81/2005. (III. 10.) önkormányzati határozat
Tárgy: a gyógyvizű strandfürdő üzemeltetéséről
 

81/2005. (III.10.) számú önkormányzati határozat

a gyógyvizű strandfürdő üzemeltetéséről

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete - az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 21/2004. (IV.20.) önkormányzati rendelet 4.§ (3) bekezdésében - a gyógyvizű strandfürdő üzemeltetését és hozzákapcsolódó vagyon használatát a Kisújszállási Vízmű Kft-re bízta 2005. április 1. napjától.

 

2. A képviselő-testület utasítja az 1. pont szerinti vagyon eddigi üzemeltetőjét és használóját, az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő intézményt, hogy a határozat 1. számú melléklete szerinti vagyontárgyakat leltár szerint adja át a Kisújszállási Vízmű Kft. részére. A strandfürdő területén folyamatban lévő beruházások üzembehelyezését követően, a mellékletben felsorolt vagyontárgyakat és azok mennyiségét, illetve bruttó értékét aktualizálni kell. A képviselő-testület az aktualizálással megbízza a polgármestert

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Tőgyiné Farkas Éva intézményvezető

Határidő: 2005. március 31.

 

3. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a határozat 2. számú mellékletét képező, gyógyvizű strandfürdő használatáról szóló megállapodást a Kisújszállási Vízmű Kft-vel kösse meg.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. március 31.

 

4. A képviselő-testület a gyógyvizű strandfürdő üzemeltetéséhez 2005. évben 13.600.000 .Ft-tot biztosít a 2005. évi költségvetésben.

 

5. A képviselő-testület az 1. pontban meghatározott vagyontárgyak használatáért használati díjat köt ki, melyet a határozat 2. számú melléklete tartalmazza.

 

6. A képviselő-testület az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő alapító okiratát a következők szerint módosítja:

 

 

6.1. Az alapító okirat 3./ pontja helyébe a következő 3./ pont lép:

3./ A költségvetési szerv alaptevékenysége:

a.) Utazásszervezés, idegenvezetés, az utazással kapcsolatos információk, tanácsok és tervek nyújtása

b. )Egyéb, korlátozottan igénybevehető vendéglátás biztosítása

c.) Fizető vendéglátás szervezése „

 

6.2. Az alapító okirat 11./ pontja helyébe a következő 11./ pont lép:

„11./ Az intézmény által állami feladatként végzett tevékenységek:

93093-2 Máshova nem sorolt, egyéb szolgáltatás

75175-7 Önkormányzati intézmények ellátó, kisegítő szolgáltatásai

75179-1 Egyéb szolgáltatási tevékenység elszám. - közcélúak elszámolása

75192-2 Önkormányzatok elszámolásai

63321-5 Utazásszervezés, idegenvezetés „

 

2/2

 

6.3. Az alapító okirat 12./ pontja helyébe a következő 12./ pont lép:

„12./ A feladatellátást szolgáló vagyon:

Az intézmény kezelésében használatában ingatlan vagyontárgy nincs.

Az intézmény elhelyezése a székhely szerinti ingatlanban megoldott."

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Tőgyiné Farkas Éva intézményvezető

4. Király Csaba ügyvezető igazgató

5. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

6. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

 

A határozat 1. számú melléklete a manuális nyilvántartásban található.

A 81/2005. (III.10.) számú önkormányzati határozat 2. számú melléklete

M E G Á L L A P O D Á S

a gyógyvizű strandfürdő és az ehhez kapcsolódó vagyon üzemeltetéséről és használatba adásáról 

mely létrejött egy részről Kisújszállás Város Önkormányzata (Kisújszállás, Szabadság tér l., képviselője: Palágyi Gábor polgármester, adószám: 15408710-2-16, KSH számjegy: 15408710751132116) mint tulajdonos, használatba adó (továbbiakban: tulajdonos), másrészről Kisújszállási Vízmű Kft. (Kisújszállás, Vásár u. 64., képviselője: Király Csaba ügyvezető igazgató, adószám: 13094555-2-16, cég statisztikai számjele: 13094555-4100-113-16, cégjegyzékszáma: 16-09-007440) mint használatba vevő (továbbiakban: üzemeltető) között a mai napon a következő feltételekkel:

1. Tulajdonos a kizárólagos tulajdonában lévő 1.számú mellékletben - leltár szerint és értékben - részletezett gyógyvizű strandfürdő törzsvagyont és az ehhez kapcsolódó vagyont üzemeltető használatába adja, üzemeltető használatba veszi 2005. április 1. napjától határozatlan időre üzemeltetés céljára.

2. Üzemeltető az 1. pontban meghatározott vagyontárgyak használatáért évente 1.000.000 Ft+ÁFA használati díjat köteles fizetni tulajdonos részére. A használati díjat havonta egyenlő részletekben a tárgyhónapot követő minden hó 20-áig köteles az üzemeltető a tulajdonos OTP és Kereskedelmi Bank Rt-nél vezetett 11745080-15408710-00000000 számú számlájára átutalni.

Szerződő felek megállapodnak abban, hogy használati díj minden év január 1. napjától - a tárgyévet megelőző év inflációs rátájának megfelelő mértékkel - emelkedik.

Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a használati díj közös megegyezéssel bármikor változtatható.

Szerződő felek megállapodnak abban, hogy amennyiben az átvett vagyon mennyiségében és/vagy összetételében változás következik be, a használati díj a változás arányának megfelelően emelkedik, illetve csökken a változást követő hónap 1. napjától.

3. Tulajdonos az üzemeltető részére a vagyon üzemeltetéséhez 2005. évben 13.600.000 Ft összeget ad át, ezt követően az üzemeltetéshez szükséges összegről - az üzemeltetővel történt egyeztetést követően - az éves költségvetésről szóló önkormányzati rendeletben dönt.

A tulajdonos egyedi mérlegelés után dönt az esetleges káresemények kapcsán a kártérítési összeg, pályázati összegek meghatározott céllal történő átadásáról, egyéb pénzforrások, például adományok átadásáról.

A strandfürdő üzemeltetéséhez kapcsolódó valamennyi bevétel (például: jegyeladás, bérbe- és használatba adás, rendezvények bevételei) az üzemeltetőt illetik meg.

4. Az üzemeltető az üzemeltetésből származó bevételeket és kiadásokat köteles elkülönítve elszámolni és nyilvántartani, és minden év december 31-én az átadott pénzösszegről - az üzemeltetésről szóló beszámolóval egyidejűleg - elszámolni. Az elszámolás során csak a gyógyvizű strandfürdő üzemeltetéséhez közvetlenül kapcsolódó költségek, kiadások számolhatók el.

5. A tulajdonos az üzemeltetéshez szükséges összeg átadásáról havonta egyenlő részletekben, tárgy hót követő hónap 8. napjáig gondoskodik. Tulajdonos az első részletet 2005. április 8. napjáig utalja.

6. Üzemeltető köteles a mindenkori hatályos jogszabályoknak és szakhatósági előírásoknak megfelelően a vagyont üzemeltetni, az üzemeltetést szakszerűen, biztonságosan és folyamatosan ellátni, a strandfürdő nyitva tartásáról minden év május 1-től. szeptember 30-ig gondoskodni.

7. Üzemeltető köteles a vagyon fenntartásával (pótlásával, cseréjével, javításával, karbantartásával) kapcsolatos feladatokat, állagmegóvási munkákat, tűzvédelmi és biztonságvédelmi tevékenységet ellátni.

8. Teljesítés jogi garanciáját biztosítja az, hogy:

a.) az üzemeltető az önkormányzat által alapított egyszemélyes Kft.

b.) az üzemeltető az üzemeltetéshez szükséges személyi és tárgyi feltételekkel, valamint engedélyekkel rendelkezik.

c.) a tulajdonos az üzemeltetéshez szükséges vagyontárgyakat az üzemeltető részére biztosítja.

 

 

2/2

 

9. Tulajdonos jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani az üzemeltető nem vagy nem megfelelő teljesítése esetén.

10. Tulajdonos ellenőrzési jogát a Kft. felügyelő bizottságán keresztül - a Kft alapító okiratában a felügyelő bizottságra megállapítottak szerint - gyakorolja.

Tulajdonos a vagyon folyamatos üzemeltetése és biztonsága érdekében kötelezi az üzemeltetőt, hogy a következő évre vonatkozóan minden év december 31-ig - 2005. évre 2005.március 31-ig - készítsen üzemeltetési tervet , melyet a tulajdonos részére jóváhagyás céljából nyújtson be.

11. Használathoz és üzemeltetéshez szükséges dokumentációkat tulajdonos a 2. számú mellékletben részletezettek szerint átadja, üzemeltető átveszi.

12. A vagyon üzemeltetésével kapcsolatban a kockázat és kárveszély viselés az üzemeltetőt terheli. A használatba vett vagyonra a vagyonbiztosítást a tulajdonos köti meg, melynek költségeit fele-fele arányban a tulajdonos és az üzemeltető viseli.

13. Üzemeltető tudomásul veszi, hogy a használati jog el nem idegeníthető és más gazdasági társaságba nem vihető. A vagyon használatba, illetve bérbeadásához a tulajdonos előzetes hozzájárulása szükséges. A tulajdonosi hozzájárulási jogot 500.000.- Ft-nyilvántartási értéket meg

nem haladó vagyon esetén a polgármestert, az 500.000.- Ft nyilvántartási értéket meghaladó vagyon esetén a képviselő-testület gyakorolja.

14. Üzemeltető a marketing, reklám és rendezvényszervezési tevékenységet az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő és a Művelődési és Ifjúsági Központ intézményekkel együttműködve, külön megállapodás alapján látja el.

15. Szerződő felek a szerződést közös megegyezéssel bármikor módosíthatják, az üzemeltetés biztonsága és folyamatossága érdekében a szerződést a tulajdonos és az üzemeltető hat hónapos felmondási idővel felmondhatja.

16. Használatba adás megszűnése esetén üzemeltető köteles tulajdonos részére az üzemeltetésre átadott és átvett vagyont leltár és érték szerint a megszűnés napjával átadni.

17. Szerződő felek jelen megállapodást elolvasás után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt írják alá.

 

Kisújszállás, 2005…………………….

 

 

(:Palágyi Gábor:) (:Király Csaba:)

polgármester ügyvezető igazgató

tulajdonos képviselője üzemeltető képviselője

 

   

 

  

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe