224/2005. (VI. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: logopédiai szakszolgálat indítására és a Kossuth Lajos Általános Iskola alapító

224/2005. (VI.30.) számú önkormányzati határozat

logopédiai szakszolgálat indítására és a Kossuth Lajos Általános Iskola alapító okiratának módosítására

1.) Kisújszállás Város Önkormányzata - a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulással történő együttműködésben - a fenntartásában működő Kossuth Lajos általános Iskolában 2005. július 1-jétől pedagógiai szakszolgálatot létesít, mely szakszolgálat a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 34. §-ában felsorolt szakszolgálati feladatok közül a következőket látja el: - gyógypedagógiai tanácsadás (korait is beleértve), - logopédiai ellátás Kisújszállás és Kenderes állami fenntartású óvodáiban és általános

iskoláiban.

 

2.) Az önkormányzat a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. törvény 20. § (1) bekezdésének c) pontja, a 102. § (2) bekezdés a) és (3) bekezdése, valamint a művelődési intézmények nevéről, elnevezéséről és névhasználatáról szóló 9/1989. (IV. 30.) MM rendelet alapján a Kossuth Lajos Általános Iskola hivatalos (cégszerű) nevét 2005. július 1-jétől Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon névre változtatja. (A névváltoztatáshoz szükséges intézményi kérelem és a szükséges egyetértő nyilatkozatok a Polgármesteri Hivatal irattárában megtalálhatóak.) 2005. július 1-jétől az iskola címtábláján, nyomtatványain, bélyegzőin és iratain az ezen határozattal megváltozott nevét köteles használni. A névváltozást be kell jelenteni az intézménnyel hivatalos kapcsolatban álló szervezeteknek.

Felelős: intézményvezető

Határidő: a bejelentésre 2005. július 15., illetve azt követően a használatra vonatkozóan értelemszerűen folyamatos. 

3.) Az önkormányzat - az e határozat 1-2. pontja és a szakfeladatszámok felülvizsgálata alapján - a Kossuth Lajos Általános Iskola alapító okiratát, melyet legutóbb az 52/2004. (III. 25.) sz. határozatával módosított - 2005. július 1. napjától - az alábbiak szerint módosítja, és az így módosított alapító okiratot e határozat 1. sz. melléklete szerint elfogadja:

 

a) Az I. Elnevezés, alapadatok c. rész 1. pontja „A költségvetési szerv neve: Kossuth Lajos Általános Iskola" megfogalmazásról a következőre módosul:

„A költségvetési szerv neve: Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon"

b) Az I. Elnevezés, alapadatok c. rész 3. pontja „Az intézmény típusa: általános iskola" megfogalmazásról a következőre módosul:

„Az intézmény típusa: többcélú intézmény, ezen belül közös igazgatású közoktatási intézmény"

c) A II. Székhely, telephelyek, férőhelyek, működési körzet c. rész 2. pontjában szereplő felsorolás a következővel egészül ki, illetve a 4. pont törlésre kerül, a számozás azonban megmarad.

„Az intézmény tagintézménye: Pedagógiai Szakszolgálat, Kisújszállás, Kossuth út 2."

d) A II. Székhely, telephelyek, férőhelyek, működési körzet c. rész 5. pontjának első mondatában „5. Az intézmény működési körzete…"c. kifejezés helyébe „5. Az általános iskola működési körzete…" kifejezés lép.

e) A II. Székhely, telephelyek, férőhelyek, működési körzet c. rész a következő 6. és 7. ponttal egészül ki:

„6. A diákotthon működési körzete: Kisújszállás város közigazgatási területe

7. A pedagógiai szakszolgálat működési körzete: Kisújszállás és Kenderes városok közigazgatási területe"

f) A III. Állami feladatként ellátandó alaptevékenységek c. rész 8. pontja („Kollégiumi szálláshely biztosítása az azt igénylő, az iskolában tanuló fiatalok számára /illetve tanítási

 

2/5

g) időn kívül a kollégium jobb kihasználása érdekében szálláshely biztosítása az azt igénylőknek"/) a következőre módosul:

„8. Kollégiumi szálláshely nyújtása és kollégiumi oktatás, nevelés óvodás és általános iskolás korú gyermekek/tanulók számára, beleértve a sajátos nevelési igényű gyermekek/tanulók részére nyújtandó kollégiumi szálláshely nyújtását és kollégiumi nevelését, oktatását is"

h) A III. Állami feladatként ellátandó alaptevékenységek c. részének 15. pontja („A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 86. §. 2. bekezdés alapján a többi gyermekkel együtt nevelhető testi, érzékszervi, enyhe értelmi, beszéd - és más fogyatékos gyermekek ellátása integrált nevelése szakértői vélemény(ek) alapján") helyébe a következő szöveg lép:

„15. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 86. §. (2) és 121. § 29. bekezdése szerint, szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján a többi tanulóvall együtt, integráltan nevelhető, sajátos nevelési igényű tanulók ellátása a következő sajátos nevelési igényű tanulók esetében: enyhe értelmi fogyatékos, beszédfogyatékos, pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, hyperkinetikus zavar). Az intézmény ellátja a Kisújszállás Város Önkormányzata által fenntartott közoktatási intézményekben a sajátos nevelési igényű gyermekekkel/tanulókkal való szakszerű foglalkozások koordinálását, illetve azok megszervezését."

i) A III. Állami feladatként ellátandó alaptevékenységek c. rész a következő, 18. és 19. ponttal egészül ki: „18. Pedagógiai szakszolgálati feladatok, ezen belül gyógypedagógiai tanácsadás (beleértve a korait is), valamint logopédiai ellátás Kisújszállás és Kenderes állami fenntartású óvodáiban és általános iskoláiban. 19. Az intézmény tanulói részére tankönyvellátás biztosítása a jogszabályi előírások alapján."

j) A IV. Az intézmény által állami feladatként végzett tevékenység TEÁOR-száma c. rész törlésre kerül, a számozás azonban a következők szerint megmarad: „IV. - "

k) Az alapító okirat V. Az állami feladatként ellátott alaptevékenységhez kapcsolódó szakfeladatszámok c. rész tartalma a következő szövegre változik:

 

55131-5 diákotthoni, kollégiumi szálláshelynyújtás

55132-6 diákotthoni, kollégiumi szálláshelynyújtás sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók számára

55232-3 iskolai intézményi közétkeztetés

55233-4 kollégiumi intézményi közétkeztetés

75176-8 intézményi vagyon működtetése

75192-2 önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

80121-4 általános iskolai nappali rendszerű nevelés, oktatás

80122-5 sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai nevelése,

oktatása

80511-3 napköziotthoni és tanulószobai foglalkozás (szorgalmi időben)

80512-4 nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő gyermekek, tanulók kollégiumi, externátusi nevelése, oktatása

80513-5 nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók kollégiumi, externátusi nevelése, oktatása (szorgalmi időben)

80521-2 pedagógiai szakszolgálat

92403-6 diáksport

l) A X. A feladatellátást szolgáló vagyon c. részből az 5. pont törlésre kerül, a számozás azonban megmarad.

m) A XI. A vagyon feletti jog c. rész helyébe a következő rendelkezés lép: „Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló hatályos önkormányzati rendelet szerint.

A pedagógiai szakszolgálatnak a Kisújszállás, Kossuth út 2. sz. alatti épületben a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás támogatásával kialakított szobáiban lévő, a társulás

 

 

3/5

 

támogatásával megvásárolt felszerelési tárgyai a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás tulajdonát képezik, a felszereléseket a szakszolgálat térítés nélkül használja."

 

4.) Az önkormányzat a szakszolgálat működésének tárgyi feltételeit (helyiségek, eszközök) a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás által e célra átadott 6 millió Ft pályázati támogatás terhére valósítja meg. Az e támogatásból megvásárolt eszközök - leltár alapján - a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás tulajdonába kerülnek.

