71/2006. (III. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Kisújszállás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának módosításáról
 

71/2006. (III.30.) számú önkormányzati határozat

a Kisújszállás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának módosításáról

 

 

  1. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete Kisújszállás Város Önkormányzatának a 156/2005. (IV.28.) számú határozatával elfogadott Közbeszerzési Szabályzatát (továbbiakban: Szabályzat) 2006. április 1. napjától jelen határozat szerint módosítja.

 

  1. A Szabályzat 3.8.-3.10. pontjai és a hozzátartozó cím helyébe az alábbi rendelkezések lépnek, egyúttal a Szabályzat a következő 3.10./A. ponttal egészül ki:

 

„Bírálóbizottság

 

3.8. Az ajánlatkérők kötelesek a Kbt. 8. § (3) bekezdése szerint legalább 3 tagú bírálóbizottságot létrehozni. A bírálóbizottság tagjai lehetnek az ajánlatkérő saját dolgozói és külső megbízott szakemberek is.

 

3.9. Az Önkormányzat és a Hivatal közbeszerzései esetén a bírálóbizottságnak mindig állandó szavazó tagja, egyben az ülés vezetője a közbeszerzési referens. Az intézmény által lefolytatott közbeszerzési eljárások esetén az intézményi bírálóbizottsági ülésen a közbeszerzési referens tanácskozási joggal részt vehet.

 

Közös rendelkezések

 

3.10. A bírálóbizottság üléseiről jegyzőkönyv készül, amely tartalmazza az ülés időpontját, helyét, a megjelentek és meghívottak nevét, a közbeszerzés tárgyát, a tanácskozás lényegét, a szavazás számszerű eredményét és a határozatokat. A jegyzőkönyvet az ülés vezetője írja alá. Az eljárást lezáró döntés esetén a jegyzőkönyv mellékletét képezik a bizottsági tagok írásos véleményét tartalmazó, a Kbt. 8.§ (3) bekezdése szerinti bírálati lapok, amelyeket minden tag külön ír alá.

 

3.10./A. A bírálóbizottság feladatai:

 

· megvizsgálja, hogy a beérkezett ajánlatok megfelelnek-e az ajánlati/részvételi, illetve az ajánlattételi felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek,

· a felhívásban meghatározott bírálati szempont alapján elbírálja a beérkezett ajánlatokat,

· indokolt esetben kezdeményezheti, hogy az ajánlatkérő döntsön a bírálati határidő Kbt. szerinti meghosszabbításáról, amennyiben a beérkezett ajánlatok a Kbt.-ben meghatározott határidőn belül nem bírálhatók el,

· megállapítja a hiánypótlás tartalmát, terjedelmét, a hiánypótlást követően megvizsgálja, hogy a benyújtott ajánlat hiánypótlással nem érintett tartalma megegyezik-e az eredeti ajánlat tartalmával,

· az ajánlatban található nyilvánvaló számítási hibát kijavítja,

· felvilágosítást kérhet az ajánlattevőtől a kizáró okokkal, az alkalmassággal, illetőleg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott iratokkal kapcsolatos nem egyértelmű nyilatkozatok, kijelentések, igazolások tisztázása érdekében."

 

 

2/2

 

  1. A Szabályzat 3.11. pontjának („A Közbeszerzési Bizottság feladata:") második francia bekezdése (értékeli a beérkezett ajánlatokat, részvételi jelentkezéseket") hatályát veszti.

  2. A Szabályzat 3.15. pontjának („A Közbeszerzési Munkacsoport feladata különösen:") 10-16. francia bekezdései hatályukat vesztik.

  3. A Szabályzat 3.3. pontja („Az ajánlatkérő nevében eljáró szervek vagy személyek -Képviselő-testület, jegyző, intézményvezető- hatáskörébe tartozó feladatok") a következő rendelkezéssel egészül ki:

„kijelöli a bírálóbizottság tagjait."

  1. A Szabályzat 9.1., 9.2.1., 9.5., 9.6., valamint 9.7. pontja a következők szerint módosul:

„9.1. Az ajánlatok elbírálása a bírálóbizottság feladata

9.2. Az ajánlatok elbírálása két szakaszban zajlik:

9.2.1. Az első szakaszban a bírálóbizottság formai (alaki) szempontból vizsgálja a szabályosan benyújtott ajánlatokat, melynek során vizsgálja, hogy az ajánlatok megfelelnek-e az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek. E körben vizsgálja meg a az ajánlatkérő, valamint a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó szerződés teljesítésére való alkalmasságát vagy alkalmatlanságát. Ennek során ellenőrizni lehet az ajánlatkérő által benyújtott igazolások eredetiségét, illetve a hitelesített másolatok megfelelőségét is.

A bírálóbizottság köteles megállapítani, hogy mely ajánlatok érvénytelenek, illetőleg van-e olyan ajánlattevő, akit az eljárásból ki kell zárni.(Kbt. 81.§(3))

 

9.5. A bírálóbizottság az elbírálási eljárás lefolytatása után - szakvélemény formájában - javaslatot terjeszt a Közbeszerzési Bizottságon keresztül az ajánlatkérő elé az érvényes ajánlatok rangsoráról és az eljárás nyertesének javasolt ajánlattevő megnevezésével az eljárást lezáró döntésről. Amennyiben az eljárást lezáró döntés eltér a javaslattól, a döntéshozó köteles ennek indokát írásba foglalni.

 

9.6. Amennyiben az ajánlatkérő nem ért egyet a bírálóbizottság javaslatával, indokolással ellátva egy alkalommal visszaküldheti felülvizsgálatra az ügyet. A bírálóbizottság köteles 3 munkanapon belül újabb javaslatot tenni.

 

9.7. Az ajánlatkérő a bírálóbizottság javaslatától eltérő tartalmú határozatot is hozhat. Ez esetben az ajánlatkérőt terheli a döntéssel kapcsolatos teljes felelősség és az esetleges jogkövetkezmények."

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal valamennyi osztályvezetője

4. Intézményi referensek

5. Belső ellenőr

6. Önkormányzati fenntartási intézmények vezetői

 
« Vissza
Vissza a főmenübe