319/2006. (XI. 30.) önkormányzati határozat
Tárgy: a IV. számú háziorvosi körzet szerződésének módosítására

319/2006.(XI. 30.) számú önkormányzati határozat

a IV. számú háziorvosi körzet szerződésének módosítására

  

1./ Kisújszállás Város Önkormányzata az ügyeleti ellátás és a háziorvosi ellátás összehangolása érdekében módosítja a Dr. Dékány Családorvos Kft.-vel fennálló egészségügyi alapellátásra irányuló szerződését az 1. számú melléklet szerinti formában.

 

2./ A képviselő-testület megbízza a polgármestert az 1./ pont szerinti szerződésmódosítás aláírásával.

 

 

Határidő: 2006. december 15.

Felelős: Kecze István polgármester

Erről értesül:

1./ Kecze István polgármester

2./ Polgármesteri Hivatal Intézményi referense

3./ Dr. Dékány Családorvos Kft.

Kmf.

 

Kecze István s.k. Dr. Kittlinger Ilona s.k.

polgármester címzetes főjegyző

 

 

 

Kivonat hiteléül:

Kisújszállás, 2006. december 1.

 

 

 

(:Kacsó Sándorné:)

aljegyző

A 319/2006. (XI.30.) számú önkormányzati határozat 1 számú melléklete

Iktatószám: ……………………..

 

Megállapodás módosítás

 

mely létrejött egyrészről Kisújszállás Város Önkormányzata (képviselője: Kecze István polgármester) mint működtető, (továbbiakban: Működető), másrészről Dr. Dékány Családorvos Kft. (képviselője: Dr. Dékány László, székhelye: Kisújszállás, Illéssy u. 28.), mint szolgáltató (továbbiakban: Szolgáltató) között a háziorvosi ellátási kötelezettség tárgyáról szóló 2001. október 8-i szerződés (továbbiakban: Szerződés) módosítására:

 

1./ A szerződés 1./ bekezdésében az alábbi szöveg:

„…és az 1991. évi XX. törvény 129.§ (1) bekezdésében…"

helyére a következő kerül:

„… és az 1997. évi CLIV. törvény 152.§ (1) bekezdésében…"

 

2./ A Szerződésben több helyen szereplő „Egységes Egészségügyi Intézmény" helyére 2006. január 1-től a „Költségvetési Szolgáltató Iroda illetve az önkormányzat egészségügyi feladatait ellátó szerve" kerül.

 

3./ A Felek a Szerződés 4./ pontját törlik.

 

4./ A Felek a Szerződés 3./ pontját az alábbi francia bekezdéssel egészíti ki:

(Szolgáltató gondoskodik:)

„- a veszélyes hulladék tárolásáról és megsemmisítéséről"

 

5./ A Szerződés 6./ pontjában az alábbi mondatot a Felek törlik:

„Rendelési időn kívül 7 és 19 óra között Szolgáltató köteles készenlétet tartani, mobiltelefonon való elérhetőségét biztosítani."

helyére a következő kerül:

„Rendelési időn kívül a 2. számú melléklet szerinti „rendelkezésre állási időben" Szolgáltató köteles készenlétet tartani, mobiltelefonon való elérhetőségét biztosítani."

 

6./ A Felek a Szerződés 7./ pontját az alábbiak szerint módosítják:

„7./ A Működtető az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet 7.§ (2) bekezdésének da.) pontja alapján nem tart igényt a Szolgáltató ügyeleti ellátásban való közreműködésére, amíg érvényes működési engedéllyel rendelkező szolgáltatóval ügyeleti ellátási szerződése van a Működtetőnek.

Amennyiben a Működtető nyilatkozik arról, hogy az érvényes működési engedéllyel rendelkező szolgáltatóval ügyeleti ellátási szerződése megszűnt és arról a Szolgáltatót értesíti a Szolgáltató köteles az ügyeleti ellátásban részt venni, kivéve, ha az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet 7.§ (2) d.) alpontja alapján az ügyeleti ellátásért felelős önkormányzat, önkormányzati társulás vagy annak egészségügyi intézménye nyilatkozik arról, hogy

- a közreműködésre nem tart igényt, vagy

- feladatátadási szerződés keretében más szolgáltatóval szerződést köt az érintett háziorvos által egyébként ellátandó ügyeleti feladatok teljes körének átadására."

 

7./ A Felek a Szerződés 10./ pontját az alábbira módosítják:

„10./

a.) A megállapodást a szerződő felek csak közös megegyezéssel módosíthatják.

b.) A Működtető azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha a Szolgáltató működési engedélyét visszavonták, vagy ha nem tartja be a 2. számú mellékletben meghatározott rendelési időt, ezáltal nem biztosítja az ellátás folyamatosságát. Az Önkormányzat bármikor

 

 

- 2 -

 

jogosult ellenőrizni a szerződés szerinti teljesítést a polgármester által kijelölt személlyel vagy munkacsoporttal, és ez alapján kifogásait írásban közli a Szolgáltatóval. A Szolgáltató köteles 8 napon belül írásban választ adni, vita esetén a felek kikérik az ÁNTSZ és/vagy az Orvosi Kamara Etikai Bizottságának véleményét. Amennyiben az ÁNTSZ által megerősített megalapozott kifogás okát a Szolgáltató nem szünteti meg, vagy az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága megállapítja a Szolgáltató jelentős, vagy súlyos mulasztását a Működtető azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést.

c.) A Szolgáltató azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha a Működtető nem teljesíti a Szolgáltatóval szemben fennálló, a vonatkozó jogszabályokban, illetve szerződésekben meghatározott kötelezettségeit. A Szolgáltató a kifogásait írásban közli a Működtetővel. A Működtető köteles 8 napon belül írásban választ adni, vita esetén a felek kikérik az ÁNTSZ és/vagy az Orvosi Kamara Etikai Bizottságának véleményét. Amennyiben az ÁNTSZ által megerősített megalapozott kifogás okát a Működtető nem szünteti meg, vagy az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága megállapítja a Működtető jelentős, vagy súlyos mulasztását a Szolgáltató azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést.

d./ A megállapodást bármelyik szerződő fél felmondhatja. A felmondási idő 90 nap.

Amennyiben az egyik fél nem tartja be a felmondási időre vonatkozó megállapodást a másik fél ebből eredő többletköltségeit köteles viselni a felmondási idő ezen pontban megállapított lejártáig. A Szolgáltató csak az általa végzett szolgáltatás ellenértékére jogosult."

 

8./ A Felek a Szerződés 11./ pontjának 3. sorából törlik a „illetve felmondására" kifejezés.

 

9./ A Szerződés a következő - számozásban utolsó - 14./ ponttal egészül ki:

„A Szolgáltató e szerződés szerinti tevékenységéről minden év márciusában beszámol a képviselő-testületnek."

 

10./ Szerződő felek megállapodnak abban, hogy a közöttük felmerült vitákat, illetve a megállapodásban nem rendezett kérdéseket elsősorban egymás között megállapodással rendezik, ennek hiányában kikérik az ÁNTSZ és vagy az Orvosi Kamara Etikai Bizottságának véleményét. Ha az előbbiek nem vezetnek eredményre a felek a Karcag Városi Bíróság illetékességét kötik ki.

 

11./ A Felek megállapodnak abban, hogy jogszabályi változások esetén közösen felülvizsgálják és szükség esetén módosítják a megállapodást.

 

12./ A Szerződés többi pontja változatlan marad.

 

13./ Jelen szerződést a felek elolvasás és értelmezés után mind akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag aláírják.

 

Kisújszállás, 2006. ……………………..

 

 

………………………………….. ………………………………………

Szolgáltató Működtető

 

 

 

 

2. sz. melléklet

 

 

 

Rendelési idő

 

IV. körzet: Dr. Dékány Családorvos Kft.

 

 

Hétfő 8,00 - 11,00 óráig

Kedd 9,00 - 12,00 óráig

Szerda 8,00 - 11,00 óráig

Csütörtök 9,00 - 12,00 óráig

Péntek 8,00 - 11,00 óráig

 

 

Rendelkezésre állási idő:

 

 

Hétfő 8,00 - 16,00 óráig

Kedd 8,00 - 16,00 óráig

Szerda 8,00 - 16,00 óráig

Csütörtök 8,00 - 16,00 óráig

Péntek 8,00 - 12,00 óráig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

« Vissza
Vissza a főmenübe