208/2006. (VIII. 31.) önkormányzati határozat
Tárgy: a 2006 I. félévi költségvetési beszámoló elfogadására

208/2006.(VIII. 31.) számú önkormányzati határozat

a 2006 I. félévi költségvetési beszámoló elfogadására

 

1. Az Önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő- Testülete elfogadja. Megállapítja, hogy a Polgármesteri Hivatal. és az intézmények a gazdálkodás során a bevételek növelésére, a kiadások csökkentésére, és az önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló rendeletének betartására törekedtek, melynek következményeként az I. félévi pénzügyi gazdálkodás egyensúlyosnak tekinthető.

2. a Képviselő - testület az I. féléves beszámoló során az intézmények által önkormányzati támogatás növelésére benyújtott többletigény befogadását a teljesítés adatok felülvizsgálata alapján jelenleg nem tartja indokoltnak, és a költségvetést emiatt nem módosítja.

3. A Polgármesteri Hivatal és valamennyi intézmény várható bérhiányára vonatkozó számítások el kell végezni

4. Felmérést kell készíteni a 2006. szeptember elsejétől módosuló adó- és járulék szabályok bevételeket és kiadásokat érintő költségvetési kihatására

5. Újra kell tervezni a mezei őrszolgálat bevételeit és kiadásait

6. A képviselő-testület felhívja az intézményvezetők figyelmét a működési bevételek teljesítésére, mivel ellenkező esetben a dologi kiadások előirányzatát csak a bevétel kieséssel arányosan lehet teljesíteni.

7. A képviselő-testület a költségvetési teljesítés és a 3.-6. pont szerinti feladatok elvégzése után dönt a költségvetési rendelet szükséges módosításáról

8. A Képviselő - Testület megköszöni az intézmények és a Polgármesteri Hivatal fegyelmezett, takarékos gazdálkodását és kéri, hogy a II. félévben is következetes, szigorú gazdálkodást folytassanak a működőképesség megőrzése érdekében.

9. Az önkormányzat által elhatározott és megkezdett beruházások saját forrásának biztosításához feltétlenül szükséges a tervezett ingatlanértékesítési bevételek pénzügyi teljesítése.

10. Készüljön tájékoztató a működési és fejlesztési egyensúly vizsgálatáról.

 

Felelős: Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző, és az intézményvezetők

10./ pont esetén Dr.Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

Határidő: 2006. november 10. a. 3.,4., 5. pont,

2006. novemberi képviselő-testületi ülés a 7. és 10. pont esetében

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Intézményvezetők

4. Polgármesteri Hivatal pénzügyi osztálya 

« Vissza
Vissza a főmenübe