97/2006. (IV. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a Közkincs program keretében megvalósuló Művelődési és Ifjúsági Központ épület f
 

 

97/2006. (IV.27.) számú önkormányzati határozat

a Közkincs program keretében megvalósuló Művelődési és Ifjúsági Központ épület felújítására és korszerűsítésére vonatkozó hitel felvételéről  

 

I. Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a 242/2005. (VI.30.) számú önkormányzati határozatával kinyilvánította azon szándékát, hogy a Művelődési és Ifjúsági Központ közösségi szintér céljára szolgáló termei, próba- és foglalkoztató helyiségei elhasználódott belső részeinek felújítására, korszerűsítésére - Közkincs program keretében - pályázni kíván 20.000.000- Ft kedvezményes hosszú lejáratú hitel felvételére.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 2005. szeptember 13-ai keltezésű nyilatkozatával támogatja a fejlesztés megvalósítását és vállalja a megkötött hitelszerződés alapján az ügyleti kamatterhek fizetését.

 

 

II. A képviselő-testület úgy dönt, hogy az I. pontban meghatározott célra, az OTP és Kereskedelmi Bank Rt., Észak-alföldi Régió Szolnoki Igazgatóságától -Sikeres Magyarországért Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramban - 20.000.000 Ft fejlesztési célú hitelt vesz fel a következők szerint:

 

1. A hitel rendelkezésre tartásának határideje: 2006.05.20. - 2006.08.31.

 

2. A hitel visszafizetésének határideje: 2026. 03.05. azzal, hogy az önkormányzatnak jogában áll a hitelt vagy részleteit bármikor - részben vagy egészben - a kikötött időpont előtt visszafizetni.

 

3. A hitel visszafizetésének ütemezése: 36 hónap türelmi idővel negyedévenként , a negyedév utolsó hónapjának 5. napja.

 

 

III. A képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy:

1. a hitel futamideje alatt a hitel visszafizetését - a fejlesztési kiadásokat megelőzően - az éves költségvetéseiben betervezi és jóváhagyja,

2. az OTP Bank Szolnoki Igazgatóságához a hitel futamidő alatti évek költségvetéseit, az előző évi költségvetési beszámoló jelentéseit, mérlegmellékleteivel együtt, valamint az I. féléves beszámolókat jóváhagyását követő 10 napon belül benyújtja,

3. a hitel visszafizetési kötelezettségeinek biztosítékaként az OTP Bank Rt. javára engedményezi az időarányosan képződő helyi és gépjármű adó bevételeit a kölcsön és járulékai erejéig.

 

 

IV. A képviselő-testület nyilatkozik arról, hogy az önkormányzat hitelfelvétele nem esik a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 88. §-ában meghatározott a törvényi korlátozás alá.

 

2/2

 

V. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a II. pontban meghatározott hitelkeret szerződés aláírására.

Felelős: Palágyi Gábor polgármester

 

Erről értesül:

1. Kisújszállás Város Polgármestere

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya

5. Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe