210/2005. (VI. 8.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállás belterületén őshonos fafajok beszerzése és telepítése tárgyban ki

210/2005. (VI.8.) számú önkormányzati határozat

a Kisújszállás belterületén őshonos fafajok beszerzése és telepítése tárgyban kiírt közbeszerzési eljárás eredményének megállapítására

 

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 201/2005.(V.26.) számú önkormányzati határozattal megindított, a határozat címében szereplő közbeszerzési eljárás eredményét a jelen határozatban foglaltak szerint állapítja meg.

 

1. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft. által beadott ajánlat a Kbt. 88. § (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelen, mivel az ajánlattevő „egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek."

 

  • Az ajánlatkérő a pénzügyi és gazdasági alkalmasság igazolása körében meghatározott tartalmú pénzintézeti nyilatkozatot kért az ajánlattevőktől (ajánlattételi felhívás III.2.1.2.pont). Az ajánlattevő benyújtott egy nyilatkozatot, miszerint az OTP és Kereskedelmi Bank Rt-nél 1991. augusztus 2-a óta vezeti bankszámláját, amelyen a 2004. évben nem volt sorban állás. Főszabály szerint egyszerű eljárásban elegendő az ajánlattevő egyszerű nyilatkozata erről, kivéve, ha az ajánlatkérő szigorúbb feltételt nem határoz meg. Kisújszállás Város Önkormányzata, mint ajánlatkérő - eddigi gyakorlatának megfelelően - kifejezetten pénzintézettől származó nyilatkozatot kért, vagyis az ajánlattevő kérelmére a számlavezető banknak kellett volna nyilatkoznia az ajánlatkérő által meghatározott tartalommal.

 

  • Az ajánlattevő az ajánlat benyújtására az ajánlattételi felhívás VI.4.13.) pontjában előírt formai követelményeket sem teljesítette maradéktalanul, hiszen nem szignózta az ajánlat valamennyi információt tartalmazó oldalát: 3, 4, 4/1, 4/2, 4/3, 4/4, 5, 6, 6/1.

 

2. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a Mészáros Díszfaiskola Kft. által benyújtott ajánlat érvényes mivel az ajánlat mindenben megfelel a vonatkozó közbeszerzési jogszabályokban, az ajánlattételi felhívásban és a dokumentációban meghatározott formai (alaki) és tartalmi követelményeknek.

 

A Mészáros Díszfaiskola Kft. által meghatározott ellenszolgáltatás összege:

 

nettó 3.016.090.- Ft.

+ 15 % ÁFA 503.414.- Ft.

Összesen (bruttó) 3.519.504.- Ft.

 

3. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a Zöld Világ 2000 Kft. által beadott ajánlat a Kbt. 88. § (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelen, mivel az ajánlattevő „egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek."

 

- Az ajánlattevő ajánlatában az alkalmasság igazolása körében megkövetelt dokumentumok vonatkozásában nyilatkozott, hogy a tárgyban korábban lezajlott közbeszerzési eljárás során beadott alkalmassági igazolásokat fenntartja. Figyelembe kell azonban venni, hogy a korábbi eljárást az ajánlatkérő lezárta azzal, hogy határozatával eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzési eljárást és új eljárás megindítását határozta el. Az új, jelen eljárás más műszaki tartalommal, új ajánlattételi felhívással 2005. május 31-én indult meg. Megállapítható, hogy bár az alkalmasság körében

2/2

 

ugyanazokat a feltételeket támasztotta az ajánlatkérő, a két, egymástól elkülönülő eljárást nem lehet összemosni, a kettő között ilyen formában nincsen kapcsolat, jogszabályt sértene az ajánlatkérő, ha az ajánlattevőnek a korábbi, lezárult eljárásban benyújtott igazolásait - az ajánlattevő fenntartó nyilatkozata alapján - jelen eljárásban elfogadná.

 

- A fenti tények ismeretében meg kell állapítani, hogy ajánlattevő az ajánlattételi felhívás III.2.1.2. pontjában megkövetelt pénzintézeti nyilatkozatot nem csatolta ajánlatához.

 

- A műszaki-szakmai alkalmasság körében az ajánlatkérő az ajánlattételi felhívás III.2.1.3. pontjában kérte a Kbt. 67.§ (3) bekezdés a), d), és e) pontjai szerinti leírásokat, melyekre szintén csak hivatkozott az ajánlattevő, azokat nem csatolta ajánlatához.

 

- Az ajánlattevő nem nyilatkozott alvállalkozó igénybe vételéről sem, ez esetben is csupán visszahivatkozott az előző eljárásra.

 

4. A Képviselő-testület az 1-3. pontokban foglalt indokok alapján megállapítja, hogy az eljárás eredményes, mivel két érvénytelen ajánlat mellett érkezett egy érvényes ajánlat, amely az önkormányzat rendelkezésére álló pénzügyi fedezet mértékére való tekintettel is megfelelő.

 

5. A Képviselő-testület megállapítja, hogy a címben szereplő közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a Mészáros Díszfaiskola Kft. (4028 Debrecen, Homok u. 6.), mivel kizárólag ő adott be érvényes ajánlatot, ezáltal a közbeszerzési eljárásban - az ajánlattételi felhívásban meghatározott bírálati szempontnak megfelelően - ő határozta meg a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást.

 

6. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a nyertes ajánlattevővel a vállalkozói szerződést kösse meg.

 

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Kisújszállási Városgazdálkodási Kft.

3. Mészáros Díszfaiskola Kft.

4. Zöld Világ 2000 Kft.

5. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe