda vezetőjét az intézményi feladatok átadásának és átvételének lebonyolítására.

Felelős: intézményvezetők

Határidő: 2005. december 31.

 

2/2

 

Erről értesül: 1./ Palágyi Gábor polgármester

2./ Papp Erika Magdolna alpolgármester

3./ Szepesi Gyula alpolgármester

4./ Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága

5./ Polgármesteri Hivatal címzetes főjegyzője

6./ Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

7./ Polgármesteri Hivatal intézményi referense

8./ Szociális Gondozási Központ

9./ Költségvetési Szolgáltató Iroda

 

A 409/2005. (XII.1.) számú önkormányzati határozat melléklete

 

 

 

Az Egységes Egészségügyi Intézmény

megszüntető okirata

 

Kisújszállás Város Önkormányzata -a feladatok hatékonyabb ellátása érdekében - az Egységes Egészségügyi Intézményt 2005. december 31. napjával megszünteti

 

I./ A megszüntetett költségvetési szerv neve: Egységes Egészségügyi Intézmény

 

II./ A megszüntetett szerv székhelye: 5310 Kisújszállás, Nyár u. 2. szám

 

III./ A megszüntetett szerv felügyeleti szerve: Kisújszállás Város Önkormányzata

 

IV./ A megszüntető szerv neve: Kisújszállás Város Önkormányzata 

V./ A megszüntetett szerv jövőbeni feladatainak ellátása:

A megszüntetett szerv következő - valamennyi, a megszüntetésig ellátott - feladatainak jövőbeni ellátásáról a Költségvetési Szolgáltató Iroda (Kisújszállás, Nyár u. 2.szám) gondoskodik: 

A betegellátás területén:

1./ Háziorvosi szolgálat

2./ Házi gyermekorvosi szolgálat

3./ Fogorvosi szolgálat

4./ Védőnői szolgálat

5./ Iskola-egészségügyi szolgálat

 

Az egészségügyi ellátás egyéb feladatai:

1./ Intézményirányítás

2./ Tüdőszűrés

3./ Térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások

4./ Nem orvosi javallatra igénybe vett egészségügyi szolgáltatások

5./ A felesleges, illetve selejt tárgyi eszközök, készletek értékesítése

6./ Az alaptevékenység érdekében létrehozott kapacitások fölös részeinek bérbeadása, vagy egyéb úton történő hasznosítása

7./ A nem biztosítottak egészségügyi ellátása, kezelése térítési díj ellenében

8./ Az intézményhez tartozó épületek állagmegóvása, karbantartása és a gazdálkodással, műszaki ellátással összefüggő szolgáltatási szerződések megkötése, azok érvényben tartása, az épületek üzemeltetési feladatairól és környezetük rendbentartásáról való gondoskodás.

 

VI ./A megszüntetett költségvetési szerv jogutódlása:

A megszüntetett szerv jogutódja, a vagyoni jogok és kötelezettségek tekintetében a Költségvetési Szolgáltató Iroda (Kisújszállás, Nyár u. 2. szám) . 

VII./ A megszüntetett költségvetési szerv vagyona feletti rendelkezési jogosultság:

A megszüntetett szerv használati joggal rendelkezett az alábbi létesítményekre, azok berendezési és felszerelési tárgyaira vonatkozóan, a vállalkozó orvosok praxisai esetében az önkormányzat és a velük kötött szerződéseknek megfelelően:

 

2/2

 

  1. Egészségügyi Gondnokság, Kisújszállás, Nyár u. 2.

Hrsz: 3

  1. Központi orvosi rendelő és fogászat

Kisújszállás, Rákóczi u. 8.

Hrsz.: 32

  1. Védőnői Szolgálat

Kisújszállás, Illéssy u. 5.

Hrsz: 38/1

  1. Házi gyermekorvosi szolgálat

Kisújszállás, Nyár u. 7.

Hrsz.: 14

 

A fentiekben felsorolt vagyon feletti - ideértve a követeléseket és a kötelezettségeket is - rendelkezési jogosultság a jogutód Költségvetési Szolgáltató Irodát (Kisújszállás, Nyár u. 2. szám ) illeti meg az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint. 

VIII./ A foglalkoztatottak:

1. A megszüntetett költségvetési szerv által foglalkoztatott részfoglalkozású intézményvezető közalkalmazotti jogviszonya és vezetői megbízása - a ………….számú önkormányzati határozattal, közös megegyezéssel - 2005. december 31. napjával megszűnik.

2. A megszüntetett költségvetési szerv által foglalkoztatott - 1. pontba nem tartozó - közalkalmazottak közalkalmazotti jogviszonya a jogutód Költségvetési Szolgáltató Irodánál (Kisújszállás, Nyár. u. 2. szám) változatlan marad.  

IX./ Az Egységes Egészségügyi Intézmény megszüntetésére az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 90. §. (1) c.) pontja alapján került sor:

„c.) az ellátandó feladat más módon vagy más szervezetben hatékonyabban teljesíthető."  

Kisújszállás, 2005…………..

 

(:Palágyi Gábor:)

polgármester

  

« Vissza
Vissza a főmenübe