42/2005. (I. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállás, Szabadság téri lakótelep 2. szám alatti üzlethelyiség tulajdoni
  

Hatályon kívül helyezte a 67/2005. (II.24.) számú önkormányzati határozat.

 

42/2005. (I.27.) számú önkormányzati határozat

a Kisújszállás, Szabadság téri lakótelep 2. szám alatti üzlethelyiség tulajdoni viszonyainak rendezésére

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Kisújszállás, Szabadság téri lakótelep 2. szám alatti, Kisújszállás 1823/13. hrsz-ú 685 m2 nagyságú, jelenleg üzlethelyiség célját szolgáló, az ingatlan-nyilvántartásba „lakóházként" bejegyzett ingatlan alatti telket értékesíti.

A telek vételárát a képviselő-testület 5.000 Ft/m2 + ÁFA összegben határozza meg.

 

Amennyiben az ingatlan alatti telek értékesítésére vonatkozó megállapodás nem jön létre, úgy a képviselő-testület, mint bérbeadó bérleti díjat kér a felépítmény bérlőitől. Az ingatlan alatti telek bérleti díját a Szövetség ÁFÉSZ által - a felépítményre megkötött -bérleti szerződés 1/3-ad részében állapítja meg.

 

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, arra, hogy az ingatlan alatti telek értékesítése és bérbeadása tárgyában tárgyalást folytasson a felépítmény tulajdonosaként elismert Szövetség ÁFÉSZ-szel.

 

2. Amennyiben a határozat 1./ pontjának megfelelően a telek értékesítésére vonatkozó adás-vételi szerződés megkötésre és a vételár megfizetésre kerül, a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a következő nyilatkozat aláírására:

 

„NYILATKOZAT

Kisújszállás Város Önkormányzata elismeri a „Szövetség" ÁFÉSZ Kisújszállás 1823/13 hrsz-ú, természetben Kisújszállás, Szabadság tér 2. szám alatti, 685 m2 nagyságú ingatlanon lévő felépítményre vonatkozó tulajdonjogát.

A „Szövetség" ÁFÉSZ ingatlan alatti telekre vonatkozó tulajdonjogának, a megkötött adás-vételi szerződésen alapuló bejegyzésig biztosítja az ingatlan leendő bérlőjét arról, hogy vele szemben a bérleti időszak alatt semmilyen követeléssel nem él." 

Határidő: A tárgyalás megkezdésére: 2005. február 1.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármestere

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe