24/2005. (I. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetéséről szóló Megállapodás kiegész
 

24/2005. (I.27.) számú önkormányzati határozat

a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetéséről szóló Megállapodás kiegészítéséről és módosításáról

 

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működtetésére vonatkozó Megállapodást (továbbiakban: Megállapodás) a következők szerint kiegészíti és módosítja:

 

1. A Megállapodás bevezetőjében szereplő „…a helyi önkormányzatok társulásáról és együttműködéséről szóló 1997. évi CXXXV. tv. 16. §-a…” szövegrész helyébe a következő szövegrész kerül:

 

„… a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi

CVII. törvény 1. §. (1) bekezdése…”

 

2. A Megállapodás IV. fejezetének 2. pont a.) alpontja második és harmadik mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

 

„2.a.) A 3 év elteltét követően a társulásból egyébként bármelyik résztvevő képviselő-testület kilépésre vonatkozó, minősített többséggel hozott határozatának megküldésével a naptári év utolsó napjával kiléphet.

A kilépésre vonatkozó határozatot legalább 6 hónappal a kilépést megelőzően kell a társulás képviseletét ellátó személynek írásban bejelenteni.”

 

3. A Megállapodás V. fejezetének 1. pont d.) alpontjának utolsó mondata helyébe a következő mondat lép:

 

„1.d.)….Az elnök a fenti esetekben legkésőbb 15 napon belül köteles a tanácsot összehívni.”

 

4. A Megállapodás VII. fejezete 2. pontjának utolsó mondatában szereplő „… Karcagi Polgármesteri Hivatal OTP-nél vezetett 11745073-15408576-00000000 számú költségvetési…” szövegrész helyébe az alábbi szövegrész kerül:

 

„… Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás OTP-nél vezetett 11745073-15577142-

00000000 számú …”

 

5. A Megállapodás VII. fejezetének címe a következők szerint változik és e fejezet az alábbi 9.-12. pontokkal egészül ki.

 

„ A Társulás Pénzügyi alapja, gazdálkodása és vagyona

9. A Társulás saját vagyonának részét képezi:

  1. a tagok által a feladatellátáshoz esetlegesen átadásra (bevitelre) kerülő vagyon,

  2. a tagok közös beruházása, fejlesztése révén létrejövő vagyon,

  3. részben, vagy egészben pályázati pénzeszközből megszerzendő vagyon.

 

2/3

 

A Társulás saját vagyonának szaporulata a Társulást illeti meg.

 

10. A Társulásból történő kiválás, kizárás esetén a 9. a.) és b.) pontokban

meghatározott vagyonnal el kell számolni.

 

A kiváló, kizárt tag a 9. a.) pontban meghatározott, a Társulás részére általa a feladatellátáshoz átadott vagyonra csak abban az esetben tarthat igényt, ha az nem veszélyezteti a Társulás feladatának ellátását. Amennyiben a feladatellátás az átadott eszköz nélkül nem biztosítható, úgy a kivált, kizárt tag a Társulással kötött szerződés alapján használati díj ellenében a vagyont a Társulás rendelkezésére bocsátja.

 

A kiváló, kizárt tag a 9. b.) pontban meghatározott vagyonból, az adott vagyontárgy kiváláskori (kizáráskori) könyv szerinti értékéből a szerzéskori (ahhoz biztosított) tagi hozzájárulása arányában részesülhet.

 

A Társulásból történő kiválás, kizárás esetén a kiváló (kizárt) tag a 9. c.)

pontban meghatározott vagyonból kizárólag csak az adott vagyontárgy kiváláskori (kizáráskori) könyv szerinti értékéből a szerzéskori (ahhoz biztosított) tagi hozzájárulása arányában részesülhet. Amennyiben az adott vagyontárgy teljes mértékben pályázati pénzeszközből került finanszírozásra, a kiváló (kizárt) tag abból semmilyen címen nem részesülhet.

 

11. A 9. c.) pontban meghatározott vagyonelemek közül a Társulás feladatellátása érdekében létrehozott vagyon - az aktiválást követően - ingatlanvagyon esetében 10 évig, más vagyon esetében 5 évig nem idegeníthető el, kivéve, ha:

  • az elidegenítést műszaki vagy szakmai okok teszik szükségessé és az abból származó ellenértéket a Társulás ugyanazon közszolgáltatási feladata ellátásnak fejlesztésére fordítja, melyhez az értékesítést megelőzően az adott vagyonelem kapcsolódott, vagy

  • amennyiben a támogatással létrehozott vagyon - az adott közszolgáltatás kistérségi szintű ellátásának megszűnéséből adódóan - a közszolgáltatási feladatot továbbiakban ellátó helyi önkormányzat tulajdonába kerül.

 

12. A 9. pontban meghatározott Társulási vagyon elidegenítéséről, vállalkozásba történő beviteléről, illetve más módon történő hasznosításáról, valamint esetleges megterheléséről a Pénzügyi Bizottság előzetes javaslata alapján a Tanács dönt. A Társulás kizárólag olyan vállalkozásban vehet részt, amelyben felelőssége nem haladja meg vagyoni hozzájárulásának mértékét.

 

Társulási vagyont elidegeníteni - a 9. c.) pontban meghatározott vagyonkörbe tartozó vagyonelemekre vonatkozóan a 11. pontban előírt időtartam leteltével - kizárólag nyilvánosan meghirdetett pályázat útján, a legkedvezőbb vételi ajánlatot tevő részére lehet. Az elidegenítésből származó bevétel a Társulást illeti meg.”

 

6. A Megállapodás VIII. fejezete 3. pontja helyébe az alábbi 3. pont lép:

 

„3. A Társulás megszűnése esetén, a kötelezettségek kiegyenlítése után

megmaradó vagyont a tagok között a Társulás működéséhez biztosított

tagi hozzájárulásuk arányában kell felosztani. A vagyon felosztása, a közös tulajdon megszüntetése nem történhet olyan módon, hogy az a közfeladatok ellátást veszélyeztesse.”

 

 

3/3

 

7. A Megállapodás kiegészítése és módosítása az azt utolsóként elfogadó képviselő-testület határozatával lesz hatályos.

 

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Karcag Város Polgármestere

3. Társult önkormányzatok polgármesterei

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe