135/2005. (IV. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: az 1. számú háziorvosi körzet működtetéséről

135/2005. (IV.28.) számú önkormányzati határozat

az 1. számú háziorvosi körzet működtetéséről

 

 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete - a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. § (4) bekezdése alapján, az egészségügyi alapellátásról, ezen belül az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. Törvény 152. § (1) bekezdés a.) pontja szerint - az üres, betöltetlen 1. számú háziorvosi körzet ellátásáról, 2005. május 1. napjától az Egységes Egészségügyi Intézmény útján gondoskodik.

 

2. A képviselő-testület megbízza az Egységes Egészségügyi Intézményt, hogy az 1. számú háziorvosi körzetre - melynek működési területét a határozat melléklete tartalmazza, a 20/2002. (VIII.2.) önkormányzati rendelet alapján - a működési engedélyt kérje meg és gondoskodjon az egészségügyi alapellátás biztosításáról.

 

3. Amennyiben az 1. számú háziorvosi körzetben az alapellátást biztosító orvos és az Egységes Egészségügyi Intézmény vezetője azonos személy, úgy a Képviselő-testület a polgármestert bízza meg azzal, hogy az egészségügyi alapellátás intézményvezetőt érintő részében eljárjon.

 

Határidő: 2005. április 30.

Felelős: az Egységes Egészségügyi Intézmény vezetője,

az intézményvezető személyes érintettsége esetén Palágyi Gábor polgármester

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Gyergyói László intézményvezető

3. Polgármesteri Hivatal intézményi referense

 

A határozat melléklete a manuális nyilvántartásban található. 

« Vissza
Vissza a főmenübe