246/2006. (IX. 28.) önkormányzati határozat
Tárgy: az Esze T. u. 23. (Sallai Óvoda) és Esze T. u. 23/a. számú ingatlanok kiépített
 

246/2006 (IX.28.) számú önkormányzati határozat

az Esze T. u. 23. (Sallai Óvoda) és Esze T. u. 23/a. számú ingatlanok kiépített szennyvízhálózatra történő rákötésére

  

Kisújszállás Város Önkormányzati Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

1./ Engedélyezi a tulajdonában lévő Kisújszállás 569/1 hrsz-ú ingatlanra szennyvízvezeték szolgalmi jog bejegyzését a Kisújszállás 569/2 hrsz-ú ingatlan mindenkori tulajdonosa javára.

 

2./ A szolgalmi jog bejegyzésének feltétele, hogy a Kisújszállás 569/2 hrsz-ú ingatlan jelenlegi tulajdonosa, a „LOBOGÓ 98" Kft. vállalja a szennyvízrákötés költségét, mely rákötéssel Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdonát képező Sallai telepi Óvoda szennyvízelvezetése is megoldódik.

 

3./ A mellékelt szolgalmi jog létesítéséről szóló megállapodás aláírására felhatalmazza a polgármestert.

Felelős: Polgármester

Határidő: 2006. október 15.

 

 

Erről értesül: 1. Kisújszállás Város Polgármestere

2. Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző

3. Polgármesteri Hivatal gazdálkodási osztálya

 

 

Kmf.

 

Palágyi Gábor s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

Kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2006. október 3.

 

 

(:Kacsó Sándorné:)

aljegyző

 

A 246/2006 (IX.28.) számú önkormányzati határozat melléklete

 

MEGÁLLAPODÁS 

telki szolgalom alapításáról

 

amely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzat (Kisújszállás, Szabadság tér 1., adószám: 15408710-2-16, törzsszám: 408714000, képviseletében: Palágyi Gábor polgármester), mint tulajdonos - a továbbiakban Kötelezett-,

 

másrészről „LOBOGÓ 98" Kft. (Kisújszállás, Ostrom u. 7., cégjegyzék szám: Cg. 16-09-005862, adószám: 11775105-2-09, képviseletében Nagy Bálint ügyvezető) mint a szolgalom-jogosult a továbbiakban: Jogosult -

 

között, alulírott helyen és időben az alábbi feltételek mellett:

 

1. Kötelezett kijelenti, hogy a Kisújszállás, Esze T. utca 569/1 hrsz-ú „óvoda" megjelölésű 1727m2 nagyságú ingatlan kizárólagos tulajdonosa. Az ingatlan per-, igény- és tehermentes.

2. Szerződő felek rögzítik, hogy Kisújszállás, Esze Tamás utcán kiépült szennyvízvezetékre történő rákötés az 1. pontban körülírt ingatlant érinti.

3. A Szerződő Felek telki szolgalmat alapítanak a 1711 térképszelvényen 569/1 hrsz. alatt felvett ingatlan terhére, a 1711 térképszelvényen 569/2 hrsz. alatt felvett ingatlan mindenkori tulajdonosa javára. A szolgalom szennyvízvezeték közmű átvezetésére terjed ki. Ebből a célból a megállapodás 1. számú mellékletében megjelölt területsáv vehető igénybe.

4. Szerződő Felek megállapodnak abban, hogy a szolgalmi jog alapítása ingyenesen történik, ezért Kötelezett, mint az 1. pontban körülírt ingatlan tulajdonosa ellenértéket nem kér.

5. A Jogosul vállalja, hogy a szennyvízvezetéket saját költségén kiépítteti, oly módon, hogy abban a szolgalommal terhelt ingatlan szennyvize is elvezethető legyen.

6. Szerződő Felek tudomásul veszik, hogy a szolgalmi jog az ingatlan-nyilvántartási bejegyzéssel jön létre. A szolgalom gyakorlását azonban Jogosult jelen megállapodás aláírásának napjától gyakorolhatja. A szolgalmi jog alapításával kapcsolatos valamennyi költséget Jogosult viseli.

7. A Szerződő Felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződésben rögzített, ingatlan nyilvántartást érintő változást 30 napon belül Kisújszállás Város Önkormányzatának jogtanácsosa jelenteni be a Törökszentmiklósi Körzeti Földhivatalnál, a szolgalmi jog bejegyzése végett.

8. Szerződő Felek kijelentik, hogy cselekvőképes magyar állampolgárok, így szerződéskötési képességük semmilyen szempontból nem esik korlátozás alá. Jelen okiratban nem szabályozott kérdések tekintetében a Ptk. ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak.

 

Szerződő Felek jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben egyezőt, két jelenlévő tanú előtt jóváhagyólag aláírják.

 

 

Kisújszállás, 2006. október ……..

 

  

……………………………………
……………………………………
Kisújszállás Város Önkormányzata a szolgalom Kötelezettje
„LOBOGÓ 98" Kft. nevében Nagy Bálint ügyvezető szolgalom Jogosultja
  
« Vissza
Vissza a főmenübe