5.) Az önkormányzat a szakszolgálat indításához szükséges 5 pedagógus és 0,75 nem pedagógus álláshelyet az alábbiak szerint biztosítja:

a) 2005. július 1-jétől: 1 fő tagintézményvezető és 2 fő logopédus,

b) 2005. szeptember 1-jétől: 1 fő logopédus, 1 fő nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus,

0,5 fő adminisztrátor, 0,25 fő takarító.

 

 

6.) Az önkormányzat az 5/a) pontban szereplő álláshelyek biztosításához a következőkről dönt:

a) A Városi Óvodai Intézmény létszámkeretét 2005. július 1-jétől 1 fő pedagógus (logopédus) álláshellyel csökkenti, tehát az intézmény pedagógus álláshelyeinek száma 39-ről 38-ra változik. Ezzel egyidejűleg módosítja az önkormányzat nevelési-oktatási intézményeiben a 2005/2006. tanévben indítható gyermek- és tanulócsoportok, valamint pedagógus és nem pedagógus álláshelyek számának meghatározásáról szóló, 184/2005. (V. 26.) sz. határozata 2. pontjában szereplő létszámadatokat, és az intézmény költségvetését az erre az álláshelyrre 2005. július 1. - december 31. közötti időszakra túlórában tervezett 281.000 Ft-tal (melyből személyi juttatás 213.000 Ft + munkaadót terhelő járulékok: 68.000 Ft) csökkenti. (A 184/2005. (V. 26.) sz. határozat 2. pontjában szereplő, 2005. szeptember 1-jétől elrendelt további létszámcsökkentésekről szóló döntések érvényben maradnak.)

 

 

b) Az Arany János Általános Iskola létszámkeretét 2005. július 1-jétől 1 fő pedagógus (logopédus) álláshellyel csökkenti, tehát az intézmény pedagógus álláshelyeinek száma 55-ről 54-re változik. Ezzel egyidejűleg módosítja az önkormányzat nevelési-oktatási intézményeiben a 2005/2006. tanévben indítható gyermek- és tanulócsoportok, valamint pedagógus és nem pedagógus álláshelyek számának meghatározásáról szóló, 184/2005. (V. 26.) sz. határozata 2. pontjában szereplő létszámadatokat, és az intézmény költségvetését az erre az álláshelyrre 2005. július 1. - december 31. közötti időszakra tervezett 899.843 Ft-tal, kerekítve 900.000 Ft-tal (bruttó bér: 633.404 Ft, a bér járulékai: 218. 439 Ft, étkezési hozzájárulás: 48.000 Ft) csökkenti.

(A 184/2005. (V. 26.) sz. határozat 2. pontjában szereplő, 2005. szeptember 1-jétől elrendelt további létszámcsökkentésekről szóló döntések érvényben maradnak.)

 

a.) A Kossuth Lajos Általános Iskola létszámkeretét 2005. július 1-jétől 2 fő pedagógus (logopédus) álláshellyel, 2005. szeptember 1-jétől pedig további 2 fő pedagógus (1 fő logopédus, 1 fő nyelv- és beszédfejlesztő) és 0,75 fő nem pedagógus (0,5 fő adminisztrátor, 0,25 fő takarító) álláshellyel megnöveli, tehát az intézmény pedagógus álláshelyeinek száma 2005. július 1-jétől 38,6-ről 40,6-re, 2005. szeptember 1-jétől pedig 40,6-ről 42,6-re, a nem pedagógus álláshelyek száma pedig 14-ről 14,75-ra változik. Ezzel egyidejűleg az önkormányzat módosítja az önkormányzat nevelési-oktatási intézményeiben a 2005/2006. tanévben indítható gyermek- és tanulócsoportok, valamint pedagógus és nem pedagógus álláshelyek számának meghatározásáról szóló 184/2005. (V. 26.) sz. határozata 2. pontjában szereplő létszámadatokat, és az intézmény költségvetését 2005. július 1-jével az ezen határozat 6/a) és 6/b) pontjában szereplő, összesen 1.181.000 Ft összeggel, továbbá az önkormányzat általános tartaléka terhére történő megelőlegezéssel a vezetői pótlék biztosítására 162.162 Ft- 

 

4/5

tal, kerekítve 162.000 Ft-tal és az eredetileg a Városi Óvodai Intézmény költségvetésében tervezett 281.000 Ft-ot F5-ös besorolású pedagógus/logopédus alkalmazásához (a 2005. július 1. és december 31. közötti időszakra) szükséges 634.000 Ft-tal kiegészíti. Összesen tehát a Kossuth Lajos Általános Iskola 2005. évi költségvetését az önkormányzat 2005. július 1-jétől 1.977.000 Ft-tal növeli meg (ennek megbontása: személyi juttatás: 1.496.000 Ft, munkaadót terhelő járulékok: 481.000 Ft). 

d.) Az önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló 11/2005. (III. 11.) számú rendeletét az ezen határozat 6/a-c) pontjában fogalaltak szerint módosítani kell.

Felelős: Címzetes Főjegyző

Határidő: 2005. június 30.

 

 

 

e.)A pedagógiai szakszolgálat működéséhez szükséges költségeket - melyek összege 2005-ben az ezen határozat 2. sz. mellékletében szereplő adatok szerint 4.854.000 Ft - Kisújszállás Város Önkormányzata a Kacagi Többcélú Kistérségi Társulástól az általa e célra megigényelt normatív állami támogatás és általános működési támogatás terhére megigényli.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

Határidő: 2005. július 10.

 

 

 

f.)Az e határozat 5/b) pontjában szereplő álláshelyek betöltése és a Kenderesre vonatkozó feladatellátás csak az e határozat 6/e) pontjában szereplő összeg biztosítása után történhet meg. A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás által biztosított támogatási összeg ismeretében a képviselő-testület a 2005. augusztus testületi ülésén előterjesztés formájában a pedagógiai szakszolgálat feladatellátását újra megvizsgálja.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester és a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója

Határidő: 2005. augusztusi testületi ülés

 

g.)önkormányzat javasolja a fenntartásában működő Arany János Általános Iskola és a a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatóinak, hogy az Arany János Általános Iskolától elvont logopédusi álláshelyen foglalkoztatott logopédussal kezdeményezzenek három oldalú megállapodást a logopédus egyik intézményből a másikba való áthelyezéséről, illetve átvételéről annak érdekében, hogy a logopédus közalkalmazotti jogviszonya ne sérüljön.

Felelősök: az Arany János és a Kossuth Lajos általános iskola igazgatója

Határidő: 2005. július 15.

 

 

 

7.) A Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógiai programjában, szervezeti és működési szabályzatában, házirendjében és egyéb szabályzataiban az e határozatból eredő változásokat át kell vezetni, és a fenntartói jóváhagyással érvényessé váló dokumentumokat (pedagógiai program, szervezeti és működési szabályzat, házirend) fenntartói jóváhagyásra be kell nyújtani. A dokumentummódosításokhoz a „Kisújszállás város pedagógiai szakszolgálatának tervezett szervezeti keretei" című, Csibi Enikő gyógypedagógiai szakértő által készített szakvéleményt - mely ezen határozat 3. sz. melléklete - figyelembe kell venni.

Felelős: a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója

Határidő: 2005. szeptember 30.

 

5/5

 

 

Erről értesülnek:Palágyi Gábor polgármester

Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet

Educatio Kht. Közoktatási Információs Iroda, 9001 Győr, Pf. 1646.

Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága

Városi Óvodai Intézmény

Arany János Általános Iskola

Kossuth Lajos Általános Iskola

Költségvetési Szolgáltató Iroda

Csibi Enikő gyógypedagógiai szakértő, 5000 Szolnok, Bimbó u. 64. IV. 17.

Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

Kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

Kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2005. július 5.

 

 

/:Kacsó Sándorné:/

aljegyző

 

 

 

 

 

 

 

1. sz. melléklet a 224/2005. (VI. 30.) sz . önkormányzati határozathoz

 

A Kossuth Lajos Általános Iskola alapító okirata

egységes szerkezetben

 

I. Elnevezés, alapadatok 

1. A költségvetési szerv neve:

Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon

2. OM-azonosító: 035863

3. Az intézmény típusa:

többcélú intézmény, ezen belül közös igazgatású közoktatási intézmény

4. Az alapító, egyben fenntartó neve, címe:

Kisújszállás Város Önkormányzata, 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.

5. Az évfolyamok száma: 8 évfolyam (1-8. osztály)

6. Tagozat: nappali

 

II. Székhely, telephelyek, férőhelyek, működési körzet 

1. Székhely: Kisújszállás, Rákóczi út 1.

2. Az intézmény telephelyei:

1.) Kossuth úti iskolaépület, Kisújszállás, Kossuth út 2.

2.) Általános Iskolai Diákotthon, Kisújszállás, Deák F. út 14.

3.) Napközis ebédlő, Kisújszállás, Szabadság tér 1.

4.) --

5.) Az intézmény tagintézménye: Pedagógiai Szakszolgálat,

Kisújszállás, Kossuth út 2.

3. Férőhelyek száma az Általános Iskolai Diákotthonban: 30

4. Az intézménybe felvehető maximális gyermeklétszám: 560 fő

5. Az általános iskola működési körzete: az óvodai és általános iskolai körzethatárok megállapításáról szóló 30/2004. (II. 26.) sz. önkormányzati határozat alapján: Kisújszállás város közigazgatási területén a Rákóczi utca - Szabadság tér (Deák F. út) - Szabadság utca - Mikes utca - Kossuth utca útvonaltól nyugatra eső városrész, valamint Márialaka területe és a Kisújszállás közigazgatási területének tanyavilága; továbbá az ének-zenét emelt szinten tanuló osztályok vonatkozásában Kisújszállás teljes közigazgatási területe.

6. A diákotthon működési körzete: Kisújszállás város közigazgatási területe.

7. A pedagógiai szakszolgálat működési körzete: Kisújszállás és Kenderes városok közigazgatási területe.

 

III. Állami feladatként ellátandó alaptevékenysége: 

1./ Általános műveltség megalapozása a tanköteles korú gyermekek számára

2./ Középfokú oktatásra való felkészítés

3./ Az intézményben tanuló fiatalok tanórán kívüli szervezett foglalkoztatása (pl.

korrepetálás, felzárkóztatás, tehetséggondozás, differenciált képességfejlesztés)

4./ Az intézményben tanuló fiatalok továbbtanulásához, pályaválasztásához

kapcsolódó tevékenység, tanácsadás

5./ Az oktatáshoz kötődő, azt segítő tevékenység (pl.: különböző, az oktatási munkát

segítő, illetve kiegészítő rendezvényeken, tanfolyamokon, képzéseken, átképzéseken

való részvétel a pedagógusok és az iskola egyéb alkalmazottai, valamit a tanulók

részéről)

 

2/3

6./ Esetlegesen oktatási programok, módszerek kidolgozása, alkalmazása, vagy már

kidolgozott új oktatási programok alkalmazása

7./ Diáksportköri tevékenység

8./ Kollégiumi szálláshely nyújtása és kollégiumi oktatás, nevelés óvodás és általános

iskolás korú gyermekek/tanulók számára, beleértve a sajátos nevelési igényű

gyermekek/tanulók részére nyújtandó kollégiumi szálláshely nyújtását és kollégiumi

nevelését, oktatását is

9./ Napközi otthonos ellátás biztosítása az azt igénylő tanulóknak

10./ A tanulók és az iskola dolgozóinak étkeztetése

11./ A felesleges készlet és selejt eszközök értékesítése

12./ A tárgyi eszközök - ezen belül termek - bérbeadása a szabad kapacitás hasznosítása

érdekében

13./ Az intézmény alaptevékenységébe tartoznak az intézmény profiljába illő, a tárgyi

személyi feltételek jobb kihasználásán alapuló speciális tanfolyamok, képzések

szervezése és lebonyolítása

14./ Az iskola által kidolgozott oktatási, nevelési programok, összeállított kiadványok

értékesítése

15./ A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 86. §. (2) és 121. § 29. bekezdése szerint,

szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján a többi tanulóval együtt,

integráltan nevelhető, sajátos nevelési igényű tanulók ellátása a következő sajátos

nevelési igényű tanulók esetében: enyhe értelmi fogyatékos, beszédfogyatékos,

pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan

akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, hyperkinetikus zavar).

Az intézmény ellátja a Kisújszállás Város Önkormányzata által fenntartott közoktatási

intézményekben a sajátos nevelési igényű gyermekekkel/tanulókkal való szakszerű foglalkozások

koordinálását, illetve azok megszervezését."

16./ Az intézményhez tartozó épületek állagmegóvása, karbantartása, és a gazdálkodással, műszaki ellátással összefüggő szolgáltatási szerződések megkötése, azok érvényben tartása, az épületek üzemeltetési feladatairól és környezetük rendben tartásáról való gondoskodás.

17./ Integrációs nevelés, oktatás, képesség-kibontakoztató felkészítés.

18./ Pedagógiai szakszolgálati feladatok, ezen belül gyógypedagógiai tanácsadás (beleértve a

korait is), valamint logopédiai ellátás Kisújszállás és Kenderes állami fenntartású óvodáiban

és általános iskoláiban.

19. Az intézmény tanulói részére tankönyvellátás biztosítása a jogszabályi előírások alapján.

 

IV. -

 

V. Az állami feladatként ellátott alaptevékenységekhez kapcsolódó szakfeladatszámok:

 

55131-5 diákotthoni, kollégiumi szálláshelynyújtás

55132-6 diákotthoni, kollégiumi szálláshelynyújtás sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók számára

55232-3 iskolai intézményi közétkeztetés

55233-4 kollégiumi intézményi közétkeztetés

75176-8 intézményi vagyon működtetése

75192-2 önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

80121-4 általános iskolai nappali rendszerű nevelés, oktatás

 

3/3

80122-5 sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai nevelése,

oktatása

80511-3 napköziotthoni és tanulószobai foglalkozás (szorgalmi időben)

80512-4 nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő gyermekek, tanulók kollégiumi, externátusi nevelése, oktatása

80513-5 nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók kollégiumi, externátusi nevelése, oktatása (szorgalmi időben) 

80521-2 pedagógiai szakszolgálat

92403-6 diáksport

VI. Gazdálkodási jogköre: önálló bankszámlával rendelkező, részben önálló, az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv. Pénzügyi-gazdasági feladatait a Költségvetési Szolgáltató Iroda látja el. A költségvetési szerv pénzeszközeit az önkormányzat bankszámláját vezető banknál nyitott bankszámlán kezeli.

 

VII. Felügyeleti szerve: Kisújszállás Város Önkormányzata 

VIII. A költségvetési szerv vezetőjének kinevezési rendje:

az intézmény vezetőjét Kisújszállás Város Képviselő-testülete nevezi ki.

IX. Az iskola vállalkozási tevékenységet nem végez.  

X. A feladatellátást szolgáló vagyon:

Az intézmény használati joggal rendelkezik az alábbi létesítményekre és azok

berendezési és felszerelési tárgyaira vonatkozóan:

1./ Rákóczi úti iskolaépület, Kisújszállás, Rákóczi út 1. Hrsz.: 143.

2./ Kossuth úti iskolaépület, Kisújszállás, Kossuth út 2. Hrsz.: 2178.

3./ Általános Iskolai Diákotthon, Kisújszállás, Deák Ferenc út 14. Hrsz.: 888.

4./ Napközis ebédlő, Kisújszállás, Szabadság tér 1. Hrsz.: 1.

(a városháza alagsorában)

5./ ---

XI. A vagyon feletti rendelkezési jog: az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló hatályos önkormányzati rendelet szerint.

A pedagógiai szakszolgálatnak a Kisújszállás, Kossuth út 2. sz. alatti épületben a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás támogatásával kialakított szobáiban lévő, a társulás támogatásával megvásárolt felszerelési tárgyai a Karcagi Többcéllú Kistérségi Társulás tulajdonát képezik, a felszereléseket a szakszolgálat térítés nélkül használja.

 

Ezen egybeszerkesztett alapító okirat Kisújszállás Város Önkormányzatának alábbi határozatai alapján készült:

89/1992. (VII. 28.) sz. önkormányzati határozat

119/1993. (XII. 21.) sz. önkormányzati határozat

51/1994. (VII. 26.) sz. önkormányzati határozat

26/1996. (III. 12.) sz. önkormányzati határozat

127/1997. (XII. 9.) sz. önkormányzati határozat

13/1998. (III. 3.) sz. önkormányzati határozat

168/2000. (IX.28.) sz. önkormányzati határozat

38/2001. (III.1.) sz. önkormányzati határozat

167//2002. (IX. 5.) sz. önkormányzati határozat

7/2003. (I.30.) sz. önkormányzati határozat

252/2003. (X.16.) sz. önkormányzati határozat

52/2004. (III. 25.) sz. önkormányzati határozat

……./2005. (VI. 30.) sz. önkormányzati határozat 

Az egybeszerkesztett alapító okirat az eredeti önkormányzati határozatok alapján készült. Az egybeszerkesztés dátuma: 2005. június 30.

 

 

 

 

 

2. sz. melléklet a 224/2005. (VI. 30.) sz . önkormányzati határozathoz

 

 

 

A kisújszállási Pedagógiai Szakszolgálat működésének

a 2005. évre tervezett költségei

 

 

Az álláshelyek tervezett költsége 2005-ben (Ft): 

 
Megnevezés:
Bruttó bér
A bér járulékai:
Étkezési hozzájárulás
Összesen:
1.
Intézményegység-vezető (F5) 1 álláshely
693.210
221.829
48.000
963.039
2.
Vezetői pótlék (5 hónap, 130%)
122.850
39.312
-
162.162
3.
Logopédus/1 (F5) (5 hónap) 1 áh.
643.800
223.266
48.000
915.066
4.
Logopédus/2 (F4) (5 hónap) 1 áh.
633.404
218.439
48.000
899.843
5.
Logopédus/3 (F7) (3 hónap) 1 áh.
458.262
155.494
32.000
645.756
6.
Nyelv- és beszédfejlesztő (3 hónap) 1 áh.
423.600
138.432
32.000
594.032
7.
Adminisztrátor (3 hónap) 0,5 áh.
111.972
35.831
16.000
163.803
8.
Takarító (3 hónap) 0,25 áh
55.875
17.880
--
73.755
 
Összesen: 5,75 áh.
3.142.973
1.050.483
224.000
4.407.456

(A bérek tervezése: 2005. július-augusztus: 2 hónap, szeptembertől decemberig a kötelező béremeléssel számított bér 3 hónapra, étkezési hozzájárulás 6 hónapra azzal, hogy a szeptember 1-jétől biztosítandó álláshelyekre 3 hónappal terveztünk.)

 

Egyéb, tervezett működési költségek (Ft):

 
Megnevezés:
Havi átlagköltség:
Összesen:
1.
Fűtés (2005. szept. 1.- dec. 31.)
21.000
84.000
2.
Villany (2005. július 1.- dec. 31.)
3.000
21.600
3.
Kommunikációs költségek (2005. július 1.- dec. 31.) (telefon, fax, postaköltség, irodaszer, Internet)
17.500
105.000
5.
Vízdíj (2005. július 1-dec. 31.)
900
5.400
6.
Utazási költségek (Kisújszállás-Kenderes-Karcag)
 
200.000
7.
Gépek karbantartása, üzemelési költség
5.000
30.000
 
Összesen
 
446.000

 

A költségek forrásai 2005-ben (Ft):

 
Megnevezés:
Összesen, kerekítve
1.
A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulástól igényelt támogatás (illetve ha ennél magasabb lesz a normatív állami hozzájárulás, akkor annak összege)
4.854.000 Ft
 

 

 

 

 

 

3. sz. melléklet a 224/2005. (VI. 30.) sz . önkormányzati határozathoz

(A manuális nyilvántartásban található!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe