217/2006. (VIII. 31.) önkormányzati határozat
Tárgy: "Kisújszállás szennyvízberuházás" II/a., II/b., és III/a. öblözetének és szenny

217/2006.(VIII. 31.) számú önkormányzati határozat

a "Kisújszállás szennyvízberuházás" II/a., II/b., és III/a. öblözetének és szennyvíztisztító telepének fővállalkozási tenderdokumentációjával kapcsolatban észlelt hiányosságok okainak kivizsgálására 

1. Kisújszállás Város Önkormányzati képviselő-testülete a II/a., II/b., és III/a. öblözetének és szennyvíztisztító telepének fővállalkozási tenderdokumentációjával kapcsolatban észlelt hiányosságok okainak kivizsgálásáról szóló előterjesztést megtárgyalta és megállapította, hogy a felvetett problémákért a felelőst, felelősöket nem lehet egyértelműen megnevezni.

2. Az észlelt hiányosságokat elsősorban az okozta, hogy a tervező, az üzemeltető és a megbízó beruházó, valamint a Polgármesteri Hivatal közötti együttműködés, információáramlás és egyeztetés nem volt teljes körű és a város szennyvízelvezető rendszerének egységes, egészben történő áttekintésére, valamennyi érdekelt bevonásával korábban nem került sor.

3. A Képviselő-testület szükségesnek tartja:

- az önkormányzati beruházások műszaki tartalmának megalapozott előkészítésére -

a tervek megfelelőségének felülvizsgálata, a közbeszerzések és beszerzések műszaki tartalmának meghatározása -

- az ajánlatok műszaki tartalmának bírálatában való közreműködésre,

- a beruházások koordinálására és

- helyszíni ellenőrzésére

1 fő műszaki - egyetemi vagy főiskolai szintű építészmérnöki, építőmérnöki (szerkezetépítő, magasépítő üzemmérnöki) szakképzettség; főiskolai szintű településmérnöki ( városgazdasági mérnöki) szakképzettség - végzettségű köztisztviselő foglalkoztatását.

4. A képviselő-testület a 3.) pontban meghatározottak érdekében 2007. január 1. napjától a Polgármesteri Hivatalban 1 fő létszámot és annak személyi juttatását a jelenlegi létszámkereten belül biztosítja, melyet a 2007. évi költségvetés készítése során tervezni kell.

 

Erről értesül:

1. Palágyi Gábor polgármester

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

 
« Vissza
Vissza a főmenübe