258/2005. (VI. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: Strand területén pavilon megépítéséhez történő hozzájárulás

258/2005. (VI.30.) számú önkormányzati határozat

Strand területén pavilon megépítéséhez történő hozzájárulás 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

1. hozzájárul ahhoz, hogy Juhász Attila a Kisújszállási Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő területén, az NRZST Építészműhely Kft. által készített arculatterv alapján pavilont építsen, melynek feltétele az 1. számú melléklet szerinti földhasználati szerződés megkötése,

 

2. az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdőben kialakítandó pavilonsoron elhelyezkedő pavilonok építési jogát földhasználati szerződés megkötésére pályázatot ír ki.

 

Felelős: Kisújszállás Város Polgármestere

Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: pályázat kiírására 2005. július 15.

földhasználati szerződés megkötésére 2005. augusztus 30.

Erről értesül:

1. Kisújszállás Város Polgármestere

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

4. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

258/2005. (VI.30.) számú önkormányzati határozat 1. számú melléklete  

Földhasználati szerződés

Amely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata /törzsszám: 408714000, adószám: 15408710-2-16/ Kisújszállás, Szabadság tér 1. /képviselője: Palágyi Gábor polgármester/ mint tulajdonos (továbbiakban: tulajdonos)

másrészről ……………………………….(név) …………………………….(szül.hely.) ………………… (szül.idő) ……………………..(anyja neve) ……………………………………………(lakóhely), mint használó (továbbiakban: használó) között az alábbiak szerint

 

1. A tulajdonos hozzájárul a tulajdonában lévő kisújszállási 44/4 hrsz-ú Kisújszállás, Rákóczi utca 12. szám alatti Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő területén kiskereskedelmi hasznosításra kialakított a mellékelt vázrajzon ……… szám alatt feltüntetett …………. m2 nagyságú területet az épület fennállásáig használja.

 

2. A használó jogosult és köteles a használatba adott területen kiskereskedelmi hasznosítású épületet építeni, a használatba vételtől számított 2 éven belül. Az épület tulajdonjoga a használót illeti meg.

 

3. A használó 15 éves időtartam alatt a területet ingyen használja, ezt követően - a használó és a tulajdonos- használati díjban állapodnak meg. Amennyiben a 2./ pontban írt időpontig a használó az épületet nem építi meg, úgy a tulajdonos jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani és a használó köteles- a szerződéskötés napja és a beépítési kötelezettség határideje közötti időszakra - 2.000.-Ft/m2/hó használati díjat annak törvényes kamataival a tulajdonos részére megfizetni.

 

4. Az épület értékesítése esetén a tulajdonost elővásárlási jog illeti meg.

 

5. Amennyiben a használó az épület tulajdonjogát a 15 éves használati idő letelte előtt kívánja átruházni - és a tulajdonos nem kíván élni elővásárlási jogával-, úgy az épület új tulajdonosát az ingyenes földhasználati jog a 15 éves földhasználati időből hátralévő időre illeti meg.

 

6. Az épület felépítéséhez és használatához szükséges közművek biztosításáról a használó saját költségén gondoskodik. Használó gondoskodik az épület környezetének saját költségen történő rendezett állapotú kialakításáról és fenntartásáról.

 

7. A földhasználati jogát a használó más részére nem engedheti át, ellenkező esetben a tulajdonos jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani.

 

8. A felek jogosultak a szerződést 6 hónapos felmondási idővel az év végén felmondani.

 

9. A szerződés megszűnésének napjától a terület átadásáig a használó köteles 2.000.- Ft/ m2/ hó kezdő díjnak a szerződéskötés napjától évenként az inflációs ráta mértékével növelt összegű használati díjat fizetni.

 

10. Jelen szerződésben nem szabályozott esetekben a Ptk. rendelkezései az irányadóak.

 

11. Jogvita esetén a felek kikötik a Karcagi Városi Bíróság kizárólagos illetékességét. 

A felek a szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt elolvasás és értelmezés után helyben hagyólag aláírták.

Kisújszállás, …………………………

……………………………………….. ………………………………………

 

 

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe