98/2006. (IV. 27.) önkormányzati határozat
Tárgy: a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanulók foglalkoztatásáról, es

98/2006. (IV.27.) számú önkormányzati határozat

a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanulók foglalkoztatásáról, esélyegyenlőségük javításáról

 

 

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete a fenntartásában működő iskolákban tanuló, a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanulók foglalkoztatásáról, esélyegyenlőségük javításáról szóló tájékoztatót megtárgyalta, és ennek kapcsán a következőkről határoz:

 

 

1.) Az önkormányzat tudomásul veszi a fenntartásban működő általános iskolákban a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanulók foglalkoztatásáról, esélyegyenlőségük javításáról szóló tájékoztatót, egyben elismeri a nevelési-oktatási intézményekben e területeken végzett a munkát.

 

2.) A képesség-kibontakoztató és az ingrációs nevelés és oktatás feltételeinek biztosítására az önkormányzat tanulónként 0,4 óraszámot biztosít 2006. szeptember 1-jétől. Ennek következtében a 2006. évi költségvetés módosítását elő kell készíteni és az érintett intézmények pedagógiai programjait felül kell vizsgálni.

Felelős: Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

a két általános iskola igazgatója

Határidő a költségvetés módosítására: 2006. augusztus 31.

 

3.) Fel kell mérni, hogy az önkormányzat fenntartásában működő két középfokú közoktatási intézményben tanuló sajátos nevelési igényű diákok szakszerű ellátása milyen feltételekkel biztosítható.

Határidő: 2006. májusi testületi ülés

Felelősök: Debreczeny Zoltán és Szabó Tamás igazgatók

 

4.) Minden önkormányzati közoktatási intézményben nyilvántartást kell vezetni arról, hogy kik hátrányos helyzetű és - szülői nyilatkozat alapján - halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek/tanulók.

Határidő: 2006. szeptember 1-jétől

Felelősök: a közoktatási intézmények vezetői

 

5.) A sajátos nevelési igényű tanulókkal való foglalkozásoknak 2006. szeptember 1-jétől gyógypedagógus végzettségű pedagógusokkal történő ellátásáról a képviselő-testület a 2006/07-es tanév előkészítéséről szóló előterjesztéshez kapcsolódóan pontos, a kiadások és bevételek egyensúlyát biztosító számítások ismeretében dönt. A bevételek esetében be kell mutatni az idei költségvetésben tervezett, sajátos nevelési igényű tanulók ellátásra fordítandó óraszámok költségeit és az Illéssy S. Szakközép- és Szakiskola sajátos nevelési igényű tanulói után igénybe vehető állami normatív támogatás összegét. A feladatellátás megoldását a Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon tevékenységi köréhez kapcsolva kell tervezni.

Határidő: a 2006. júniusi testületi ülés

Felelős: Palágyi Gábor polgármester és a közoktatási intézmények vezetői

 

2/2

 

6.) A képviselő-testület kéri, hogy készüljön beszámoló a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanulók foglalkoztatásának, esélyegyenlőségük javításának hatékonyságáról és eredményességéről.

Határidő: 2007. április 30.

Felelős: intézményvezetők 

Erről értesülnek:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Janó Lajos bizottsági elnök

3. Kossuth Lajos Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon

4. Arany János Általános Iskola

5. Városi Óvodai Intézmény

6. Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium

7. Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola

8. Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kisújszállás

9. Polgármesteri Hivatal intézményi referensei

 

 
« Vissza
Vissza a főmenübe