72/2006. (III. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Városvédő és -Szépítő Egyesület 2006. évi munkatervi feladatairól

72/2006. (III.30.) számú önkormányzati határozat

a Városvédő és -Szépítő Egyesület 2006. évi munkatervi feladatairól

 

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Városvédő és -Szépítő Egyesület 2006. évi munkatervi feladataihoz kapcsolódva a következő döntést hozza:

 

1. A képviselő-testület a Városháza parkjában lévő „halastó-szökőkút” helyreállítása céljából a Városvédő és -Szépítő Egyesület által indított adománygyűjtést támogatja, a helyreállításhoz szükséges források megteremtése érdekében utasítja a Polgármesteri Hivatalt, hogy a vonatkozó pályázatokat kísérje figyelemmel és a pályázat benyújtására vonatkozó előterjesztést készítse elő.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: folyamatos

 

2. A képviselő-testület egyetért azzal, hogy a Városvédő és -Szépítő Egyesület lebonyolításával és szervezésével - lakossági adományokból, valamint lehetőség szerint a Képző- és Iparművészeti Lektorátus pályázati támogatásából - a Kisújszállás, Kálvin parkban Kossuth Lajos tiszteletére mellszobor felállítására kerüljön sor.

A képviselő-testület a Kálvin park közterületen Kossuth Lajos mellszobrának felállításához hozzájárul.

 

3. A képviselő-testület támogatja, hogy a Városvédő és -Szépítő Egyesület kezdeményezése szerint Kisújszállás városban Dr. Kiss Tamás költő szülőházán emléktábla elhelyezésére, valamint Turgony - ősi telephely felkutatására és megjelölésére kerüljön sor, továbbá támogatja az „Ápolt környezet, példás porta „ tisztasági mozgalom elterjesztését.

 

4. A képviselő-testület utasítja a Polgármesteri Hivatalt, hogy a Csorda kút kijelölésével, helyreállításával kapcsolatban folytasson egyeztetést a Városvédő és -Szépítő Egyesülettel.

Erről értesül: 1.) Palágyi Gábor polgármester

2.) Városvédő és -Szépítő Egyesület

3.) Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

4.) Pogármesteri Hivatal pénzügyi osztálya 

« Vissza
Vissza a főmenübe