80/2005. (III. 10.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városi Óvodai Intézményben elrendelt létszámcsökkentésről
 

80/2005. (III.10.) számú önkormányzati határozat

a Városi Óvodai Intézményben elrendelt létszámcsökkentésről

 

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata a tanulólétszám csökkenéséből fakadó feladatcsökkenés miatt, a feladatellátás racionalizálása érdekében a Városi Óvodai Intézményben 2005. szeptember 1. napjával 6 fő létszámcsökkentést rendel el. A létszámcsökkentés mellett a Városi Óvodai Intézmény tevékenységi körébe tartozó, állami feladatként ellátott óvodai nevelés változatlan színvonalú ellátása biztosított.

 

2./ Az önkormányzat 2005. évi költségvetésének R/9. sz. mellékletében a. 2005. évre a Városi Óvodai Intézményben meghatározott 58 fő pedagógus álláshelyet 53 főre, a 12 fő az intézményüzemeltetési álláshelyet 11 főre csökkenti. Az önkormányzat tehát 5 pedagógus álláshelyet és 1 intézményüzemeltetési álláshelyet szüntet meg az intézményben.

 

3./ Az önkormányzat utasítja a Városi Óvodai Intézmény vezetőjét, hogy a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatos munkáltatói intézkedéseket tegye meg, és tájékoztassa erről a Polgármesteri Hivatalt az ezen határozat 4./ pontjában szereplő pályázat benyújtása érdekében.

Felelős: Janóné Rácz Ildikó

Határidő: 2005. július 10.

 

4./ Az önkormányzat az elrendelt létszámcsökkentés miatti végkielégítési, illetve felmentési igény ismeretében - a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetéséről szóló 2004. évi CXXXV. tv. 5. sz. mellékletének 10. pontjában foglaltak alapján - pályázatot nyújt be a helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások támogatására

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2005. szeptember 30.

 

5./ Az önkormányzat nyilatkozik arról, hogy a költségvetési szerveinél a meglévő üres álláshelyeken, az előreláthatólag megüresedett álláshelyeken, vagy a tervezett új álláshelyeken, illetve szervezeti változás, feladatátadás következtében az önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál az érintett munkavállaló - munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélküli - foglalkoztatására nincs lehetőség.

 

Erről értesül: 1./ Városi Óvodai Intézmény Kisújszállás

2./ MÁK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága Szolnok

3./ Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

4./ Palágyi Gábor polgármester

5./ Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

6./ Polgármesteri Hivatal belső ellenőre

7./ Polgármesteri Hivatal intézményi referensei 

« Vissza
Vissza a főmenübe