54/2005. (II. 24.) önkormányzati határozat
Tárgy: az óvodai és az általános iskolai körzethatárok felülvizsgálatáról

54/2005. (II.24.) számú önkormányzati határozat

az óvodai és az általános iskolai körzethatárok felülvizsgálatáról

 

1.) Kisújszállás Város Önkormányzata a közoktatásról szóló törvény 1993. évi LXXIX. tv. 13. § (1), 90. § (1) és 102. § (2) bekezdése alapján a fenntartásában működő óvodai intézmény és általános iskolák működési (felvételi) körzetét a következőképpen határozza meg:

a) a Városi Óvodai Intézmény működési körzete Kisújszállás város közigazgatási területe;

b) az Arany János Általános Iskola működési körzete a Rákóczi utca - Szabadság tér (Deák F. út) - Szabadság utca - Mikes utca - Kossuth utca útvonalától keletre eső városrész úgy, hogy a Szabadság, Mikes és Kossuth utcán lakók nem tartoznak a körzetbe, valamint Csorba területe és az Óvároson keresztülhaladó, a Petőfi utcát és a Gaál Kálmán utcát összekötő névtelen út északi területe,

c) a Kossuth Lajos Általános Iskola működési körzete: a Rákóczi utca - Szabadság tér (Deák F. út) - Szabadság utca - Mikes utca - Kossuth utca útvonalától nyugatra eső városrész úgy, hogy a Szabadság, Mikes és Kossuth utcán lakók is beletartoznak a körzetbe, valamint Márialaka területe, Kisújszállás közigazgatási területének tanyavilága és az Óvároson keresztülhaladó, a Petőfi utcát és a Gaál Kálmán utcát összekötő névtelen út déli területe.

 

2.) Az önkormányzat hatályon kívül helyezi az óvodai és általános iskolai körzethatárok megállapításáról szóló 30/2004. (II. 26.) számú határozatát.

 

3.) Az önkormányzat ezen határozat 1. pontja alapján az alábbiak szerint módosítja a fenntartásában működő Arany János Általános Iskola és a Kossuth Lajos Általános Iskola alapító okiratát:

 

a) Az Arany János Általános Iskola alapító okiratának II/4. pontja helyébe a következő szövegrész kerül: „Az intézmény működési körzete az 54/2005. (II. 24.) sz. önkormányzati határozat alapján: a Rákóczi utca - Szabadság tér (Deák F. út) - Szabadság utca - Mikes utca - Kossuth utca útvonalától keletre eső városrész úgy, hogy a Szabadság, Mikes és Kossuth utcán lakók nem tartoznak a körzetbe, valamint Csorba területe és az Óvároson keresztülhaladó, a Petőfi utcát és a Gaál Kálmán utcát összekötő névtelen út északi területe,

 

b) A Kossuth Lajos Általános Iskola alapító okiratának II/5. pontja helyébe a következő szövegrész kerül: „Az intézmény működési körzete az 54./2005. (II. 24) sz. önkormányzati határozat alapján: a Rákóczi utca - Szabadság tér (Deák F. út) - Szabadság utca - Mikes utca - Kossuth utca útvonalától nyugatra eső városrész úgy, hogy a Szabadság, Mikes és Kossuth utcán lakók is beletartoznak a körzetbe, valamint Márialaka területe, Kisújszállás közigazgatási területének tanyavilága és az Óvároson keresztülhaladó, a Petőfi utcát és a Gaál Kálmán utcát összekötő névtelen út déli területe.

 

Erről értesülnek:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Papp Erika alpolgármester

3. Városi Óvodai Intézmény

4. Arany János Általános Iskola

5. Kossuth Lajos Általános Iskola

6. Kisújszállási Református Általános Iskola

7. Oktatási Minisztérium (Közoktatási Információs Rendszer)

8. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 
« Vissza
Vissza a főmenübe